Neler Yeni

PC'den Garip Ses Çıkması Yardım

cobretti

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,173
İsim
...
Arkadaşlar gece açık bırakıyorum böyle radyasyon ölçer cihazlarda çıkan ses gibi tırr tırrr bir ses geliyor neden olabilir?
Kasa: GameBooster GBL06B Mesh
Anakart: B450M S2H
PSU: Corsair CV550
İşlemci: r5 3600

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
HDD var mı sistemde?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Onur
Sorununuzun anakart ya da işlemci kaynaklı olacağını düşünmüyorum. Kasa fanlarından birisi ses yapıyor olabilir ya da PSU fanı ses yapıyor olabilir mi ?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

cobretti

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,173
İsim
...
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorununuzun anakart ya da işlemci kaynaklı olacağını düşünmüyorum. Kasa fanlarından birisi ses yapıyor olabilir ya da PSU fanı ses yapıyor olabilir mi ?
Bende onu düşünüyorum ama bazen oluyor bazeb olmuyor bir parça takılıyor olabilir galiba

K@dirr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Kadir Çağlar
bende de öyle oluyor galiba ses güç kaynağından geliyor o yüzden direk prize bağlı olan kabloyu çıkartıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Onur
Bende onu düşünüyorum ama bazen oluyor bazeb olmuyor bir parça takılıyor olabilir galiba
Mesela ben de aynı sorunu yaşıyordum sorunun egzoz fan kaynaklı olduğunu öğrendim ve vidalarını doğru şekilde sıkınca sorunum çözüldü. Yani sorunun sebebini netleştirirseniz iyi olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Onur
Benim de sana bir sorum olacak.
Arkadaşlar gece açık bırakıyorum böyle radyasyon ölçer cihazlarda çıkan ses gibi tırr tırrr bir ses geliyor neden olabilir?
Kasa: GameBooster GBL06B Mesh
Anakart: B450M S2H
PSU: Corsair CV550
İşlemci: r5 3600
Ben de R5 3600 ile Prime B450M-K II anakartını kullanıyorum ve bu kart S2H ile çok kıyaslanıyor. Asus'un 5X Protection paketi ile anakart gayet stabil, güvenli çalışıyor ve B450M-K II anakartın VRM'leri Reddit VRM Tier List'te R5 3600 ile OC yapılabilir ama ufak bir hava akışı tavsiye edilir şeklinde yorumlanıyor. Ancak şöyle bir şey var S2H'ın VRM'leri bir kademe daha üstte ve mosfet soğutucusu da var. Ben kendi anakartımın VRM'lerine termal ped ile aluminyum heatsink taktım ve VRM ısı değerleri zaten yüksek değilken yaklaşık 8 derece daha düştü. Sorum şu ki siz S2H ile OC denediniz mi ve VRM sıcaklıkları nasıl bu konuya biraz taktım da ?

cobretti

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,173
İsim
...
Benim de sana bir sorum olacak.

Ben de R5 3600 ile Prime B450M-K II anakartını kullanıyorum ve bu kart S2H ile çok kıyaslanıyor. Asus'un 5X Protection paketi ile anakart gayet stabil, güvenli çalışıyor ve B450M-K II anakartın VRM'leri Reddit VRM Tier List'te R5 3600 ile OC yapılabilir ama ufak bir hava akışı tavsiye edilir şeklinde yorumlanıyor. Ancak şöyle bir şey var S2H'ın VRM'leri bir kademe daha üstte ve mosfet soğutucusu da var. Ben kendi anakartımın VRM'lerine termal ped ile aluminyum heatsink taktım ve VRM ısı değerleri zaten yüksek değilken yaklaşık 8 derece daha düştü. Sorum şu ki siz S2H ile OC denediniz mi ve VRM sıcaklıkları nasıl bu konuya biraz taktım da ?
denemedim hocam uv yaptık sadece 1.15V ve 4.2ghz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,878
Üyeler
161,926
Son üye
AliNk.
Top Bottom