❌İndirim Bitti! PLAYSTATION 5 1 TB SLİM 19.990 TL 🔥

bir insanın bütçesi kısıtlıysa 20 bin tl ye gidipte sıfır bir şey almak zorunda değil ki oyun fiyatları da ortada ps de
tamam önerilmiyor ama bilgisayar dizip o oyunları korsanda oynar
PS5, senin önerine göre daha cazip hocam. Aşırı sınırlı bütçe varsa anca dediğin mantıklı.

Ps5 ile aynı fiyata alacağınız pcden aynı oyunda aynı fps alamazsınız. Performans bakımından konsol çok daha avantajlı. O yazdığın sistem ile bf6 oynamaya çalış, sonra ps5 ile oynamaya çalış.

Bunun klavyesi var, mouse'u var,kasası var PSU'su var daha fazlası var da saymakla bitmez bu yüzden PlayStation daha avantajlı ve her evde bilgisayarı koyacak yer olmuyor.
PlayStation'unda konsolu ve monitör ihtiyacı var, ayrıca fps konusunda yüksek çözünürlük için PlayStation, düşük çözünürlük için PC fps açısından dahamı iyi?

PlayStation'unda konsolu ve monitör ihtiyacı var, ayrıca fps konusunda yüksek çözünürlük için PlayStation, düşük çözünürlük için PC fps açısından dahamı iyi?
Ben sadece bilebildiğim kadarını yazdım ama bu kişiden kişiye değişir kimisi bilgisayar toplamak daha mantıklı der kimisi PS5 Slim almak mantıklı der.

Al satçılar dışında kimsenin ilgilenmeyeceği bir cihaz. Ps mağazasına bir bakın oyun fiyatları ne alemde, bir de epic store'a. Türkiye maalesef böylesine basit cihazların lüks olduğu bir ülke artık. Steamdeck ve switch hariç tüm konsollar anlamsız. Parası olan insan da zaten indirim peşinde koşmaz.

Bu bütçede PC'nin avantajları:
-Korsan oyun ( Singleplayer korumasız oyunlara para vermeden oynama imkanı) (Virüs falan yazmayın, o zamanları geçeli çok oldu)
-PC Game Pass (Xbox oyunlarını Day1 oynama ve beğendiğiniz/denemek istediğiniz oyunun Game Pass'e eklenme şansı Aylık 449 TL)
-Genel Okul İşleri (Hala okuyorsanız)
-Konsola göre oyunları daha uyguna alma (Key-Hesap-Birden fazla platformda indirim veya bedava oyun yakalama şansı)
-Online oynayabilmek için ekstra para harcamamak
-İşlemciye dayalı oyunlarda daha fazla FPS almak (Bu bütçe aralığında ikinci el/sıfır karışık bir sistem topladığınızı düşünürsek)
-PC'ye özel oyunlara erişim kolaylığı (Her oyun konsola port edilemiyor)
-Discord'a sohbet için rahat erişim (Konsoldan daha rahat oluşu)

Konsolun avantajları:
-Aldıktan sonra satılabilirliği daha yüksek
-Konsola daha uygun olan oyunlar daha keyifli ve daha az sorunlu (EA FC26, WWE 2K26, NBA 2K26 vs. gibi)
-Hile yok ( PC ile olan Cross-play'i kapatırsanız) (Xim,Cronus ve benzeri ekipmanlar ile hile var diyorsanız o PC'de de mevcut)
-Odasında özel alanı olmayanlar için daha uygun (Monitörüdür, bilgisayar masasıdır vs.) evin Tv'sinden kullanılır.
-Rahat taşınabilir
-Oyunlarda grafik konfigürasyonları ile uğraşmama (Plug-n Play)
-Oyunların genelde konsolda daha stabil olması
-Rekabetçi oynamayanlar için daha uygun
-Hatalara, sorunlara, uyumsuzluklara çözüm bulmak daha kolay.

Asıl gerçek avantaj da arkadaş ortamının hangi platformda takıldığı. Benim arkadaş ortamım konsolda oluştuğundan uzun bir süre konsoldaydım ama PC'ye yavaştan geçen arkadaşlarımı görünce bende geçip geride kalan herkesi PC'ye çağırdım.

