Neler Yeni

Prizi Çoklayıp Kullanıyorum Bir Sorun Oluşturur mu?

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,909
İsim
Metehan Akyalı
anladım peki onerebileceginiz kablo tipi falan varmı dayanıklı
Kablonuz ısınmıyormuş zaten 3x2.5'tur büyük ihtimal oda yeterli geliyordur.
Öneri olarak yani aklımda yok elektrikçiye gitsek beraber şu şu derim de. 😂

Kablonuz ısınmıyormuş zaten 3x2.5'tur büyük ihtimal oda yeterli geliyordur.
Öneri olarak yani aklımda yok elektrikçiye gitsek beraber şu şu derim de. 😂
yani sonuc olarak sıkıntı yaşarsam kalınlıgı artırmam lazım dogrumudur

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
yani sonuc olarak sıkıntı yaşarsam kalınlıgı artırmam lazım dogrumudur
Farklı prizden uzatma çekerseb daha iyi olur. Prizden 2000-2500-3000 watt çektiğinde kablodaki ısınmayı net şekilde hissedersin. PC ve diğer bağlayıcağın aletler max 1000 watt ı geçmez.

Farklı prizden uzatma çekerseb daha iyi olur. Prizden 2000-2500-3000 watt çektiğinde kablodaki ısınmayı net şekilde hissedersin. PC ve diğer bağlayıcağın aletler max 1000 watt ı geçmez.
malesef tek priz var odada

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
odada tek adet priz mevcut ben bunu 2li olmak şartlı ile 6 lı prize bolup kullanıyorum bu ne kadar dogru bir priz ile en fazla ne kullanılmalı?
Bizimde tek priz vardı 3'lü priz çekiyodum. Sonra yetmediği için aynı kablo üzerinden 3'lü prizi çıkartıp 6'lı priz taktım. Bir sıkıntı yaşamadım.

Bizimde tek priz vardı 3'lü priz çekiyodum. Sonra yetmediği için aynı kablo üzerinden 3'lü prizi çıkartıp 6'lı priz taktım. Bir sıkıntı yaşamadım.
ha prize gelen kablodan cekmişim ha catal ile 2 ye bolmusum yine aynısı oluyor. olay 12 prizin beni bitirmemesi :D

Eeprom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Emre
Normalde şöyle söyleyeyim, elektrik projelerini çizerken yönetmelik 1 linyeye 7 priz bağlanabileceğini söylüyor. Biz hesaplama yaparken her prizin 300W güç tüketeceğini varsayarak 2100watt hesaplamasını yaparız. Fakat teorik olarak 1,5mm2'lik kablo kullanıldığını varsayarak 4000-4500 wattlara kadar dayanımı olabilmektedir. Bu arada senin prizin evde minimum 4-5 prize daha bağlıdır bunu heasba katmalısın :)

Normalde şöyle söyleyeyim, elektrik projelerini çizerken yönetmelik 1 linyeye 7 priz bağlanabileceğini söylüyor. Biz hesaplama yaparken her prizin 300W güç tüketeceğini varsayarak 2100watt hesaplamasını yaparız. Fakat teorik olarak 1,5mm2'lik kablo kullanıldığını varsayarak 4000-4500 wattlara kadar dayanımı olabilmektedir. Bu arada senin prizin evde minimum 4-5 prize daha bağlıdır bunu heasba katmalısın :)
yani bu demek oluyor ki odaya gelen prizde diger odalardan bazılarına baglı dogru mu

Eeprom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Emre
yani bu demek oluyor ki odaya gelen prizde diger odalardan bazılarına baglı dogru mu
Kesinlikle öyle, fakat bağladığın şeyler elektrikli soba tarzı tek başına 2000W tüketecek şeyler değilse sorun yaşamazsın. Zaten diğer şartlarda sisteme çok yüklendiğin takdirde fazla akım çekilirse ve uygun sigorta takılmışsa(burası önemli) sorun yaşamazsın. Buradaki önemli etken çoklayıcı kablo ve bağlantı baralarının bu akıma dayanması, bunu da kısaca sistemin yük altındayken varsa uzatma kablona dokunarak anlayabilirsin.

Top Bottom