Neler Yeni

Peerless Assassin soğutmuyor mu?

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Serdar Akyaka
Sa arkadaşlar. Ryzen 7500f işlemcim var. 20 dakika Prime95 testi sonrası işlemci 75 derece oldu. Ekran kartı kulllanan bir programda yük aniden cpuya geçince 84 dereceyi gördüm. Acaba soğutucuda bir problem var mı? Montaj ve termal macun uygulamasında hata yapmadığıma eminim. Oda sıcaklığı ve kasa havalandırması ne kadar etkiliyor? Malum yaz günü ve evde klima yok. Kasa mesh ama üzerindeki fanların öyle çok kaliteli olduğunu sanmıyorum.

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,226
İsim
Emre siyah
Sa arkadaşlar. Ryzen 7500f işlemcim var. 20 dakika Prime95 testi sonrası işlemci 75 derece oldu. Ekran kartı kulllanan bir programda yük aniden cpuya geçince 84 dereceyi gördüm. Acaba soğutucuda bir problem var mı? Montaj ve termal macun uygulamasında hata yapmadığıma eminim. Oda sıcaklığı ve kasa havalandırması ne kadar etkiliyor? Malum yaz günü ve evde klima yok. Kasa mesh ama üzerindeki fanların öyle çok kaliteli olduğunu sanmıyorum.
kasanın hava akışı , oda sıcaklığı vs her türlü önemli ama 85 derece falan normal değil

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Kadir Efe Ulusoy
hangi şehirdesin bloğun üstündeki jelatini söktünmü? macunun hespinimi sürdün

yenigeldim

80+ Silver
Prime 95 de 75 derece iyi aslında.Kasa havalandırman nasıl? Ekran kartı da ısınınca sıcağı dışarı atamıyordur. Hava sıcaklığı da önemli

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Serdar Akyaka
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kasanın hava akışı , oda sıcaklığı vs her türlü önemli ama 85 derece falan normal değil
Ben 75 dereceye kadar normal diye biliyorum ama 84'ü görünce bir tırstım.

hangi şehirdesin bloğun üstündeki jelatini söktünmü? macunun hespinimi sürdün
Ankara'dayım hocam. Jelatini söktüm. İçinden çıkan macunu kullandım. Macun baya katı kıvamlıydı. Bir kartla ince bir tabaka olacak şekilde işlemci yüzeyine dağıttım.

Boşta sıcaklıklar bu şekilde.

Kasanın konumunu da bu şekilde. Egzoz fanı ile masa arasında 1 karış boşluk var.

Gurkanpiro

80+ Platinum
Ben 75 dereceye kadar normal diye biliyorum ama 84'ü görünce bir tırstım.

Ankara'dayım hocam. Jelatini söktüm. İçinden çıkan macunu kullandım. Macun baya katı kıvamlıydı. Bir kartla ince bir tabaka olacak şekilde işlemci yüzeyine dağıttım.

Boşta sıcaklıklar bu şekilde.

Kasanın konumunu da bu şekilde. Egzoz fanı ile masa arasında 1 karış boşluk var.
varsa butce termal macun degıstırılebılır macunda bır sıkıntı varmıs gıbı geldı macunun kıvamı

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,226
İsim
Emre siyah
boştkai sıcaklıkları çok önemli değil de yükte 84 normal gelmedi bana termal macunu yanlış sürmüş olabilirsiniz tf7 çıkıyor içinden tabakayı çok ince bile sürseniz anormal gibi .

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Kadir Efe Ulusoy
İçim rahat etsin diye bir de öyle deneyeyim.
içindeki macun katu olmamalı kargoda tüp hava almış gibi 1-2-3g al theramlright tf7-TF9
Mesaj otomatik birleştirildi:

KASANIN KAPAĞINI AÇIP test yap birde giriş çıkış sağlanamıyor belliki

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Serdar Akyaka
Arkadaşlar bir sorum daha olacak. Windows'ta güç seçeneklerinde yüksek performans seçili. Şimdi yine yük bindirdim ve 81 derece oldu. HWMonitör uygulamasında package ve ppt bölümünde max 88 W çektiği yazıyor. Bu işlemci 65W TDP değil mi? Nasıl 88 Watt'a çıkabiliyor ? Bu arada ilgilendiğiniz için hepinize teşekkürler.

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,727
İsim
Kerem Çavuş
kutudan çıkan termal macunun hepsini mi kullandın

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Serdar Akyaka
kutudan çıkan termal macunun hepsini mi kullandın
Hayır. İlk başta biraz sürdüm ve yaydım. Yeterli gelmeyince ufak bir ilave yaptım. Macun öyle dokunduğum gibi kolayca yayılmadı. Arctic MX-4'e göre daha yoğun bir macun. Dengeli bir şekilde dağıtmak için bir 5 dakika harcadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,339
Üyeler
163,817
Son üye
Sabina
Top Bottom