🔥İndirim Philips Evnia 25M2N3200W 25" 240Hz Monitör 5.999 TL

hocam 24G2ZU monitörüm bu şekilde çizgiler çıkmaya başladı servise yollayacağım para iadesi için monitörsüz kalmamak adına philipsi alayım diyorum fakat hayatımda hiç va panel kullanmadım monitörlerde de beğenmedim iadesi yok hele itopya iade konusunda problem yaşatabilir bir yandan fiyatı da tatlı geldi ne yapsam bilemedim benim için düşük tepki süresi çok önemli sadece fps oynadığım için başka öneri var mıdır
Düşük tepki süresi çok önemli ise tercih etmeyin. Daha casual oyuncu iseniz alınır.
Şimdi oyun için G4 mü daha iyi bu mu anlamadım.
G4. Ama G4'ün de diğer dezavantajı var. Çok daha düşük kontrast, daha düşük gamutlar. Ağırlıklı rekabetçi ise G4 tercih ediniz.

Ek: Oha 8500TL mi? Asla G4 almayın o fiyata. Adam çarpıyorlar.
ya şimdi kızanlar oluyo ama olsun önerecem yine de.rekabetçi oyunlar için casper gerçekten devrim yapmış:

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yani philipsim olmasa onu alabilirdim.
Rekabetçi oyun, VA panel ve Casper. Tamam.

Düşük tepki süresi çok önemli ise tercih etmeyin. Daha casual oyuncu iseniz alınır.

G4. Ama G4'ün de diğer dezavantajı var. Çok daha düşük kontrast, daha düşük gamutlar. Ağırlıklı rekabetçi ise G4 tercih ediniz.

Ek: Oha 8500TL mi? Asla G4 almayın o fiyata. Adam çarpıyorlar.
25 inç olanının stoğu bitmiş normalde eğitim indirimiyle 6050 TL oluyor ve peşin 4 taksit var.

Bende var bu monitör genel olarak memnunum. Ips glow (VA panel sonuçta) ve ışık sızması yok. Renk bütünlüğü kısmı güzel. Ips'te gündüz bir sorun olmuyor ama gece film, dizi izlerken ips glow ve ışık sızması kötü etkiliyor seyir zevkini. Piksel tepkisini en hızlıya getirirseniz inverse ghosting oluyor 25M2N3200W'de. Bir de sadece bende mi var bilmiyorum ama başka VA panellerde de görüldüğü olmuş; scanline sorunu var. Bu ama öyle her yerde görebileceğiniz bir şey değil. Turuncu ve mavi renkte belli oluyor. Mbr modunu kullanmıyorum ben. Ips ekranda backlight strobe işe yarıyordu benim kullandığım VG249QM1A'da ama bu monitörde mbr modunda bir fark gözlemleyemedim.

Bende var bu monitör genel olarak memnunum. Ips glow (VA panel sonuçta) ve ışık sızması yok. Renk bütünlüğü kısmı güzel. Ips'te gündüz bir sorun olmuyor ama gece film, dizi izlerken ips glow ve ışık sızması kötü etkiliyor seyir zevkini. Piksel tepkisini en hızlıya getirirseniz inverse ghosting oluyor 25M2N3200W'de. Bir de sadece bende mi var bilmiyorum ama başka VA panellerde de görüldüğü olmuş; scanline sorunu var. Bu ama öyle her yerde görebileceğiniz bir şey değil. Turuncu ve mavi renkte belli oluyor. Mbr modunu kullanmıyorum ben. Ips ekranda backlight strobe işe yarıyordu benim kullandığım VG249QM1A'da ama bu monitörde mbr modunda bir fark gözlemleyemedim.
Monitör konusuna yazılıp da ağır yanlış bilgilendirme ve hurafe içermeyen mesaj sayısı azdır. Bu mesajda en ufak yanlış bilgilendirme yok. Tebrikler hocam.

Ya fark var tabii de kullanılamayacak kadar kötü tabii. VG249QM1A'nın testine bakmadım ama genelllikle monitörler özellikle strobe için ayarlanmadıkça kullanılacak gibi olmuyorlar.

Bence de monitör güzel ama beklentinize bağlı. Üst düzey rekabetçiye, ağırlıklı rekabetçi kullanımına hala gitmez. Ona ille de bi VA seçecek olsam ancak Odysses G6 G65B gibi bir şey alınabilir.

