PlayStation 5 Çözülemeyen sorun

danbr0997

80+
Reaksiyon skoru
1
Herkese Selamlar.
İlgili sorunum 5 aydır devam ediyor çözemedim.

PlayStation 5 Açtığımda dualsense yani oyun kolum çok fazla çekmiyor oyunlara girdiğimde tutukluk yapiyor uzaktan fazla çekmiyor.

Konsolumu arkadaşıma getirdim orada hiç böyle problem olmuyor.
Ama arkadaşımın konsolunu bana getirdi aynı sorun onun konsolunda'da yaşadım.

Evin farkli yerlerinde konsolu denedim sorun hep aynı.
Odamda sinyal yayıcı tüm ekipmanları torbaya koyup balkona çıkardım hatta sorun yine aynı.
Sorun sizce nedir lütfen bilen yardım etsin.

Olası nedenler bunlar olabilirmiş.

1. **Kablosuz sinyal paraziti**: Evin içinde güçlü sinyal yayan cihazlar (Wi-Fi router, Bluetooth cihazlar, kablosuz hoparlörler) DualSense'in bağlantısını etkileyebilir. **Çözüm:** Konsolu farklı bir odada, mümkünse Wi-Fi router’dan uzak bir noktada dene.

2. **Girişim yapan cihazlar**: Bazı elektronik cihazlar (mikrodalga fırın, akıllı TV, kablosuz kulaklıklar) DualSense’in sinyalini bozabilir. **Çözüm:** Konsolu çalıştırırken bu cihazları kapatmayı dene.

3. **DualSense’in sıfırlanması**: Bazen kontrolcünün bağlantı sorunları yaşaması nedeniyle sıfırlamak gerekebilir. **Çözüm:** DualSense’in arkasındaki küçük reset düğmesine **iğne veya kürdan** ile **5 saniye boyunca basılı tut** ve ardından tekrar eşleştir[43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054](https://www.playstation.com/tr-tr/support/hardware/troubleshoot-dualsense/?citationMarker=43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054 "1").

4. **PS5’in yazılım güncellemesi**: Konsolun eski bir yazılım sürümünde olması bağlantı sorunlarına neden olabilir. **Çözüm:** PS5’in sistem yazılımını güncelleyip tekrar dene[43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054](https://www.playstation.com/tr-tr/support/hardware/troubleshoot-dualsense/?citationMarker=43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054 "1").

5. **Bluetooth frekans çakışması**: Bazı evlerde kullanılan Bluetooth cihazlar, DualSense’in sinyalini etkileyebilir. **Çözüm:** Konsolu **USB kablo ile bağlayarak** test et. Eğer kablolu bağlantıda sorun yoksa, problem kablosuz sinyal girişiminden kaynaklanıyor olabilir.

Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, **DualSense’in donanımsal bir sorunu olabilir**. Bu durumda **Sony yetkili servisine başvurmak** en iyi seçenek olacaktır[43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054](https://www.sikayetvar.com/dualsense/servis?citationMarker=43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054 "2").

Carlo vakit ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim bu dediklerini hepsini harfiyen uyguladım ama sonuç yine aynı kablolu oynadığımda bir sorun yok odamda sinyal bozucu hiçbir şey yok ne modem ne bluetooth kulaklık ne de farklı bir şey konsolu iki farklı TV'de denememe rağmen sonuç aynı karşı komşudan üçlü prizle elektrik çektim yine sonuç aynı en son çare binada topraklama hattını kontrol ettirmekte olacak sanırsam

Carlo vakit ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim bu dediklerini hepsini harfiyen uyguladım ama sonuç yine aynı kablolu oynadığımda bir sorun yok odamda sinyal bozucu hiçbir şey yok ne modem ne bluetooth kulaklık ne de farklı bir şey konsolu iki farklı TV'de denememe rağmen sonuç aynı karşı komşudan üçlü prizle elektrik çektim yine sonuç aynı en son çare binada topraklama hattını kontrol ettirmekte olacak sanırsam
Baz istasyonu felan var mı yakınlarda ?

Hayır yok arkadaşım ile binamız yan yana ona götürüyorum konsolu problem yok elektrik hattında sorun var galiba bilemiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,792
Üyeler
184,221
Son üye
raxpy64
Geri