Emirhandkee
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 45
Bunu uygular mısın belki işe yarar.Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar son bir haftadır (daha önce hiç böyle bir durum yaşamadım ) bilgisayarda donmalar ve takılmalar var.
Öncelikle pc özellikleri
r 3 3100
gtx 1650 super (asus)
120 gb ssd (crucial) ----- 1 tb hdd (wd)
ram hyperx 8gb 3200 mhz DDR 4
ilk takılma ve donma olayı gözümün önünde oldu olay şu şekilde;
kuzenim var küçük geldi yanıma oyun açmamı istedi hali hazırda roblox vardı açtım oynuyordu o anda telefona bakıyordum
çoçuk oynarken bir anda fare imleci dondu monitörde görüntü var fakat dondu kaldı cihaz her neyse alt +f4 vs denedim hiçbirşey olmadı
kapatma düğmesine bastım kasadan monitör kapandı fakat kasa fan hızı sonda bir şekilde 2 dk kadar açık kalmaya devam etti.
Bu durumda psunun tuşundan kapattım.
Biraz bekledikten sonra açtım bir sorun yoktu fakat hala 3-4 gündür ara ara takılmalar yaşıyorum
Bunun nedeni nedir aranızda bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Bu kadar şeyi anlatmamın sebebi ise ram kullanımdan kaynaklandığını düşünmek
Çünkü son zamanlarda sabit bir şekilde 4gb kullanılmakta bununla alakası olabilir mi ?
Pc 1 yıllık fln oldu her zaman dikkatli kullandım.
Son birkaç gündür bu sıkıntı beni üzdü
Yardımcı olabilecek arkadaşları yorumlara bekliyorum.
Sistem w11 bu arada
Rehber - DISM ile Windows 8.1 ve 10 Onarma Yöntemi
Bazenleri Windows'da sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu sorunlarını çözmek için DISM araçlarını kullanıyoruz. Öncelikle CMD'yi yönetici olarak açıyoruz. “sfc /scannow” komutunu çalıştırıyoruz. Bu komut sistem dosyalarını kontrol ediyor ve bozulan dosyaları yenisiyle değiştiriyor. Bazenleri SFC...