Bu arada scanline sorununu belirtmeniz çok çok iyi oldu. Demek ki bu Samsung ve TCL CSOT panellere özel değilmiş. Bugüne kadar bu sorunu yaşayanlardan gördüğüm kadarıyla bu sorun var diye VA'dan vazgeçmek çok mantıklı değil gibi. Çoğu kişi fark etmiyor bile zira. Düşündüğümden daha az sıkıntılı bir sorun bence.

Monitör konusuna yazılıp da ağır yanlış bilgilendirme ve hurafe içermeyen mesaj sayısı azdır. Bu mesajda en ufak yanlış bilgilendirme yok. Tebrikler hocam.

Ya fark var tabii de kullanılamayacak kadar kötü tabii. VG249QM1A'nın testine bakmadım ama genelllikle monitörler özellikle strobe için ayarlanmadıkça kullanılacak gibi olmuyorlar.

Bence de monitör güzel ama beklentinize bağlı. Üst düzey rekabetçiye, ağırlıklı rekabetçi kullanımına hala gitmez. Ona ille de bi VA seçecek olsam ancak Odysses G6 G65B gibi bir şey alınabilir.

Bu arada scanline sorununu belirtmeniz çok çok iyi oldu. Demek ki bu Samsung ve TCL CSOT panellere özel değilmiş. Bugüne kadar bu sorunu yaşayanlardan gördüğüm kadarıyla bu sorun var diye VA'dan vazgeçmek çok mantıklı değil gibi. Çoğu kişi fark etmiyor bile zira. Düşündüğümden daha az sıkıntılı bir sorun bence.
İnsanlar genelde bir ürünü alınca onun en iyisi olduğunu veya olumsuz bir yanı olmadığı gibi bir yanılgıya düşüyor. Halbuki ürünlerin artısı da vardır eksisi de. Bu çok doğal. Her panelin artısı ve eksisi var.

Fps oyunu için strobe kullanmak gerekiyor VG249QM1A'da ama strobe'un olumsuz yanı da parlaklığı kısması. Ben 25M2N3200W'da mbr'ı açma gereksinimi duymadım. Ips'teki gibi bir etkisi yoktu açıkçası. Ama monitörü alan deneyebilir, kendine uygun ayarı yapabilir herkes.

Scanline sorununu Samsung Odyssey G7'de olduğunu görmüştüm nette, videolarda vs. Yüksek hz'li VA panellerde olabiliyor benim anladığım. Her zaman da çok belirgin olarak görmüyorsunuz scanline'ı bu arada nedense. Ben gsync kullanmıyorum. TotallydubbedHD sorun olduğunu söylemiş adaptive sync'te; videosu güzel ilk sayfada var, monitörü almak isteyen bakabilir videoya.

Beklenti biraz da fiyatla ilgili. Üst düzey rekabetçi oyun için TN'e bakılabilir bence ama Benq 360 - 540 hz TN panel monitörler uçuk fiyatta. Bi' noktada ne kadar ekmek o kadar köfte. Gamepower Lucid S20 24"(TN panel) 'e bakılabilir risk alınırsa. Ya da oled piyasasına da girilebilir sistem iyiyse ama yine paraya geliyor iş.

Son olarak monitörü alanlar eğer risk alırsa şu ayarı öneririm:

En azından deneyin denemezseniz cru'dan resetleyebilirsiniz yine ayarları bu arada. Risk dediğim de şundan; eğer ayarı düzgün yapamazsanız siyah ekranda kalabilir monitör, bunu da hdmi ile bağlantı yapıp cru'dan monitör ayarlarını sıfırlayarak çözebilirsiniz. Ayarın düzgün çalıştığını da piksel tepkisini en hızlıya getirdiğinizde inverse ghosting'in azaldığından anlayabilirsiniz. Normalde en hızlı tepki süresinde inverse ghosting görüyorsunuz net bi' şekilde. Bu ayarla bayağı azalıyor inverse ghosting ama düzgün yapmazsanız ayarı siyah ekran oluyor dediğim gibi.

Bu monitörü kullanıyorum memnunum va panel oyunlardada problem yapmıyor önceki kullandığım msi ips panelden farkı yok daha iyi diyebilirim kendi adıma

Fps oyunu için strobe kullanmak gerekiyor VG249QM1A'da ama strobe'un olumsuz yanı da parlaklığı kısması.

