Pc yükseltme önerisi için yardımcı olur musunuz

Reaksiyon skoru
0
Hocam elimdeki bilgisayarın sistem özelliklerine göre nasıl bir yükseltme yapabilirim en basit oyunlarda düşük fpsler verebiliyor bazen
Ekran kartı: rx 5500 xt
İşlemci: ryzen 5 1600 six core
anakart: ASRock A320M-HDV R4
yükseltme için önerebileceğiniz bir şey var mı

Selamlar bütçenizi, ramlerinizi ve güç kaynağınızın marka modeli ayrıca kaç W olduğunu yazabilir misiniz?
Önerilerime gelince 2x8gb ram yeterli olur
İşlemciniz r5 5600 tercih edebilirsiniz. Yalnız anakartınız bu işlemciyi destekliyor ama anakartınızın bios versiyonunun güncel olması gerekebilir. Bu işlemci de güzel f/p bir işlemcidir. 5700x3d gibi hatta 5800x3d gibi bir işlemci düşünecek olursanız artık öncelikle anakartınızı b550 seviyesine yükseltmenizi öneririm.
Ekran kartı olarak bütçe sınırsız diyebiliriz :) Orası size kalmış ama ikinci el temiz kutulu faturalı bir 4060, 3070 ti veya 6700xt falan güzel olabilir. Bu kartlar kendi markalarında en fiyat performans verimliliği yüksek kartlardır.
Danışmak istediğiniz başka bir şey olursa sorabilirsiniz. :peepokalp: (y)

Son düzenleme:
Öncelikle teşekkürler ram olarak 2x8gb kullanıyorum zaten fsp650w power supply var ne kadar yeterli bir power bilmiyorum.

Öncelikle teşekkürler ram olarak 2x8gb kullanıyorum zaten fsp650w power supply var ne kadar yeterli bir power bilmiyorum.
Power yetecektir ama bana kalırsa bunun yerine bu sistemi satıp yenisini almak en mantıklısı. İşlemci değiştirsen anakart güncellemen gerekecek, ekran kartı güncellesen işlemci alman gerekecek. Her türlü bikaç değişim şart olacak. O yüzden biraz daha bekleyip direkt yenisi en mantıklısı gibi.

Power yetecektir ama bana kalırsa bunun yerine bu sistemi satıp yenisini almak en mantıklısı. İşlemci değiştirsen anakart güncellemen gerekecek, ekran kartı güncellesen işlemci alman gerekecek. Her türlü bikaç değişim şart olacak. O yüzden biraz daha bekleyip direkt yenisi en mantıklısı gibi.
piyasayı hiç bilmiyorum bu sistemi ne kadar aralığında satabilirim sizce

Hocam elimdeki bilgisayarın sistem özelliklerine göre nasıl bir yükseltme yapabilirim en basit oyunlarda düşük fpsler verebiliyor bazen
Ekran kartı: rx 5500 xt
İşlemci: ryzen 5 1600 six core
anakart: ASRock A320M-HDV R4
yükseltme için önerebileceğiniz bir şey var mı
hocam bütçe belirtmemişsiniz ama bende a320 anakartta ryzen 5600 kullanıyorum sorunsuz çalışıyor bios güncellemesi yapıp sıkıntısız kullanabilirsiniz bütçe daha yukarıdaysa am5 sokete geçilebilir işlemci ram anakart satıp ddr5 bir setup a yönelebilirsiniz

Sende bi araştır ama tahmini 5-7k arası edebilir net bilmemekle birlikte.
daha fazla ediyordur tahminen hocam yılbaşında arkadaşa ryzen 1600af rx590 sistemi 8e almıştık

piyasayı hiç bilmiyorum bu sistemi ne kadar aralığında satabilirim sizce
Bence bu sistem zaten çok para etmez amd 9060 serisinin nvidia 5060 ekran kartlarının çıkmasını bekleyin sonra hazır sistemlere bakabilirsiniz tabi ama. Bu ufak geliştirmeler ile hali hazırda bu sistemi en az 2-3 yıl daha rahat kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Psu yeterli olacaktır işlemci ve belki ekran kartı güncellemesi elinizi çok rahatlatır. r5 5600 işlemci ve rx 6600xt veya rx 6700xt düşük bütçede sizi çok rahat uzun süre götürür.

5600, 5700 ve 5800x arasında işlemci seçebilirsin. Hepsinin yan modelleri yazmıyorum. Ekran kartını satıp üstüne b580 gibi güzel bir kart sıfır alabilirsin. Amd kanadın ise 7770 veya 78000 seri kartları alabilirsin. m2 ssd sağlık durumuna bakarak değişebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,049
Üyeler
183,372
Son üye
otc1413
Geri