Neler Yeni

Çözüldü✓ PC'de Virüs olduğunu nasıl anlayabilirim?

crazy_men

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Batuhan Çelik
Selamlar, öncelikle iyi forumlar. Pek güçlü denemeyecek bir bilgisayarım var. Yine de son zamanlarda performanstan düştü gibi. Bazı forumlardalarda gezindiğimde mining virüsü olabileceği söylendi. Gpu %0-1 arası geziniyor ve harici durum böyle. Bilgisayarımı komple tarattım. Yerel disk C ve D yi ayrı ayrı tarattım ama gene de içim rahat etmedi. Bellek kullanımı fazla gibi sizce bir sıkıntı var mıdır? gizli mining yapılıyor olabilir mi?
aarfwsaezdgvb.jpg

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,212
İsim
Necati
Selamlar, öncelikle iyi forumlar. Pek güçlü denemeyecek bir bilgisayarım var. Yine de son zamanlarda performanstan düştü gibi. Bazı forumlardalarda gezindiğimde mining virüsü olabileceği söylendi. Gpu %0-1 arası geziniyor ve harici durum böyle. Bilgisayarımı komple tarattım. Yerel disk C ve D yi ayrı ayrı tarattım ama gene de içim rahat etmedi. Bellek kullanımı fazla gibi sizce bir sıkıntı var mıdır? gizli mining yapılıyor olabilir mi?
Alıntıyı görüntüle
Mining yapılsa ekran kartı kullanımı çok yüksek olurdu.

Hiko335

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Hikmet Çalı
Hocam benim bilgisayarıma mining virüsü bulaştığında işlemci %100 çalışıyordu ve ısı neredeyse 90 derecedeydi bence sizin pc de yok o virüs.

crazy_men

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Batuhan Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam benim bilgisayarıma mining virüsü bulaştığında işlemci %100 çalışıyordu ve ısı neredeyse 90 derecedeydi bence sizin pc de yok o virüs.
Hocam disk kullanımının aniden %90 lara fırlayıp geri düşmesi. Bazen uzun süre %75 kalıp bazen uzun süre %5-10 arası kalması şüphelendiriyor şimdi. bir sorun var mıdır yokaa normal midir?

NOMADRANTAN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Nomad
Alıntıyı görüntüle
Git malwarebytes yukle o direk hepsini siler

crazy_men

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Batuhan Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

D.DİXON

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ziya berk leylek
Alıntıyı görüntüle
kankam kaspersky diye bir virüs uygulaması var bedava 1 ay hayatımda gördüğüm en iyi program onu indirip tam tarama yapabilirsin bütün herşeyi tarar virüs varsa kaldırır denemeni öneririm <3

crazy_men

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Batuhan Çelik
kankam kaspersky diye bir virüs uygulaması var bedava 1 ay hayatımda gördüğüm en iyi program onu indirip tam tarama yapabilirsin bütün herşeyi tarar virüs varsa kaldırır denemeni öneririm <3
Kaspersky ile tarattım bir şey bulamadı. Malwarebytes yüklüyorum şimdi.

Hiko335

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Hikmet Çalı

crazy_men

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Batuhan Çelik
Hocam malwarbytes bir şey bulabildi mi?
Malwarebytes'i tamamen unutmuşum :D şimdi açtım. Hiçbir şey bulamadı. Bu arada hd sential, hd tune falan kurdum. Disk'e baktım tertemiz çıktı. Tek tek görev yöneticisi işlemlerini denetledim sıkıntılı bir arkadaş yok. Birkaç yama indirmiştim onları ve indirdiğim siteyi falan tarattım bir sıkıntı yok. Şu an PC CPU: %0-5 arası Disk: bazen %70+ genelde %10 civarı GPU: %0-1 arası RAM: sabit 2.5gb. Biraz araştırdım ram zaten eski ve DDR3 ki teknolojisine sahip windows 10 home için normal gibi gözüküyor kullanımı. Tabi antivirüs de var. Sonra disk kullanımı biraz kafama takıldı sağlıklı ve düzgün ama dediğim gibi eski teknoloji arada yükselmeler herkes tarafından normal karşılanmış. Dedim hazır girmiş iken disk birleştirme falan da yapayım. Yaptım ve şu anda hdd kullanımı boşta %10-20 arası ve absürt yükselmeler yok gibi. E tabi elimi atmış iken standart bakımları da yaptım. Şu an pc tertemiz ilgilendiğiniz için herkese çok teşekkürler. Yakında SSD alacağım ve içini bir güzel temizleyip termal macunu yenileyeceğim. Eski ve yorgun bir laptop ama onu seviyorum.

Top Bottom