Neler Yeni

Pil seviyesi koruması ne oluyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
.
Arkadaşım yeni laptoplarda prize takılıyken bataryayı değil de prizden elektrik çekerek bataryayı koruyor dedi. Biraz kurcaladımda bulamadım galiba bu ayarı. BIOS menüsünde şöyle bir ayar var:
Screenshot_20250220_151723_Google~2.jpg

Türkçesi:
Screenshot_20250220_151608_Google~2.jpg

Bu ayar ne oluyor bilginiz var mı? Ayrıca arkadaşımın bahsettiği ayar Lenovo LOQ 15IAX9 https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...6-full-hd-gaming-laptop-fiyati,794153892.html
Bu model laptopta var mı? Varsa nereden açılıyor? Teşekkürler.

jombo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
efe araci
bunu açtığında laptopun bataryası ölmesin veya sen şarjda oyun oynarken şarjın azalmasın diye laptopun gücünü kısıtlar böylece güç kullanımını azaltır ve laptopun oyun oynarken bile şarj olmasını sağlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bunu açtığında laptopun bataryası ölmesin veya sen şarjda oyun oynarken şarjın azalmasın diye laptopun gücünü kısıtlar böylece güç kullanımını azaltır ve laptopun oyun oynarken bile şarj olmasını sağlar.
Oyun performansına etki eder mi hocam? Ona göre açayim.

jombo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
efe araci
Oyun performansına etki eder mi hocam? Ona göre açayim.
hocam eğer şarjda oynarsanız evet etki eder fakat şarjdan çekip oynarsanız hiç bir sorun olmaz eğer ağır oyunlar oynamıyorsanız ben açıkta durmasını öneririm pil ömrünün uzaması ve bataryaya zarar gelmesin diye.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam eğer şarjda oynarsanız evet etki eder fakat şarjdan çekip oynarsanız hiç bir sorun olmaz eğer ağır oyunlar oynamıyorsanız ben açıkta durmasını öneririm pil ömrünün uzaması ve bataryaya zarar gelmesin diye.
Sağolun hocam, kusura bakmayın yeni cevap veriyorum ama benim şöyle bi sorunum var. Spiderman, RDR2 gibi ağır oyunlar oynuyorum ve pil 10'a gelince şarja takmama rağmen 1 saattir %2 şarj olmuş. 12%'de şuanda. Sadece ağır oyunlarda böyle bu arada. Bu bahsettiğimiz ayarı açsak adam akıllı şarj olurmu ağır oyunlar oynasak bile acaba? Benim sorunumu kurtarır mı acaba?

jombo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
efe araci
Sağolun hocam, kusura bakmayın yeni cevap veriyorum ama benim şöyle bi sorunum var. Spiderman, RDR2 gibi ağır oyunlar oynuyorum ve pil 10'a gelince şarja takmama rağmen 1 saattir %2 şarj olmuş. 12%'de şuanda. Sadece ağır oyunlarda böyle bu arada. Bu bahsettiğimiz ayarı açsak adam akıllı şarj olurmu ağır oyunlar oynasak bile acaba? Benim sorunumu kurtarır mı acaba?
Ne kusuru hocam hiç sorun değil evet hocam yüksek ihtimal onu açarsanız sorununuz çözülür fakat fps bir tık düşebilir haberiniz olsun çünkü pil şarj edilsin diye güçten kısıyor.

Top Bottom