Arkadaş ortamı yoksa bir avantajı yok tabi.

Bu bütçede PC'nin avantajları:
-Korsan oyun ( Singleplayer korumasız oyunlara para vermeden oynama imkanı) (Virüs falan yazmayın, o zamanları geçeli çok oldu)
-PC Game Pass (Xbox oyunlarını Day1 oynama ve beğendiğiniz/denemek istediğiniz oyunun Game Pass'e eklenme şansı Aylık 449 TL)
-Genel Okul İşleri (Hala okuyorsanız)
-Konsola göre oyunları daha uyguna alma (Key-Hesap-Birden fazla platformda indirim veya bedava oyun yakalama şansı)
-Online oynayabilmek için ekstra para harcamamak
-İşlemciye dayalı oyunlarda daha fazla FPS almak (Bu bütçe aralığında ikinci el/sıfır karışık bir sistem topladığınızı düşünürsek)
-PC'ye özel oyunlara erişim kolaylığı (Her oyun konsola port edilemiyor)
-Discord'a sohbet için rahat erişim (Konsoldan daha rahat oluşu)

Konsolun avantajları:
-Aldıktan sonra satılabilirliği daha yüksek
-Konsola daha uygun olan oyunlar daha keyifli ve daha az sorunlu (EA FC26, WWE 2K26, NBA 2K26 vs. gibi)
-Hile yok ( PC ile olan Cross-play'i kapatırsanız) (Xim,Cronus ve benzeri ekipmanlar ile hile var diyorsanız o PC'de de mevcut)
-Odasında özel alanı olmayanlar için daha uygun (Monitörüdür, bilgisayar masasıdır vs.) evin Tv'sinden kullanılır.
-Rahat taşınabilir
-Oyunlarda grafik konfigürasyonları ile uğraşmama (Plug-n Play)
-Oyunların genelde konsolda daha stabil olması
-Rekabetçi oynamayanlar için daha uygun
-Hatalara, sorunlara, uyumsuzluklara çözüm bulmak daha kolay.

Asıl gerçek avantaj da arkadaş ortamının hangi platformda takıldığı. Benim arkadaş ortamım konsolda oluştuğundan uzun bir süre konsoldaydım ama PC'ye yavaştan geçen arkadaşlarımı görünce bende geçip geride kalan herkesi PC'ye çağırdım.

Arkadaş ortamı yoksa bir avantajı yok tabi.
Bilgisayarda sisteminin gücü yettiği kadar fps'i alır özgürce oynarsın.Konsolda oyunu yapan firmanın keyfi istemezse hala RDR2 gibi bir oyunu PS5'te 30 fps oynamaya devam edersin. :D

Bilgisayarı olmayan birisi için PS5 Mantıklı değil 20k gibi kısıtlı bir bütçeye sahip birisi PS5 alsa bile ne oynayacak oyunlar olmuş 2-3k bir oyuna 2-3k verebilecek birisi gitsin Hazır sistem bilgisayar alsın

Bilgisayarda sisteminin gücü yettiği kadar fps'i alır özgürce oynarsın.Konsolda oyunu yapan firmanın keyfi istemezse hala RDR2 gibi bir oyunu PS5'te 30 fps oynamaya devam edersin. :D
O da bir avantaj evet.

Oyun fiyatlarından bahsedilmiş ama plus aboneliği ile her ay 3 oyun ve oyun kataloğu erişimi kazanıyorsunuz. Ayrıca plus abonelerine özel her ay oyunlarda indirimlerde oluyor. Ben PC ve PS5 kullanıcısı olarak iki platformu da aktif şekilde kullanıyorum. Yerine göre ikisinin de zevk verdiği zamanlar oluyor. FİFA, forza 5 vb oyunlar gibi.

Ben almayı düşünüyorum iki taraflı bir tartışma var şimdi alınır mı alınmaz mı ayrıca akakçeden baktığımda farklı satıcılarda 23kya satıldığını gördüm arada ki fark 3k falan

Geri