Neler Yeni

Android Poco X3 Pro İçin ROM ve Kernel Önerileriniz?

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Merhaba,

Poco X3 Pro kullanıyorum, önceden normal bir kullanıcıyken Mıuı 13.0.3 Global' de karşılaştığım bir çok hata yüzünden EU denedim, Pulse denedim, Go Plus denedim, CrDroid denedim, Nusantara denedim ama bir türlü tam istediğim özellikleri bulamadım, bulduğumda da bug vardı.

•Öncelikle kasmayacak, CPU Throttling testinde 200 GIPS civarı değerler sunacak.
•Hızlı Şarj özelliği olacak yoksa Magisk' ten kurarım o sorun değil.
•Arayüz stabil akıcı olacak.
•Bildirim sesni kısabileceğim bir özellik olmasını istiyorum. Pulse' da vardı...
•Yüklediğim uygulamalarda sorun oluşturmayacak, örneğin EU ve Pulse' dan memnundum ama R GO, Paycell uygulamaları çöküyordu bu yüzden başka ROM yükledim.
•2. Alan özelliği olsun istiyorum yani MIUI olmalı.
•Android 11 tercihim.

Şuan aklımda GladiatorOS, AbhiX ROG, Pulse 12.5 ROM' ları var.

Bunlar haricinde kullandığınız ROM varsa önerirseniz sevinirim.

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV
Merhaba,

Poco X3 Pro kullanıyorum, önceden normal bir kullanıcıyken Mıuı 13.0.3 Global' de karşılaştığım bir çok hata yüzünden EU denedim, Pulse denedim, Go Plus denedim, CrDroid denedim, Nusantara denedim ama bir türlü tam istediğim özellikleri bulamadım, bulduğumda da bug vardı.

•Öncelikle kasmayacak, CPU Throttling testinde 200 GIPS civarı değerler sunacak.
•Hızlı Şarj özelliği olacak yoksa Magisk' ten kurarım o sorun değil.
•Arayüz stabil akıcı olacak.
•Bildirim sesni kısabileceğim bir özellik olmasını istiyorum. Pulse' da vardı...
•Yüklediğim uygulamalarda sorun oluşturmayacak, örneğin EU ve Pulse' dan memnundum ama R GO, Paycell uygulamaları çöküyordu bu yüzden başka ROM yükledim.
•2. Alan özelliği olsun istiyorum yani MIUI olmalı.
•Android 11 tercihim.

Şuan aklımda GladiatorOS, AbhiX ROG, Pulse 12.5 ROM' ları var.

Bunlar haricinde kullandığınız ROM varsa önerirseniz sevinirim.
Bu konuyu bence Xiaomi forumuna yazman daha iyi olur :) orası resmi forum ve ordan daha hızlı bilgi alirisn.

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
ben endonezya 12.5.6 versiyon kurdum gayet iyi, orjinal arama ve mesaj yazılımı da var çok iyi

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben endonezya 12.5.6 versiyon kurdum gayet iyi, orjinal arama ve mesaj yazılımı da var çok iyi
IMG_20220414_042452_112.jpg

MIUI 13.0.3 Europe + KangarooX R6 Kernel sonucum 😄

PffPanda

80+ Bronze
Pulse 12.5.7 deneyebilirsiniz fakat hangi romu denerseniz deneyin magisk hızlı şarj modülleri telefona aşırı zarar veriyor ve hardbrick olma ihtimalini arttırıyor .

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,385
İsim
Selim
Telegram gruplarını da öneririm bu tarz romları deneyen çok insan var cevap alma şansınız da yüksek olur.

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Pulse 12.5.7 deneyebilirsiniz fakat hangi romu denerseniz deneyin magisk hızlı şarj modülleri telefona aşırı zarar veriyor ve hardbrick olma ihtimalini arttırıyor .
Hardbrick neden olur ki? bende 33W şarj cihazı var, stabil bir şekilde 27W civarı şarj ediyor modülle.

Oyun filan açarsam akım düşüyor koruma amacıyla.

Ayrıca batarya ile hardbrick ilgisi nedir? hardbrick olan cihaz düzeltilemez mi?

Bergee

80+ Silver
Android 11 tercihiniz olduğu için ne yazık ki stabil istediğiniz bir rom bulamayacaksanız. Nedendir bilmem ama android 11 gerçek anlamda tamamiyle bir sorun. Özellikle xiaomi cihazlarda sorundan da öte. Ama ille de android 11 derseniz miuimix kurun kafanız rahat olsun.

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Android 11 tercihiniz olduğu için ne yazık ki stabil istediğiniz bir rom bulamayacaksanız. Nedendir bilmem ama android 11 gerçek anlamda tamamiyle bir sorun. Özellikle xiaomi cihazlarda sorundan da öte. Ama ille de android 11 derseniz miuimix kurun kafanız rahat olsun.
12 EU kurdum + KangarooX kernel kurdum.

X3 Pro 621.000 antutu değeri verdi

PffPanda

80+ Bronze
Hardbrick neden olur ki? bende 33W şarj cihazı var, stabil bir şekilde 27W civarı şarj ediyor modülle.

Oyun filan açarsam akım düşüyor koruma amacıyla.

Ayrıca batarya ile hardbrick ilgisi nedir? hardbrick olan cihaz düzeltilemez mi?
Hardbrick olan cihaz donanımsal olduğu için düzeltilmesi çok az ihtimali olan bir şey . Ve pmic çipi sorunlu olan bir telefona yani güç kontrolcüsü sorunlu bir telefonda termali devre dışı bırakarak zorla hızlı şarj olmasını sağlıyorsun . Ve pmic poco x3 pro issue diye Google da küçük bir araştırma yaparsan ne kadar zararlı olduğunu da kendin görürsün . Hani kurtarılamaz mi diyorsun ya sen kalbi duran bir insanı canlandırabilir misin ?

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Hardbrick olan cihaz donanımsal olduğu için düzeltilmesi çok az ihtimali olan bir şey . Ve pmic çipi sorunlu olan bir telefona yani güç kontrolcüsü sorunlu bir telefonda termali devre dışı bırakarak zorla hızlı şarj olmasını sağlıyorsun . Ve pmic poco x3 pro issue diye Google da küçük bir araştırma yaparsan ne kadar zararlı olduğunu da kendin görürsün . Hani kurtarılamaz mi diyorsun ya sen kalbi duran bir insanı canlandırabilir misin ?
İyi de telefonun Stock Romunda da 33W hızlı şarj özelliği vardı ve böyle çalışıyordu

PffPanda

80+ Bronze
İyi de telefonun Stock Romunda da 33W hızlı şarj özelliği vardı ve böyle çalışıyordu
Telefonun stock romunda olan hızlı şarj özelliği termal açık ve korumalı bir sekilde şarj ediyordu . Yani yerine göre 1 saat yerine göre 2 saati bile bulabiliyordu ve güvenliydi . Ama 12.5 üstü sürümlerde sapıttığı için kimse 12.5 ve üstü fw önermiyor .

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Telefonun stock romunda olan hızlı şarj özelliği termal açık ve korumalı bir sekilde şarj ediyordu . Yani yerine göre 1 saat yerine göre 2 saati bile bulabiliyordu ve güvenliydi . Ama 12.5 üstü sürümlerde sapıttığı için kimse 12.5 ve üstü fw önermiyor .
Şuan kurduğum modül Poco X3 Pro' ya özel, en fazla 45°C ısınıyor sonra akım kesiyor derece düşüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,355
Üyeler
167,826
Son üye
zor12
Top Bottom