Neler Yeni

Phishingli siteye girme sonucunda ne olur?

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Merhabalar dün gece @Besim Tibuk ile bir hackerın gazabına uğradık. Twitter'dan güvendiğim birisinin bana attığı linke tıklamam sonucunda phishingli bir siteye girdim. Sadece siteye girdim başka bir şeye tıklamadım. İP adresimi alması harici hackerin yapabileceği başka bir şey var mı? (Kameraya giriş gibi) . Kendim bu konularda çok paranoyak ve obsesif olduğum için size sorma ihtiyacı duydum. Bilgili arkadaşlara etiket atarsanız sevinirim. Teşekkürler

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Merhabalar dün gece @Besim Tibuk ile bir hackerın gazabına uğradık. Twitter'dan güvendiğim birisinin bana attığı linke tıklamam sonucunda phishingli bir siteye girdim. Sadece siteye girdim başka bir şeye tıklamadım. İP adresimi alması harici hackerin yapabileceği başka bir şey var mı? (Kameraya giriş gibi) . Kendim bu konularda çok paranoyak ve obsesif olduğum için size sorma ihtiyacı duydum. Bilgili arkadaşlara etiket atarsanız sevinirim. Teşekkürler
Sitenin amacı sadece phishing ise bir bilgi vermediğiniz dahilde bir şey olmaz.
Modern web tarayıcılarında kamera gibi işlemler izinsiz gerçekleşmez.

Besim Tibuk

80+ Gold
Sanmıyorum öyle olacağını. Zaten log in yapmadıkça hesaba bile giremiyordular. Anladığım kadarı ile kullanıcıdan Twitter izni alıp herkese mesaj atarak troll ya da reklam yaptılar.

Ama elhamdülillah taymı kurtardık.

MuhammedKazan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Muhammed Kazan
İlgilendiği Kategoriler
bılgısayar ve bılgısayar bıleşenlerı toplama ve bılgı verme (Bende Olmayan Bılgısyar)
Merhabalar dün gece @Besim Tibuk ile bir hackerın gazabına uğradık. Twitter'dan güvendiğim birisinin bana attığı linke tıklamam sonucunda phishingli bir siteye girdim. Sadece siteye girdim başka bir şeye tıklamadım. İP adresimi alması harici hackerin yapabileceği başka bir şey var mı? (Kameraya giriş gibi) . Kendim bu konularda çok ⁸paranoyak ve obsesif olduğum için size sorma ihtiyacı duydum. Bilgili arkadaşlara etiket atarsanız sevinirim. Teşekkürler
Çok bilgi bilmem ama bildiğim kadarıyla site sizden izin isteyecek bağzı şeyler için örn konum izni isteyecek sizde izin verirseniz karşı tarafa bilginiz gidecek ben böyle biliyorum

Mert

80+ Silver
Ben güzelce mail adresi ve şifremi de girmiştim, girer girmez uyanmıştım. Hemen şifre değiştirdim, bir problem olmadı.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Phishing yönetimini genelde Twitter,Facebook,instagram sitelerinde kullanıyorlar İndexsini çekerler sanki orjinal Facebookmuş gibi sizden Kullanıcı adı ve Şifre ister

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Phishing yönetimini genelde Twitter,Facebook,instagram sitelerinde kullanıyorlar İndexsini çekerler sanki orjinal Facebookmuş gibi sizden Kullanıcı adı ve Şifre ister
Anladığım kadarıyla amaçları sadece hesap çalmak. Kamera mikrofon gibi şeylere erişim amaçları yok.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Anladığım kadarıyla amaçları sadece hesap çalmak. Kamera mikrofon gibi şeylere erişim amaçları yok.
Yani Bir sayfaya girince üstte Kamera izni veya mikrofon izni ister böyle bişi çıkmayıp izin vermediyseniz bişi olucağını sanmam
1674387066743.png

Linux üzerinde 1 tool vardı Herşeyi o ayarlıyordu İndex aynı her şeyi aynı sadece link acayip uzundu Linke tıklayan kişinin Komut satıra İpsi düşerdi.

Eğer Kullanıcı adı ve şifre bölümüne bişi yazarsa Gene komut satırına düşüyordu ne yazarsa yazsın isterse "random" atsın düşüyordu

Bunu size yapanın lamer olduğunu düşünüyorum Phishing yöntemi Hazır toolarla bile kendiniz bile yaparsınız.Github da dolu böyle toollar

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,339
Üyeler
165,669
Son üye
quuumac
Top Bottom