Neler Yeni

Android Poco X3 Pro Şarj ve Isınma Sorunu Çözümü ( ROOT )

PffPanda

80+ Bronze
Bugün soru sormak yerine rehber yapmaya karar verdim . Umarım forum açısından ve insanların yararlanması açısından iyi olur . Sorularınız olursa elimden geldiği kadar da yardım etmeye çalışırım .
.

ÖNEMLİ UYARI

İşlemler sonucu oluşabilicek zararlardan Donanımarşivi forumu veya ben sorumlu değilimdir .UV configini kesinlikle başka bir cihazda denemeyin .

İlk Adım ;

Öncelikle size vereceğim bir kaç magisk modülü var onları kurmanız gerekiyor . Kurduktan sonra bir kere yeniden başlatın . Bootloop vs olursa modülleri kaldırabilirsiniz .
İkinci Adım ;
Linkteki uygulamayı indirip kurun ve root izni verin . Backup old image butonundan önce yedek alın . Sonra import kısmına basıp dosyalardaki txt dosyasını uygulamaya gösterin . Ve dosya içe aktarılmış olacaktır . Repack and flash new image butonuna basıp bekleyin . İşlem bitince cihazı yeniden başlatmanız için bir seçenek sunacaktır . Yeniden başlatıp telefonu açın .
Son adım olarak telefona Play Store dan Termux uygulamasını indirin ve root izni verin .

Üçüncü Adım ;
Kod:
su -c "cmd package bg-dexopt-job"
tırnaklar ile beraber kodu yapıştırıp enter tuşuna basın Succes yazısını görene kadar bekleyin .

Son Adım ;
Son adım olarak telefon açıkken Ses kısma ve Power butonlarına basılı tutarak telefonun fastboot moduna girmesini sağlayın . Yaklaşık 1 dakika kadar bekledikten sonra Recovery menüye yeniden başlatın ve ardından da sisteme yeniden başlatın . Telefon açıldığında %99 ihtimalle farklı bir şarj yüzdesi ile açılacaktır . Fakat korkmayın tüm işlemler bitti . Şimdi telefonunuzu açık iken %100 e kadar şarj edebilirsiniz .

Sonuç ;
Cihaz artık daha yavaş ısınıyor ve dengeli şekilde kendisini kontrol ediyor . Başlarda boşta bile 35 dereceden aşağıya inmeyen cihaz şuan 29-30 dereceleri seyrediyor . Ayrıca batarya süresine 1 saat fazladan eklemiş oluyor .

Konumuz bu kadardı yorumlarda eğer istediğiniz bir konu olursa ve isterseniz eğer yapabileceğim bir şey ise rehber yapmaya devam edebilirim.Takıldığınız yada anlamadığınız yer olursa çekinmeden sorun yardımcı olmaya çalışırım .Konuyu başka forumlarda kullanırken credit verin kendiniz gibi paylaşmayın .

DOSYALAR
RAR Şifresi

123

KONABESS

TİTAN.

80+ Platinum
Bugün soru sormak yerine rehber yapmaya karar verdim . Umarım forum açısından ve insanların yararlanması açısından iyi olur . Sorularınız olursa elimden geldiği kadar da yardım etmeye çalışırım .
.

ÖNEMLİ UYARI

İşlemler sonucu oluşabilicek zararlardan Donanımarşivi forumu veya ben sorumlu değilimdir .UV configini kesinlikle başka bir cihazda denemeyin .

İlk Adım ;

Öncelikle size vereceğim bir kaç magisk modülü var onları kurmanız gerekiyor . Kurduktan sonra bir kere yeniden başlatın . Bootloop vs olursa modülleri kaldırabilirsiniz .
İkinci Adım ;
Linkteki uygulamayı indirip kurun ve root izni verin . Backup old image butonundan önce yedek alın . Sonra import kısmına basıp dosyalardaki txt dosyasını uygulamaya gösterin . Ve dosya içe aktarılmış olacaktır . Repack and flash new image butonuna basıp bekleyin . İşlem bitince cihazı yeniden başlatmanız için bir seçenek sunacaktır . Yeniden başlatıp telefonu açın .
Son adım olarak telefona Play Store dan Termux uygulamasını indirin ve root izni verin .