Ama monitörü alan deneyebilir,
Sadece olumsuz yanı parlaklığı kısması olsaydı pek çok monitör strobe monitörü olurdu. Strobe artifactları yani strobe crosstalk çok kötü:
Ben gsync kullanmıyorum. TotallydubbedHD sorun olduğunu söylemiş adaptive sync'te; videosu güzel ilk sayfada var, monitörü almak isteyen bakabilir videoya.
Kullanmanız faydanıza. Eskisi gibi değiller. Günümüzde akıcı bir oyun deneyimi için çoğu zaman (Evet rekanbetçide bile) açılması öneriliyor ANCAK doğru ayarlar ile.
Ayrıca TotallyDubbed'ın dediği VRR titremesi. O da bu monitörde fark edeceğiniz ya da rahatsız edecek kadar bir sorun değil. Genelde OLED'lerde falan büyük sıkıntı oluyor o. Yani açabilirsiniz.
Gamepower Lucid S20 24"(TN panel) 'e bakılabilir risk alınırsa
Son olarak monitörü alanlar eğer risk alırsa şu ayarı öneririm:
Valla hocam videoya bakacak vaktim yok ancak bu monitörlerin Input Lag'ı zaten çok düşük. Niye uğraşasınız ki? (Umarım videoya bakmadım diye yanlış anlamamışımdır)

monitörüm bozuldu ve ne alacağıma karar veremiyorum bu çok can sıkıcı bir durum :/

Sadece olumsuz yanı parlaklığı kısması olsaydı pek çok monitör strobe monitörü olurdu. Strobe artifactları yani strobe crosstalk çok kötü:

Kullanmanız faydanıza. Eskisi gibi değiller. Günümüzde akıcı bir oyun deneyimi için çoğu zaman (Evet rekanbetçide bile) açılması öneriliyor ANCAK doğru ayarlar ile.
Ayrıca TotallyDubbed'ın dediği VRR titremesi. O da bu monitörde fark edeceğiniz ya da rahatsız edecek kadar bir sorun değil. Genelde OLED'lerde falan büyük sıkıntı oluyor o. Yani açabilirsiniz.

Valla hocam videoya bakacak vaktim yok ancak bu monitörlerin Input Lag'ı zaten çok düşük. Niye uğraşasınız ki? (Umarım videoya bakmadım diye yanlış anlamamışımdır)
Video uzun bir video değil. İnput lag ile ilgili değil de ghosting'i azaltıyor bu ayar. (Sadece bu monitöre özel değil bu ayar başka monitörü olanlar da deneyebilir ama sorun yaşayanlar var linkteki gibi) Piksel tepsi süresini en yüksek yaptığınızda inverse ghosting yapıyor 25M2N3200W'de. Bu da CS2'de mesela sorun yaratıyor. Gölge gibi iz bıraktığı için biri yokken de düşman var sanabiliyorsunuz. Bu ayarı yapınca o inverse ghosting bayağı azalıyor. Ben bir sorun yaşamadım 25M2N3200W'de ama Oled monitörde deneyenler sıkıntı yaşamış şurada mesela:

Risk kullanıcıya ait tabii ki.

Açıkçası strobe'da benim takıldığım nokta parlaklığın kısılması idi çünkü monitörün parlaklığı yüksek değilse kullanılacak gibi olmuyor gündüz özellikle. Dediğiniz artifact'ler de önemli tabii ki ama gündüz parlaklık kısık olduğu için göremiyorsunuz oyunu zaten. Strobe kullanmayınca da fps oyunlarda deneyimi olumsuz anlamda etkiliyordu vg249qm1a'da. TN monitörlerde bazı oyuncular input lag yaptığı için kullanmıyor strobe'u. Kullanan da var kullanmayan da. Bu kadar zıt görüşler olması garip.

Ben Gamepower Lucid S20 24" 'i f/p diye verdim yoksa o fiyatlara oled alırım diyen de çıkabilir ama o başka konu tabii sonuçta 25M2N3200W'nin kaç katı fiyatlara satılıyor bu monitörler.

her ıps aynı değil.eğer bir yerden imzamdaki evnia monitörü alıp denersen gece bile ıps glow ve ışık sızmasının sanki yokmuş gibi olduğunu göreceksin.ayrıca renk ayarlarını düzgün yaparsan beyazlar bembeyaz ve siyahlar simsiyah.yani gama 2.6 ya çekersen.

denedim ve evniyadada 120 hz lazım tam anlamıyla motion bluru kaldırman için.yani sadece 0.5 ms yeye almam yetmedi.asusta da böyleyse asusun nesini övüyorsunuz bilmiyorum.yani casper fıf-d monitörüm vardı 85 fps yetiyordu tam anlamıyla motion bluru kaldırmak için.otomatik ayarlamışlar adamlar.üstelik bunu 1ms mprt ye almadan yapıyordu.bir de rx 5600 xt de yapıyordu.

Geri