Neler Yeni

Ping konusunda Kablonet DOCSIS 3.0 vs Normal VDSL

Jukac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Redburne
Arkadaşlar bu Kablonet'in DOCSIS altyapısı tam olarak ne oluyor? Bu bir fiber türü mü? VDSL' den daha mı iyi? Ping değerlerinde DOCSIS mı, VDSL mi daha iyidir? Kablonet altyapı sorgulaması böyle çıkıyor.
1685549909497.png

VDSL olarak TurkNet düşünüyorum. 74 Mbps veriyorlar. Hangisi daha iyi olur? Benim için en önemli olan etken online oyunlardaki ping değerleri.

etnetalw

80+ Bronze
Arkadaşlar bu Kablonet'in DOCSIS altyapısı tam olarak ne oluyor? Bu bir fiber türü mü? VDSL' den daha mı iyi? Ping değerlerinde DOCSIS mı, VDSL mi daha iyidir? Kablonet altyapı sorgulaması böyle çıkıyor.
Alıntıyı görüntüle
VDSL olarak TurkNet düşünüyorum. 74 Mbps veriyorlar. Hangisi daha iyi olur? Benim için en önemli olan etken online oyunlardaki ping değerleri.
Yurtdışı mı oyun pingi önemli hocam?
Göknet altyapı sorgulama yaparmısın

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,316
İsim
Semih Boran
Alıntıyı görüntüle
VDSL ile aynı denilebilir. DOCSIS kendi başına bir tür. Koaksiyel kablolar kullanılır ve DSL türlerine göre en büyük artısı, saha dolabı ile binanızın arasındaki uzaklık ne kadar uzak olursa olsun, mesafeye bağlı hız kaybı olmuyor. Hani, saha dolabından uzak olan binalarda VDSL'de düşük hız verebiliyorlar ya, DOCSIS'te öyle bir şey yok. İster 100 metre olsun, ister 25 KM, 100 MBPS almak istiyorsanız verebilirler size. Daha fazla bilgi için:

etnetalw

80+ Bronze
VDSL ile aynı denilebilir. DOCSIS kendi başına bir tür. Koaksiyel kablolar kullanılır ve DSL türlerine göre en büyük artısı, saha dolabı ile binanızın arasındaki uzaklık ne kadar uzak olursa olsun, mesafeye bağlı hız kaybı olmuyor. Hani, saha dolabından uzak olan binalarda VDSL'de düşük hız verebiliyorlar ya, DOCSIS'te öyle bir şey yok. İster 100 metre olsun, ister 25 KM, 100 MBPS almak istiyorsanız verebilirler size. Daha fazla bilgi için:
FTTB Vdsl altyapı varsa bence o kişide en mantıklısı vdsl tt altyapısı.

Jukac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Redburne
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yurtdışı mı oyun pingi önemli hocam?
Göknet altyapı sorgulama yaparmısın
Online oyun pingi önemli benim için. CSGO, LOL, Valo vs. Sonuç bu.
Screenshot_20230601_183318_Chrome.jpg

Peki ping değerleri düz VDSL'ye göre nasıl olur?

etnetalw

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle

Vdsl'e göre bence pingleri yüksek ve cihazlarıda eski nesil olmakta. Hocam saha mesafeniz cok iyi ark 300 metrede hat değerleri süper 80 down filen alıyordu. Bence tt altyapılı firma geçin 100mbps tarife geçip 71 e filen sabitlesinler hat desteklerse.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

Hocam valve ve riot ile peeringi olan www.fixnet.com.tr/evinterneti önermekteyim.
https://lg.fixnet.com.tr/cgi-bin/bgplg?cmd=traceroute&req= İp yazabilirsin.

Jukac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Redburne
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@pythonoX
TurkNet VDSL ping değerleri çok iyi diyorlar. TurkNet mi FixNet mi?

etnetalw

80+ Bronze
@pythonoX
TurkNet VDSL ping değerleri çok iyi diyorlar. TurkNet mi FixNet miç
Hocam yurtdışı bence en iyisi fixnet ama yurtiçi dersen millenicom derim.
Fiyat olarak bakarsak fixnet yurtdışı ping fixnet looking glassıda var gine fixnet ve e devlet geçiş imkanlı gine fixnet öneririm.
https://lg.fixnet.com.tr/cgi-bin/bgplg?cmd=traceroute&req= 146.66.155.12 yazıp bakabilirsin valve pinglerine firmanın kendi sunucularınan aldığı.
Şehir neresi sizin? 250tl vermektense önce ucuz olan firmayı dene beyenmesen pahalı firmaya geçersiniz hemde 2 firma karşılaştırma konusu açarsınız insanlar bilgi sahibi olabilir bence.

Jukac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Redburne
Hocam yurtdışı bence en iyisi fixnet ama yurtiçi dersen millenicom derim.
Fiyat olarak bakarsak fixnet yurtdışı ping fixnet looking glassıda var gine fixnet ve e devlet geçiş imkanlı gine fixnet öneririm.
https://lg.fixnet.com.tr/cgi-bin/bgplg?cmd=traceroute&req= 146.66.155.12 yazıp bakabilirsin valve pinglerine firmanın kendi sunucularınan aldığı.
Şehir neresi sizin? 250tl vermektense önce ucuz olan firmayı dene beyenmesen pahalı firmaya geçersiniz hemde 2 firma karşılaştırma konusu açarsınız insanlar bilgi sahibi olabilir bence.
İstanbul'dayım hocam.

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Alıntıyı görüntüle
Kablonet DOCSIS'ten 6 yıl hizmet aldım en sonunda GIBIRNet'e geçtiğimde şükür namazı kılmıştım.
Biraz hızdan feragat et iyisi olsun. VDSL altyapı için GIBIRNet önerebilirim, merak ettiğiniz bir şey olursa yanıtlayabilirim.

Jukac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Redburne
Kablonet DOCSIS'ten 6 yıl hizmet aldım en sonunda GIBIRNet'e geçtiğimde şükür namazı kılmıştım.
Biraz hızdan feragat et iyisi olsun. VDSL altyapı için GIBIRNet önerebilirim, merak ettiğiniz bir şey olursa yanıtlayabilirim.
Neden memnun kalmadınız? Ping değerleri nasıldı oyunlarda?

Top Bottom