Üçüncü Adım ;
Kod:
su -c "cmd package bg-dexopt-job"
tırnaklar ile beraber kodu yapıştırıp enter tuşuna basın Succes yazısını görene kadar bekleyin .

Son Adım ;
Son adım olarak telefon açıkken Ses kısma ve Power butonlarına basılı tutarak telefonun fastboot moduna girmesini sağlayın . Yaklaşık 1 dakika kadar bekledikten sonra Recovery menüye yeniden başlatın ve ardından da sisteme yeniden başlatın . Telefon açıldığında %99 ihtimalle farklı bir şarj yüzdesi ile açılacaktır . Fakat korkmayın tüm işlemler bitti . Şimdi telefonunuzu açık iken %100 e kadar şarj edebilirsiniz .

Sonuç ;
Cihaz artık daha yavaş ısınıyor ve dengeli şekilde kendisini kontrol ediyor . Başlarda boşta bile 35 dereceden aşağıya inmeyen cihaz şuan 29-30 dereceleri seyrediyor . Ayrıca batarya süresine 1 saat fazladan eklemiş oluyor .

Konumuz bu kadardı yorumlarda eğer istediğiniz bir konu olursa ve isterseniz eğer yapabileceğim bir şey ise rehber yapmaya devam edebilirim.Takıldığınız yada anlamadığınız yer olursa çekinmeden sorun yardımcı olmaya çalışırım .Konuyu başka forumlarda kullanırken credit verin kendiniz gibi paylaşmayın .

DOSYALAR
RAR Şifresi

123

KONABESS
İlginç bir yazı olmuş

PffPanda

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlginç bir yazı olmuş
X3 Pro modeli Pmic kaynaklı kronik sorunlu bir telefon olduğu için ve soğutma sistemi de yetmediği için maalesef böyle yöntemlere başvurmak zorunda kalıyoruz hocam özellikle yaz aylarında alev alev yanan bir telefon kendisi ve şarjı da şu sıralar çok hızlı tükeniyor olduğuna eminim . Isınma sorunlarından kaynaklı ilerde beyaz ekran , bozuk tv ekranı , tel kapanıyor hiç açılmıyor yada anakartı yanabiliyor . Anakartıda bir telefon parası kadar olunca mecburen tedbirli olmak gerekiyor . İnternette ki bazı Örnekler ;

MFNwxZCouxUSH_hjhlcDbIMoNCrQe9-FVAR-7bBGQKM.jpg
eyrkgyh4v3481.jpg

TİTAN.

80+ Platinum
X3 Pro modeli Pmic kaynaklı kronik sorunlu bir telefon olduğu için ve soğutma sistemi de yetmediği için maalesef böyle yöntemlere başvurmak zorunda kalıyoruz hocam özellikle yaz aylarında alev alev yanan bir telefon kendisi ve şarjı da şu sıralar çok hızlı tükeniyor olduğuna eminim . Isınma sorunlarından kaynaklı ilerde beyaz ekran , bozuk tv ekranı , tel kapanıyor hiç açılmıyor yada anakartı yanabiliyor . Anakartıda bir telefon parası kadar olunca mecburen tedbirli olmak gerekiyor . İnternette ki bazı Örnekler ;

MFNwxZCouxUSH_hjhlcDbIMoNCrQe9-FVAR-7bBGQKM.jpg
eyrkgyh4v3481.jpg
Kanka peki bunun eksi yanları neler olabilir

