Prizler de 1 faz 1 nötr 1 de toprak hattı olur 4. Kablo nedir görmeden bişey diyemem içini atabilir misin belki sıfırlama yapılmış olabilir
toprak hattının çalıştıgını nasıl anlarım ev 35 yıllıkta belki aktif değildirOrtadaki sarı olan Toprak hattı prizin toprak kısmına bağlanıyor kontrol kalemi ile ışık yanan faz onu da bağlayacaksin birde şuan mevcut takılı nötr hattı var onu da aynı şekilde bağla ortadaki boş olan mavi yine boşta kalsın
Ölçüm aleti gerekiyor onun için o da yoktur sen tak sarı kabloyu sıkıntı yoktoprak hattının çalıştıgını nasıl anlarım ev 35 yıllıkta belki aktif değildir
meger ile ölçüm yapılması lazım.toprak hattının çalıştıgını nasıl anlarım ev 35 yıllıkta belki aktif değildir
şimdi bu evde kaçak akım da yokturÖlçüm aleti gerekiyor onun için o da yoktur sen tak sarı kabloyu sıkıntı yok
Bizde yok 23 senelik hatta bizde toprak da yok sen dua et onda olursameger ile ölçüm yapılması lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
şimdi bu evde kaçak akım da yoktur
üstelik sigortamız bozuldu düz bagladıkmeger ile ölçüm yapılması lazım.
şimdi bu evde kaçak akım da yoktur
pc ne falan zarar geldimi şimdiye kadar yada ne gibi sorunlar çıkarırBizde yok 23 senelik hatta bizde toprak da yok sen dua et onda olursa
şu amper sigortaya şu kesit kablo çekmeniz lazım demiyorum bile, 35 yıllık tesisat. Bana kalırsa o topraklama sağlıklı değildir temel topraklama var desek 35 senede ne olmuş olabilir o galvaniz şeritlere veya bakır çubuğa merak ettim açıkçasıüstelik sigortamız bozuldu düz bagladık
şuan apartmanın sigortasıyla geçiniyoz
Bende bilgisayar yok sorun olur ama özellikle çamaşır Makinesi nin metal kısmına dokununca çarpıyorüstelik sigortamız bozuldu düz bagladık
şuan apartmanın sigortasıyla geçiniyoz
pc ne falan zarar geldimi şimdiye kadar yada ne gibi sorunlar çıkarır
normaldir hocam gövdeye kaçar veriyor. Normalde vermemesi gerek belki makina eski olabilir yada motorda bir problem olabilir ama topraklama olursa o evde kaçak akımda olur kaçak akım rölesini gövdedeki kaçak yüzünden tutturamayabilirsin özellikle 30mA sigorta direk atar diye düşünüyorum. Ama gövdede kaç Volt gerilim var faz toprak arası ölçülüp bulunabilir.Bende bilgisayar yok sorun olur ama özellikle çamaşır Makinesi nin metal kısmına dokununca çarpıyor