Neler Yeni

Programlama terimleri hakkında sorularım

Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Kerem Cantürk
Arkadaşlar framework , kütüphane ne demektir? Farkları nelerdir?
Algoritma oluşturmak tam olarak ne demek?

Başlangıç sorularım bunlar. Ayrıca bir soru olarak, hangi yazılım dilinden başlamamı tavsiye edersiniz? Discordda bot yapmak extrem bir şey mi bilmem ama bot yapmak isterdim. Hangisi uygun?

En İyi Cevap
Kütüphane (library) sana araçları verir, sen o araçları istediğin gibi kullanıp istediğini yaparsın. Framework de sana araçları verir ancak araçları nasıl kullanacağına framework karar verir ama sen yine de istediğin şeyi yaparsın. Biraz daha açmaya çalışayım, diyelimki web sayfası yapmak için bir kütüptane seçtin. O kütüptane içerisindeki hazır metodları kullanarak, sayfaları istediğin gibi yapabilirsin. Framework tarafında ise, framework sana bazı kurallar koyar sayfa oluşturmak için. Mesela her bir sayfa için ABC adında metodu sayfanın ilk açılışında çalıştırmak zorundasın gibi.

Algoritma, sonuca gitmek için izlediğin yoldur. Örneğin, sonuç kapıyı açmak olsun. Diyelimki evin zili çaldı, sen gittin direk kapıyı açtın, bu izlediğin...

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Genelde herkes C++ ile başlar. Havasını atar. Sonra adım adım Scratch'e kadar düşer ve en sonunda bıkar ve bırakır.

Ve herkes. " ama ben öyle yapmayacağım " der.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genelde herkes C++ ile başlar. Havasını atar. Sonra adım adım Scratch'e kadar düşer ve en sonunda bıkar ve bırakır.

Evleneceğin Kız gibi bu da bir tercih meselesi.

Bazen de sen tercih edemezsin, birisi seni tercih eder.

mmx1

80+
Bu sorulardan bahsetmiştim diğer öneriler için html ve css ile biraz uğraşıp programlama dili olarak python öğrenmeye başla derim
Öncelikle bu soruları buraya sormak yerine araştırıp cevaplarını bulmakla başlayabilirsin
Bu cevabı vermemin sebebi kodlamayla uğraşacaksan araştırma yapıp gerekirse uzun süreler internette cevap bulmaya çalışacaksın genel olarak yaptığın iş bu olacak ve kodundaki sinir bozucu hataları bazen saatlerce arayacaksın ve düzelticeksin

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Python ile neler yapılabilir?
İnternette bunu buldum;
  1. Web Geliştirme.
  2. Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi.
  3. Veri Analizi. ...
  4. Oyun Geliştirme.
  5. Robotik Uygulamaları

Genelde webe dayalı şeyler yaparsın pythonda

Bence C++ başlangıç için zor

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ

Başlangıç sorularım bunlar. Ayrıca bir soru olarak, hangi yazılım dilinden başlamamı tavsiye edersiniz? Discordda bot yapmak extrem bir şey mi bilmem ama bot yapmak isterdim. Hangisi uygun?
Üstad seçtiğin alana göre kullanacağın yazılım dilleri farklılaşabiliyor örneğin . android ekosisteminde java kullanılırken 2018 den sonra google kotlin diline desteğini verdi şimdi ise çoğu kişi isteğe göre uygulamaları kotlinle veya java ile yapabiliyor gerçi kotlin denilen dil de java dilinin basitleştirilmiş versiyonu gibi bir şey arka tarafta yazdıklarını java diline çevirir mesela ben ilk olarak python ile başlayıp algoritma ve nesne tabanlı programlama kavramlarımkı geliştirdikten sonra kendi alanlarımı seçmeye koyuldum .
Android üzerinde karar kıldım şimdi ise uygulamaları kotlin ile yazarken androidin daha derininde ki işlemler için java dilini kullanıyorum .

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Kütüphane:
Daha önce yazılmış kodların tekrar kullanabilmek için dosyalanarak saklanması.

Framework:
(Çerçeve) belirli bir programlama dilinin kodları için bir yürütme ortamı.

Python:
Windows'tan da daha eski olan ve olgunluğunun doruk noktasına erişmiş olan bir programlama dili. Aklına gelebilecek her şeyi kapsar. Ne en kolay dil, ne de en esnek dil. Çok kullanılıyor olmasın en büyük sebebi, arkasındaki desteğin büyüklüğü.