PffPanda

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanka peki bunun eksi yanları neler olabilir
Herhalde konudaki yaptıklarımızı diyorsunuz hocam . Aslında pek bir eksi yok ama geliştirici iseniz biraz o zaman eksisi sizin canınızı sıkabilir . Magisk modüllerinden sonra telefonda log tutan herşeyi kapatıyor . Ve çekirdekler ile ram için ayarlamalar yapıyor . Termux a yazdığımız ise optimizasyon için bir koddan ibaret . Kodu her telefon için yazabilirsiniz kısaca . Optimizasyon sonrasında şarj ve ısı dengeleniyor . Konabess mevzusuna gelecek olursakta uv gpu da ki maximum frekansı 692mhz ye çıkarıyor . Baktığınızda bu nasıl uv böyle uv olur mu diyebilirsiniz ama en düşük frekans olarakta 3-150mhz ekleniyor olması lazım yanlış hatırlamıyorsam . Yani telefon istediğinde hem daha akıcı oluyor hemde daha verimli tüketiyor enerjiyi . Varsayılanda 250mhz küsürlerde olması lazım . Fastboot moduna yeniden başlatırken ki amacımız da telefonun güç entegresini resetlemek yani bir nevi kalibre etmek . Rekor sayıda arıza çıkaran kısım da burası zaten .

Bu telefonun hindistan versiyonuna rekor sayıda bir anakart yanma mevzusu var . TR de de yeni yeni yaygınlaşıyor . Adamda mesela poco x3 pro var gece yatarken telefonu koyuyor köşeye sabah bir kalkıp bakıyor telefon kapanmış ve hiç açılmıyor . Şarja takıyor bakıyor şarjı mı bitti acaba diye orda da tepki vermiyor . Bilgisayara bağlayıp Com 9008 - 9006 yazısını da görünce herhalde hardbrick olmuş yazılım attırak bari diyor . Adam götürüyor yazılımı atarken donanım hasarlı olduğu için telefon kabul etmeyip yarıda kesiliyor yada hiç yüklenmeyip telefon kim vurduya gidiyor .
Telefonu yurtdışı olanlar veya çok ısınanlar işte bu yüzden dikkat etmeli . Bazen kayıt sonrasında işlemci macununu siliyorlar yada fabrika çıkışlı hatalı da olduğu için hiç macun olmuyor ateş gibi yanıyor işlemci .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani kısaca sorun böyle baya saydıkça sayılır ya . Bazen bilmeyen arkadaşlar oluyor sonra telefon bozulunca durduk yere bozuldu sanıp markaya saydıranlar oluyor . Eğer araştırma yaparlarsa onlar da yaşamadan önce yararlansın diye bu konu da işte . Şimdi birisi yorum da yapabilir ben bu telefonu oyun için aldım oyun oynayamayacak mıyım diye vs vs yorumlar da gelebilir . Bunu da cevaplayım . Performans açışından hiç bir düşüş olmuyor bilginize. Aksine artış bile olur bazı durumlarda . Custom rom işlerini de bu cihaz için öneririm ama yine de şu şekilde öneririm . Custom miui rom olarak eu ve go plus gibi popüler bilindik romları kurmakta fayda var . Aosp için yelpaze geniş zaten . Üçüncü kişiler bazen port vs yapıyor eu dan ondan bundan daha iyi diyor . Ama içinde ne olduğu bilinmiyor bile . Benim önerim her zaman rom işini de dahil olmak üzere kendin halletmen yada popüler bilindik bir rom kurmak . Port istiyorsa da kullanıcının kendisinin öğrenip yapması daha doğru olur . Çok zor bişey değil zaten belli kriterler var onlara uyulduğu müddetçe de brick olmuyor asla telefon . En fazla sistem açılmıyor yada bootloop yiyorsun . Neyse konu nasıl burdan buraya geldi . Bu kadar arkadaşlar :D . Eksi yönlerden girdik rom portlamayla da çıktık nasıl ettiysek .

Son düzenleme:

enesfg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
enes dedeoğlu
selamlar hocam dediğiniz her şeyi yaptım umarım işe yarar son işlemi yaptıktan recoveryden reboot attığımda beyaz ekran yedim(bu sürekli oluyor ) emeğinize sağlık

Top Bottom