Çözüldü✓ PCI-e 3.0 anakarta takılı RTX 5070 Ti siyah ekran ve sürücü hatası veriyor

dradonis

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba,

Forumda RTX 5000 serisi ekran kartı ve beraber PCI-e 3.0 anakart kullanan varsa 5000 serisi ekran kartlarında görülen driver ve siyah ekran problemleri ile ilgili deneyimlerini paylaşabilir mi? Hiç sorun yaşadı mı? Yaşadıysa çözebildi mi? Çözdüyse nasıl çözdü? Anakartım: MSI B450M-A Pro Max II.

Kendim çözdüm. İhtiyaç hisseden olabilir diye yazıyorum:

Driver yükler yüklemez siyah ekran hatası veriyordu. Windows desktop belirmeden hemen önce takılıyordu. Ben de uzun uğraşlar sonucu şu şekilde sorunu aşabildim. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım. Bugün çıkan 576.28 versiyonlu driver hariç bütün driverları denedim. Sadece nVidia 572.70 sürücüsünde ve Bios'tan PCI-e ayarını Gen 2 yaparak başardım. Sistemim: Msi B450M-A Pro Max II, Ryzen 5 2600x, RTX 5070 ti

o işlemciye o ana karta bu sistem olur mu be kral..
Çok münasip değil, haklısın ama yavaş yavaş, zamanla be kral... Sabır inşAllah.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

gen 2'de kayıp yaşamaz mısın?
Kayıp yaşıyorum elbette. Olması gerekenin %80-82'si kadar performans alabiliyorum. M2 SSD'yi de çıkarmıştım. Onu takınca, o da PCI-e veriyolundan pay kaptığı için daha da performans düşer mi, deneyip bakacağım.

Kendim çözdüm. İhtiyaç hisseden olabilir diye yazıyorum:

Driver yükler yüklemez siyah ekran hatası veriyordu. Windows desktop belirmeden hemen önce takılıyordu. Ben de uzun uğraşlar sonucu şu şekilde sorunu aşabildim. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım. Bugün çıkan 576.28 versiyonlu driver hariç bütün driverları denedim. Sadece nVidia 572.70 sürücüsünde ve Bios'tan PCI-e ayarını Gen 2 yaparak başardım. Sistemim: Msi B450M-A Pro Max II, Ryzen 5 2600x, RTX 5070 ti
darbogazdan oyun oynayamazsınız en ksıa sürede 5700x yapın

darbogazdan oyun oynayamazsınız en ksıa sürede 5700x yapın
4k oyuncu olduğum için sadece %5 darboğaza neden oluyor işlemcim. O da kabul edilebilir sınırlar içerisinde. Asıl darlığı zaten PCI-e 3.0 olan anakartımı bir de Gen 2'ye almak zorunda olduğum için yaşıyorum.

4k oyuncu olduğum için sadece %5 darboğaza neden oluyor işlemcim. O da kabul edilebilir sınırlar içerisinde. Asıl darlığı zaten PCI-e 3.0 olan anakartımı bir de Gen 2'ye almak zorunda olduğum için yaşıyorum.
sorunu çözecek tek şey anakartı b550 alırsanız pci gen 4.0 geliyor elinizdeki anakartı ve işlemciyi satıp ryzen 5600 ve b550 anakart alırsanız hiçbir problem kalmaz

sorunu çözecek tek şey anakartı b550 alırsanız pci gen 4.0 geliyor elinizdeki anakartı ve işlemciyi satıp ryzen 5600 ve b550 anakart alırsanız hiçbir problem kalmaz
Teşekkür ederim. Ryzen 5600 tavsiyenizin özel bir sebebi var mı?

Teşekkür ederim. Ryzen 5600 tavsiyenizin özel bir sebebi var mı?
5600 elinizdeki üründen çok üstün bir cpu üstüne 2.elde çok kelepir fiyatlara gidiyor elinizdeki işlemciyi 1300 tl ye satıp 1500 e işlemciyi upgrade ebilrisiniz piyasası 2800 e kadar düştü 5600 ün pazarlıkla dahada ucuza alabilirsiniz anakartta zaten rahatça 2200 e satarsınız yeni b550 de sıfır 3500 bandıda onada 1500 filan ekleyip 3000 e upgrade etmiş olursunuz

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,240
Üyeler
186,311
Son üye
Beratxc
Geri