Python ile ne yapabilirsin:
Hiç bir şey.
@S o r r o w kanka sen bu @Star trek 'i dinleme kendisi neredeyse hiç bir şey bilmiyor. Yaptığı bir icraat yok. Yaşı küçük yanlış tavsiyeler veriyor. Python nerelerde kullanılır yaz anlarsın demek istediğimi. Şuan yapay zeka alanında kendimi geliştiriyorum. AAA karşıma @Star trek 'in işe yaramaz dediği Python çıkıyor. 😂😂 Cidden lütfen adam akıllı bilginiz olmayan şeylere karışmayın. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Lütfen yapıcı bir eleştiri olarak düşün @Star trek. Ve Lütfen ama lütfen bilgin olmayan konuda yorum yapma!

Evleneceğin Kız gibi bu da bir tercih meselesi.

Bazen de sen tercih edemezsin, birisi seni tercih eder.
Genelde hiç kimse c++ ile başlamaz. Yalan bilgi. 2- Scratch'i şuan 5 ve 6. sınıf çocuklarında temel olarak veriyoruz. Yani kimse scratch'e düşmez. Yine yalan bilgi.
Kankam tekrar diyorum. Lütfen bu yazılım konusunda yorum yapma. Gerçekten bir bilgin yok. Varsa da yanlış bilgi. Bak lütfen yanlış yönlendiriyorsun insanları. Tüm ekip arkadaşlarıma şimdiye kadar yazılım konularında yazdıklarını gösterdim hepsi sinirlenerek güldü.

Hiç emin değilim ki. Ne yapsam bundan emin değilim.
Kral bak bu şekilde sadece zaman kaybedersin. Bir yerden başlaman lazım. Ama bu şekilde forumlara sorarsan @Star trek gibi insanlar yüzünden yanlış yönlendirilirsin. Geleceği yazanlar gibi yerlere sorman daha mantıklı. Ve kankam kararsızsın. Unutma en kötü karar kararsızlıktan iyidir. Bana sorarsan bu kursu al hemen başla https://www.udemy.com/course/flowchart-algoritma-python/
bu hoca bizzat beni yazılıma başlatan hocaydı. Gerçekten bundan sonra o kadar eğitim aldım. Bu hocanın yeri hala apayrı bende. (dinleme hızını 1.5x e alman gerekebilir 😂😂).
Zaten dediğim gibi yap. 1 ay sonra özelden bana teşekkür mesajını atarsın güven bana. Sorun olursa kurstaki soru cevap kısmından yazarsın hoca 1 gün içinde cevaplıyor. Şuan indirim yok herhalde. 2 güne girer. 30 TL civarı olur. Hemen al başla. Kararsız kalma.(Kendimden biliyorum. Pandemi tam 7 ay kararsızlıktan kendimi geliştirmemiştim ve o kadar pişmanım ki....)

Son düzenleme:

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Ne oldu senin yazılım kursuna @PeykSoftware ? Unuttun mu?

Yine Udemi reklamı yapmışsın. 239,00 TL yazıyor fiyat olarak ta.
Üstelik daha önce kimsenin adını duymadığı bir hoca. Bir tek sen ondan memnunsun.

Son düzenleme:

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Ne oldu senin yazılım kursuna @PeykSoftware ? Unuttun mu?

Yine Udemi reklamı yapmışsın. 239,00 TL yazıyor fiyat olarak ta.
Üstelik daha önce kimsenin adını duymadığı bir hoca. Bir tek sen ondan memnunsun.
Daha udemy sitesinin çalışma prensibini bilmiyor. Bana laf ediyor komik 😂😂😂. Hocam hatırlatırım bu fiyatlara alan kimse yok. Udemy ikide bir kurs fiyatlarını 30TL 'ye düşürüyor. Neyse hocam sen nasıl biliyorsan öyle devam et. Haklısın. Ne yapalım "cahil" arkadaşları pardon yanlış oldu. "Cahilliğini kabul etmeyen arkadaşları" ne kadar uyarsam da öğretsem de boş. Yazık. Sana reklam olmadığını kanıtlamaya çalışmam da boş(önceden de açıklamıştım). Keşke tartışabilecek kadar aklını kullanabiliyor olsaydın.👍👍

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Senin Web sitene de girdim. "Yazılımı seçtiğiniz için sizi tebrik ederim" gibi sözler dışında bir şey yok. En azından kendin hakkında veya hatıralarını yazıp, bir kaç da foto atabilirdin. İçerik boş.

Sen boş adamsın.

Top Bottom