Yardım PHP de aldığım hataya yardım eder misiniz?

allem

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, ben yazılıma yeni başladım bu sebeple aldığım bir iki hatada yardımcı olursanız sevinirim. Ben kendi e-pin sitemi yaptım tema hazır her şey çok güzel oldu ama login sistemini yapmaya çalışırken bir hata alıyorum. hatayı veren kod ve hata şöyle:

HATA: Fatal error: Uncaught mysqli_sql_exception: Duplicate entry '' for key 'kullanici_adi' in C:\xampp\htdocs\giris.php:18 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\giris.php(18): mysqli_query(Object(mysqli), 'INSERT INTO kul...') #1 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\giris.php on line 18

Kod: $ekle="INSERT INTO kullanicilar (kullanici_adi, email, parola) VALUES ('$name', '$email', '$password')";
$calistirekle = mysqli_query($baglanti,$ekle);

Login sistemini denediğimde database ye her şey kayıt oluyor iyi hoş fakat sayfayı yenilediğimde yukarıda ki hatayı alıyorum. Data ya yazdırmak için verdiğim kullanici_adi, email, parola hepsi doğru hepsini kontrol ettim , nasıl düzeltebilirim bunu? Hatta şöyle kodların resminide bırakyım daha detaylı olmuş olur:

Ekler

• resim_2023-02-22_164949771.png
    resim_2023-02-22_164949771.png
    112.1 KB · Hit: 51
kullanıcı_adi zaten kayıtlı. duplike edilemeyeceği için bu hatayı alıyorsun. sayfayı yenilediğinde yeniden post edip aynı veriyi db'ye kaydediyor olabilirsin.

kullanıcı adının kayıtlı olup olmadığını kontrol eden bir senaryo deneyebilirsin. aynı zamanda hiçbir post edilen sanitize edilmemiş. bu da riskli bir durum.

Geri