Neler Yeni

PS5 Mi Yoksa Masaüstü mü?

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Serkan Barındık
Böyle özelleştir. Ramleri özellikle seçtiğimi al.
3.700tl'ye de bu monitör.

Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ps5 pro'nun GTA VI'yı 30fps oynatacağı söyleniyor. Zaten içinde olacağı açıklanan işlemci günümüz standartlarında da çok zayıf kalıyor.
Playstationu niye gözününde bu kadar abartıyorsunuz anlamıyorum gerçekten.
God of war Ragnarok ve Spiderman 2'yi 4Ktv'de oyunda 60fps verecek şekilde grafik ayarıyla oynadım. Görüntü gerçekten çamur gibiydi.
Masaüstü sistemimdeki 4k monitörümde aldığım görüntüyle alakası yoktu. 60Fps için muhtemelen 1440p oynatmasından kaynaklıdır diye düşünüyorum. 55 Inch TV'de 4k 60fps RT kapalı şekilde oyun oynayamamak can sıktı açıkçası.

Katılmıyorum.

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom
masaüstü kanka

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
791
İsim
Fırat divitci
Katılmıyorum.
Bir şey söylüyorsan sebebini de söyle ki konu sahibi neden katılmadığını bilsin. Adam iki şey arasında seçim yapmaya çalışıyor.

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Serkan Barındık
Bir şey söylüyorsan sebebini de söyle ki konu sahibi neden katılmadığını bilsin. Adam iki şey arasında seçim yapmaya çalışıyor.

Oyunun çamur gibi olduğundan bahsetmişsin. PS'nin her sürümünü kullandım. Taa PS1'den PS5'e kadar hepsini kullandım. Yazımı okursan eğer FPS anlamında PC'nin daha performanslı olacağını savundum ama hem iyi FPS hemde 4K oyun tecrübesini PC'den yaşamak isterse çok pahalı bir kasa ve monitör seçmeli. 2K monitörler bile dünya para ediyor ki 4K'ları düşün. PS asla iyi bir PC performansı veremez ama 1080 monitörle de sırf FPS yüksev veriyor diye oynamanın bir mantığı yok. Hangi TV'de oynadın sen çamur gibi mesela? HD bi TV'mi? FHD'mi? UltraHD'mi? Hangi marka TV'di ve paneli ne kadar kaliteliydi? Ben LG 4K OLED TV'den oynuyorum mesela çamur gibi bir görüntü yok. Aksine gayet güzel ve canlı. Özellikle PS5 oyunları harika bir deneyim sunuyor. Ayrıca PS'den oyun oynamak bana daha eğlenceli geldiği için "benim tercihim" kanepede kocaman TV karşısında oynamak oluyor. İnsanları yanlış yönlendirmeye gerek yok. Bırakın kişi ikisi de denesin ve kendi kullanıcı deneyimiyle seçim yapsın. Varsa parası bastırsın süper bi 4K PC çıkarsın ona göre bir monitör alsın.

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
791
İsim
Fırat divitci
Oyunun çamur gibi olduğundan bahsetmişsin. PS'nin her sürümünü kullandım. Taa PS1'den PS5'e kadar hepsini kullandım. Yazımı okursan eğer FPS anlamında PC'nin daha performanslı olacağını savundum ama hem iyi FPS hemde 4K oyun tecrübesini PC'den yaşamak isterse çok pahalı bir kasa ve monitör seçmeli. 2K monitörler bile dünya para ediyor ki 4K'ları düşün. PS asla iyi bir PC performansı veremez ama 1080 monitörle de sırf FPS yüksev veriyor diye oynamanın bir mantığı yok. Hangi TV'de oynadın sen çamur gibi mesela? HD bi TV'mi? FHD'mi? UltraHD'mi? Hangi marka TV'di ve paneli ne kadar kaliteliydi? Ben LG 4K OLED TV'den oynuyorum mesela çamur gibi bir görüntü yok. Aksine gayet güzel ve canlı. Özellikle PS5 oyunları harika bir deneyim sunuyor. Ayrıca PS'den oyun oynamak bana daha eğlenceli geldiği için "benim tercihim" kanepede kocaman TV karşısında oynamak oluyor. İnsanları yanlış yönlendirmeye gerek yok. Bırakın kişi ikisi de denesin ve kendi kullanıcı deneyimiyle seçim yapsın. Varsa parası bastırsın süper bi 4K PC çıkarsın ona göre bir monitör alsın.
Dostum ben de yazımda oyunu 60fps oynayabilmek adına Performans modunda açtığımda görüntünün çamur gibi bir şeye düştüğünü yazmışım demekki 30fps modu ile arasındaki farkı görebilmişim ki bu da 30fps modundaki görüntüyü gördüğüm yani 4K TV'de kullandığım anlamına gelir. Bu çıkarımı yazdığım şeyden yapabileceğini düşünmüşüm ki belirtmemişim. Neyse sorun yok. Ben adama 4K PC dizsin demiyorum zaten fakat ucuz diye PS alıp oyun başına 2K para bayılması da ekonomik anlamda çok mantıklı bir seçim değil. PS5 alıp 2k 60fps oynacağına PC alsın 1080P'de takılsın 2K isterse DLSS ile gene zaten PS5'in verdiği performansı alır. God of war'da Orijinal ayarları açıp DLSS quality modunu açtığı zaman 4060 ile 60fps rahatça oynayabilir ve aynı görüntüyü alır. Yani PS5 alın donanım derdiniz olmasın mevzusu bana gülünç geliyor. 4060'lı bir kasa alsın fhd ultra ayarlarda single oynasın. E-spor oyunlarını da 165 oynasın.

• Beğen
Reaksiyonlar: Era.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,973
İsim
Selim
Beyler 19 yaşındayım 3 senedir iş hayatında çalışıyorum Doğru Düzgün hiç oyun oynamadım PC dir vs hevesim var Huawei D15 Notebookm var ama ders film vs için kullanıyorum oyun oynatmaz sizin öneriniz nedir Max 20-22K bütçem mevcut
Ps5 başkaaaaaa pc başkaaaaaa her ikisinin de oyun zevki bambaşkaaaaaaa 👍 oyun oynayacaksin diye ps5 al demek de saçmaaaaa 👍 konsol keyfin varsa ps5 alırsın yok ben klavye maus ile seri seri oynayacagim kafam rahat olsun diyorsan pc alacaksın. Ben ps5 kullanmam çünkü sevmiyorum pc her zaman benim için 1 numara

shadow74

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet kılıç
Bence PC.Playstation donanım olarak çok yetersiz.Hala daha 30 FPS de açtığı oyunlar var. 30 FPS mi kaldı.Ayrıca oyunları aşırı pahalı.Pc ye malum yollarla istediğin kadar oyun yükleyebilirsin.Ayrıca Türkçe desteği olmayan tonla oyun var PlayStation da mecbur ingilizce oynamak zorundasın bu oyunlarda ama PC ye Türkçe yama ile halledebilirsin.Yani daha da sayarım artılarını saymakla bitmez 😄

Top Bottom