BirkanMrt37
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Birkan Murat Özcan
Arkadaşlar benim daha önce 500 GB Adata Legend 750 model bir M.2 SSD'im vardı. Depolamam yetersiz olunca gittim ve yukarıda modeli yazan M.2 SSD'yi aldım. Bilgisayarım anakartının iki adet M.2 pcl-e 4.0 slotu bulunuyor. İkinci slota da yeni aldığım SSD'yi taktım. Ve daha iyi bir M.2 olduğu için de Windows'u silip yeni aldığım M.2 SSD'ye kurdum. Ancak formattan önceki tüm ayarları yapmış olmama rağmen ve tüm driverlarımın güncel olmasına rağmen Assassin's Creed Odyssey oyununda bir tuhaflık sezdim. Sanki ekrandaki yırtılmalar artmıştı. Akabinde programla kontrol ettiğimde 3060 Ti ekran kartımın 60 derecede stabil çalıştığını gördüm ve bir anda oyun 110 FPS seviyelerinden 90'a ani düşüş yaşıyordu. Ancak bu kartı bilenler bilir, yük altında 76 derece seviyelerinde çalışır (2 fanlı versiyonu).
Daha sonra soruna çözüm bulmak adına M.2'lerin slotlardaki yerlerini değiştirdim ve sorun çözülmedi. Akabinde BIOS ayarlarından SSD'yi PCI-e 3.0'a çektim yine olmadı. Sorunun kaynağı ne bulamıyorum. Eskiden daha kötü bir teknolojiye sahip M.2 ile oyunu sorunsuz oynarken ve ekran kartım stabil çalışırken bu SSD'ye geçtiğimde bir anda her şey terse döndü, anlayamıyorum.
SSD'in orijinalliğinden şüphe edip Kingston uygulaması üzerinden kontrol ettim, SSD'yi gördü ve seri numarasına kadar her şey çıktı. Sorun ne gerçekten anlayamıyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Daha sonra soruna çözüm bulmak adına M.2'lerin slotlardaki yerlerini değiştirdim ve sorun çözülmedi. Akabinde BIOS ayarlarından SSD'yi PCI-e 3.0'a çektim yine olmadı. Sorunun kaynağı ne bulamıyorum. Eskiden daha kötü bir teknolojiye sahip M.2 ile oyunu sorunsuz oynarken ve ekran kartım stabil çalışırken bu SSD'ye geçtiğimde bir anda her şey terse döndü, anlayamıyorum.
SSD'in orijinalliğinden şüphe edip Kingston uygulaması üzerinden kontrol ettim, SSD'yi gördü ve seri numarasına kadar her şey çıktı. Sorun ne gerçekten anlayamıyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.