Dostlar öncesinde
XBOX SERIES S incelemesi yapmıştım. O konsol benimdi ama bu sefer ki arkadaşıma aittir. Hemen incelemeye geçiş yapalım;
FİYAT:
Cihazı arkadaşım amazon.de üzerinden almıştır. Bunun için Gece 4 gibi uyanmış ve site açılır açılmaz iki tane almıştır. Ortalama konsol ona 4.000 TL'ye geldi (ortalama). İki adet aldığından birini normal Türkiye fiyatına (5.999) sattı.
DEPOLAMA:
Alıntıyı görüntüle
PS5'in depolaması da tıpkı XSS'de olduğu gibi, belli bir kısmı işletim sistemi vs. gidiyor. Konsolun depolamasının toplam alanı 825 GB. Bu durumda oyunlarınız için kalan boş alan sadece
667 GB oluyor.
(3. Taraf SSD desteğinin geldiğini Sony duyurmuştu.)
OYUNLAR:
PS denince akla gelen en önemli şeylerden biri özel oyunlar oluyor. Bu seneye baktığımızda konsol için yeni çıktığından dolayı çok sağlam bir özel oyun göremedik (En azından ben beğenmedim -Rachet and Clank hariç). State of Play'de yayınlananların çoğu PC'ye de geldiği için şuan PS5 için çok büyük bir heyecanım yok. Tabi PS'nin en önemli firmalarının (Santa Monica, Naughty Dog, Insomniac Games) yeni oyunlar
üzerinde çalıştığına dair güzel haberler var. 2-3 seneye kalmaz bu oyunları görürüz.
Oynadığım Oyunlar: God of War, Uncharted 4. (Konsol benim olmadığı için bu kadar oynayabildim
)
ÇÖZÜNÜRLÜK/GRAFİK:
Oynadığım 2 oyun oldu ve ikisinde de önceki nesile göre bariz farklar vardı (GoW> 4K,60FPS). 4K TV'de oynadım ve gerçekten kaliteli bir deneyim yaşattı.
DUALSENSE:
PS'nin işte Xbox tarafında kesinlikle önde olduğu konu: DualSense. DualSense, "Haptic Feedback" denen bu özellik ile oyuncuların tetik tuşlarına titreşim vererek oyun zevkinizi arttırıyor. (CoD'da çok iyi.)
BOYUT
Boyut olarak yeni nesil de tek uygun konsol XSS. Diğer konsolların hepsi gerçekten çok büyük. PS5 büyük ihtimalle TV konsollarınızı sığmayacak büyüklüktedir.
Isınma olarak konsol hiçbir zaman alev atacak seviye de ısınmadı. Dokunduğunda hissediliyordu ama çok değil.
Alıntıyı görüntüle
İnceleme buraya kadardı. Soru varsa cevaplarım
(
PS Plus Collection'ı deneyemediğim için bir şey demedim. Minik bir şekilde bahsetmek gerekirse Xbox Game Pass'ın çok ama çok az oyunlu, aylık yeni oyun veren sistem.)