Neler Yeni

PC yükseltme mi yoksa telefon mu?

crabman

80+
Selamlar. Şu anki masaüstü bilgisayarım incehesapda ki Zodiak Silver sistemi. Önümüzdeki yaz S24+ almayı düşünüyordum ama aklıma başka fikirler girdi.

Şu an 2 seçenek arasında muallakta kaldım:
ya S24+ alacağım yada sistemime ekipman ve iç donanım olarak güzel bir güncelleme yapacağım

Donanım ve ekipman güncellemesi yaparsam Ryzen 5 7600 , ikinci bir m2 ssd, 2. monitör, kulaklık, mouse, anakart, kasa, ram, masa, mouse pad, soğutucu vs. bir sürü ıvır zıvır almalıyım. bunlar toplamda 40k civarı ediyor. Birde üstüne S24+ eklenince 80K ya kadar çıkıyor. Benim verebileceğim para maksümum 60k falan.

Ana soru şu: Siz olsanız bu güncellemeleri mi yapardınız yoksa S24+ alıp güncellemeleri seneye mi ertelerdiniz?

hekrar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Said
Şuan hangi telefonu kullanıyorsun

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Nothing Phone 1 kullanıyorum.
Eğer telefonun işini görüyorsa bence gerek yok telefon almaya 40k ile pc masraflarını yaparsın ardından kalan 20k'nın üzerine biriktirmeye devam edersin telefonunun artık seni götürmediği yerde güzel bir telefonunu alırsın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve şunu da ekleyeyim 40k'ya sıfır RTX4070 sistem var şuan elindeki parayla sıfır kasa pc alıp şuanki pc'ni satıp ekipman alabilirsin o parayla buda bir fikir olabilir sana

crabman

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ve şunu da ekleyeyim 40k'ya sıfır RTX4070 sistem var şuan elindeki parayla sıfır kasa pc alıp şuanki pc'ni satıp ekipman alabilirsin o parayla buda bir fikir olabilir sana
evet aklımda öylede bir fikir var. şimdiki bilgisayarı satıp üstüne biraz daha ekleyip alacağım ekipmanların çok daha iyilerini alabiliyorum. Fakat çokça araba, manzara tarzı videolar çekip bunlardan edit yapıyorum, ve artık kameram editlerde yetersiz gelmeye başladı. Ayrıca fotoğrafçılığıda seviyorum. İşin aslı beni arada bırakan durum işte bu kamera işleriydi.. Fakat sizlerin cevapları beni bilgisayar konusuna ısındırdı biraz daha. Bakarsınız yaza kadar maaşıma zam gelir 4080 sistem alırım inşallah..:)

Yani hocam işini görüyorsa telefon yükseltme işini sonraya erteleyebilirsin
Performans olarak işimi görüyor sağlam telefon fakat diğer arkadaşa da dediğim gibi çokça video, fotoğraf çekip editler yapıyorum ve bir yerden sonra kamera editlerde yetersiz gelmeye başladı.. Fikirlerim çabuk değişebiliyor, daha önümüzde 7-8 ay var. Ama şu anda sistem fikrine ısındım gibi..

önerileriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum ikinize de dostlar:):)

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
evet aklımda öylede bir fikir var. şimdiki bilgisayarı satıp üstüne biraz daha ekleyip alacağım ekipmanların çok daha iyilerini alabiliyorum. Fakat çokça araba, manzara tarzı videolar çekip bunlardan edit yapıyorum, ve artık kameram editlerde yetersiz gelmeye başladı. Ayrıca fotoğrafçılığıda seviyorum. İşin aslı beni arada bırakan durum işte bu kamera işleriydi.. Fakat sizlerin cevapları beni bilgisayar konusuna ısındırdı biraz daha. Bakarsınız yaza kadar maaşıma zam gelir 4080 sistem alırım inşallah..:)

Performans olarak işimi görüyor sağlam telefon fakat diğer arkadaşa da dediğim gibi çokça video, fotoğraf çekip editler yapıyorum ve bir yerden sonra kamera editlerde yetersiz gelmeye başladı.. Fikirlerim çabuk değişebiliyor, daha önümüzde 7-8 ay var. Ama şu anda sistem fikrine ısındım gibi..

önerileriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum ikinize de dostlar:):)
Rica ederim ama şuan birini yapın çünkü sürekli bir şeylere zam geliyor unutmayın. iyi günler dilerim

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Telefon her zaman daha önemli bence PC gelip geçici heves oluyor telefon kalıcı bütün gününüz onun yanında almışken de premium güzel bir telefon al yıllarca kullan ben olsam senin bütçede iPhone alırım

crabman

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefon her zaman daha önemli bence PC gelip geçici heves oluyor telefon kalıcı bütün gününüz onun yanında almışken de premium güzel bir telefon al yıllarca kullan ben olsam senin bütçede iPhone alırım
bugün iphone 15 plus ile 10 dakikalık kesintisiz video kaydı yaptım gözlemlerime göre ışıkları (hele ki gökyüzünü) çok patlatıyor. gökyüzü bembeyaz ve insanların suratlarına nur inmiş gibi oluyor. Ayrıca iphone tercih ediceksem pro max tercihim olur ve onlarda pahalı.. pro, plus, ve düz modellerin pilleri bana dayanmaz.. Yd bakayım dedim çok kafa yordum o işe ama oda çok zahmetli. Hem artık mailden cihazdaki hesaplardan vs. takip edilip 2. sim ile kullanılan cihazlarda tespit edilecek diyorlar. Ama iphoneler hakkında bir alternatifiniz olursa açığım.. (14 serisinden aşağı tercih etmem)

Ayrıca S24+ bence yeterince premium. Kafama eserse ultrada düşünebilirim (eğer telefon alacaksam) ama ultranın kenarları ve boyutu beni endişelendiriyor. Bir yanda hoş duran S24+ bir yandada 200mp kamera ile beni kendisine çeken ultra..

Forum Fedaisi

80+ Bronze
telefonu ne kadar kullandigina bagli sadece alo diyorsan gerek yok arkadasim 4090 li pc toplasi elinde j5 var :D

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
bugün iphone 15 plus ile 10 dakikalık kesintisiz video kaydı yaptım gözlemlerime göre ışıkları (hele ki gökyüzünü) çok patlatıyor. gökyüzü bembeyaz ve insanların suratlarına nur inmiş gibi oluyor. Ayrıca iphone tercih ediceksem pro max tercihim olur ve onlarda pahalı.. pro, plus, ve düz modellerin pilleri bana dayanmaz.. Yd bakayım dedim çok kafa yordum o işe ama oda çok zahmetli. Hem artık mailden cihazdaki hesaplardan vs. takip edilip 2. sim ile kullanılan cihazlarda tespit edilecek diyorlar. Ama iphoneler hakkında bir alternatifiniz olursa açığım.. (14 serisinden aşağı tercih etmem)

Ayrıca S24+ bence yeterince premium. Kafama eserse ultrada düşünebilirim (eğer telefon alacaksam) ama ultranın kenarları ve boyutu beni endişelendiriyor. Bir yanda hoş duran S24+ bir yandada 200mp kamera ile beni kendisine çeken ultra..
Abime yeni 15 pro aldık şuan için mükemmel zerre sorun yok her şey çok iyi diyebilirim

crabman

80+
telefonu ne kadar kullandigina bagli sadece alo diyorsan gerek yok arkadasim 4090 li pc toplasi elinde j5 var :D
maalesef sadece alo demiyorum. O yüzden biraz iyi bir telefona ihtiyacım var.
Abime yeni 15 pro aldık şuan için mükemmel zerre sorun yok her şey çok iyi diyebilirim
proyu bende düşünüyordum ama 3200 mah batarya bana dayanmıyor işte, minimum 4000-4500 lazım bana. Zaten yazın kazanacağım paradan sağa sola harcayacağım kısımda var o yüzden bütçem yaklaşık 40-50k civarı. O yüzden iphoneler pek mümkün durmuyor.

Top Bottom