pcme birşeyler oluyor yardım edermisiniz

Cadyy

80+
Reaksiyon skoru
43
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarım normalde oynadığım oyunlarda ekran kartını çok kullanırken bir anda işlemciyle kafa kafaya olmaya başladı. Mesela valoda %70 ekran kartı kullanımı varsa max %25 işlemci kullanımım oluyordu. şimdi valo giriyorum %70 geçmeyen ekran kartı kullanımım 80 olup 60lara düşüyor ve işlemcide yükselip aynı kalıyor. Driveri sildim yükledim eski sürüme döndüm amd software kaldırdım yani format attım gene düzelmedi mesela normalde %70 kullanıyorsa hiç çıkmadığı %80lere çıkıp 55lere kadar düşüyor ve işlemcide bununla beraber artış gösteriyor. Normalde tek yaşadığım durum ekran kartının oyunlarda %70lerde gezmesi ve işlemcininde max %25 26 olması siz şimdi kullanması normal diyeceksiniz ama bu durumu bir kaç seferdir yaşıyorum formatta düzeliyor ve şimdi tekrar yaşıyorum + olarak arkaplana oyun attığımda herşeyi yapabiliyordum ama şimdi minecraftı arkaplana attığımda masaüstü feci şekilde kasıyordu oyunu kapattım düzeldi. darboğaz falan yok sistem normal çalışıyor ama aniden olan bir şey canımı sıkıyor bilen biri bana fikir versin lütfen...

Ne güzel işte işlemci de çalışıyor boşuna para vermedin işi ne çalışsın.
Ayarlara çok bakma oyundan keyif almazsın
Kanka sorunu anlatamiyorum sanirim ? Ayni ayarlarda ayni oyunlar bir anda farkli sekilde kullanmaya basladi parcalari ornek diyorum ekran kartim 70lerde kullanim saglarken islemci max 24 25 idi ama suan ekran karti 80leri gorebilirken islemci %40 kullanimlara dogru yukseldi yarin drivere bakicam driverden degilse gene format aticam ama bi cozumu olmali bu işin

arka planda açık olanlar çoğaldı mı acaba? ben her seferimde işim biteni arka planda açık kalmasın diye görev çubuğundan kapatıyorum. Bilgisayar açıldığında ise hiçbir uygulama açılmayıda kapattım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,272
Üyeler
184,611
Son üye
yattara
Geri