Neler Yeni

PSU daki coil whine ı geçirmenin yolu var mı?

kelomerosan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Kerem Eldes
Arkadaşlar o kadar para verdik xpg core aldık, başlarda hafif bir coil whine vardı asabım biraz bozuldu da şu an kulaklık takılıyken bile duyacak kadar coil whine geliyor... Bunu geçirmenin yolu var mıdır acaba?

tayfn35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Tayfun Acar
Ekran karti için yok ama psu dan geliyor ise yağlamak işe yarıyor diye duymuştum

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Ekran karti için yok ama psu dan geliyor ise yağlamak işe yarıyor diye duymuştum
Bobinleri nasıl yağlıycak ? Coil whine fan kaynaklı değil ki ? Geçmez yalıtım yapmadığı sürece.

zartzurthesap

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
fb düşmanı
coil whine bobinden gelen fiziksel bir sestir. sıcaklıkla beraber zamanla azalma ihtimali var.

Cheazy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Alperen Kaya
fan sesi cw sesi başlarda o kadar çok takardımki deli olurdum. Ama şu an zerre umrumda değil kasada savaş alanı da olsa. Sen ne kadar sese duyarlı olup bir şeyler düzelteyim diye harekete geçip ellersen o kadar mahfoluyor sistem ve içindeki bileşenler. Bırak akışına patlayana kadar kullan.

kelomerosan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Kerem Eldes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartı gıcır gıcır ondan gelmiyor, daha yeni alınan şeyi yağlamak... garantiden çıkarır mı peki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bobinleri nasıl yağlıycak ? Coil whine fan kaynaklı değil ki ? Geçmez yalıtım yapmadığı sürece.
Üzdü kasanın alt taraf delikli hava akışı için baya dışarı çıkıyor

coil whine bobinden gelen fiziksel bir sestir. sıcaklıkla beraber zamanla azalma ihtimali var.
Tam tersine zamanla arttı ama hayırlısı artık yapacak bir şey yok. zamanında 250 tl ye aldığım cooler master elite v3 de coil whine yapıyordu gittik 5k ya core reactor aldık elite v3 ün 3 katı coil whine yapıyor

fan sesi cw sesi başlarda o kadar çok takardımki deli olurdum. Ama şu an zerre umrumda değil kasada savaş alanı da olsa. Sen ne kadar sese duyarlı olup bir şeyler düzelteyim diye harekete geçip ellersen o kadar mahfoluyor sistem ve içindeki bileşenler. Bırak akışına patlayana kadar kullan.
amaç o da şöyle minnak bir sorun var, benim işim ses ve evde mikrofonla aldığım kayıtlarda cw sesi sızıyor... 85-90k verince bunlarla uğraşmak istememiştim ne yalan söyleyeyim

Knispel

80+ Bronze
Yapılacak bir şey yok eğer şanslıysan zamanla geçer veya şuan ki durumundan daha da kötüye gider. Eğer 14 gün geçmediyse iade et veya amazondan aldıysan yardımcı oluyorlar.

gencur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
A* E*
Güç kaynakları(PSU), ekran kartlarındaki gibi her parça için ince ayar isteyen elektrik sinyalleri gerektirmediğinden, coil whine sorununa daha nadir rastlanılır. Sizinki biraz talihsizlik olmuş. Önceki güç kaynağınız cooler master elite v3 ve yeni aldığınızda da coil whine sorununa rastlamanız, üründen ziyade prizlerdeki elektrik sinyalinin kalitesizliği ihtimalini düşündürüyor. Veya prizlerin + ve - uçları haricinde 3. olarak topraklama bağlantısı yapılmadıysa bir ihtimal bu da sebep olabilir.

Osiloskop'u olan mühendis vs. tanıdığınız varsa aletlerini alıp bi ara evinize uğrasın, beraber ölçün prizi. Ülkemizde AC elektriğin tepe değeri 325 Volt, bu da rms olarak 230 Volt'a denk geliyor, frekansı ise 50Hz teoride. RMS değeri 230 Volt olması gerekirken, bazı evlerde 180 Volt olarak ölçtüğümü biliyorum. Mahallelerin elektrik trafolarında sorunlar yaşanabiliyor veya bina tesisatı sıkıntılı olabiliyor. Tabi sorun bu ise bilgisayar problemi olmaktan çıkıyor, enerji problemine dönüşmüş oluyor. O artık elektrik dağıtım şirketinin veya bina sahibinin halletmesi gereken bi sorun olur. Ya da paraya kıyıp araya kaliteli bir UPS koyarak elektrik enerjisinin, bilgisayardaki güç kaynağına daha kaliteli ulaşmasını sağlayabilirsiniz eğer sorun bu ise.

Cheazy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Alperen Kaya
Yapılacak bir şey yok eğer şanslıysan zamanla geçer veya şuan ki durumundan daha da kötüye gider. Eğer 14 gün geçmediyse iade et veya amazondan aldıysan yardımcı oluyorlar.
CW nin zamanla düzeldiğini ilk defa duyuyorum. :d Şu anki kasamda hem psu hem de ekran kartında hafiften cw var ama ilk başlarda nerdeyse hiç yok denecek kadar azdı.

16 adet asus rx470 14 adet sapphire rx 470 4 adet xfx fatboy rx580 asus dual 6600xt 2 adet asus dual 1060 1 adet evga sc 1070 hd6850 galax galakuro 2060 4 adet msı ventus 1660ti 1 adet gigabyte 1660ti ve daha onlarca 256mb 512mb 1gb 4gb rx550 ler 1030 lar vsvsvs kullanmış ve bunların ticretini yapmış biri olarak bu saydığım tüm kartlarrda cw vardı. Sadece asus dual 1060 ların galax 1660s ve asus dual 6600xt de cw çok azdı. CW öyle bir şeyki rahatsız ediyor evet ama işleyişte sorun yok diye çoğu 2. el ekran kartı satımda nam yapmış satıcılar bile belirtmez. CW yüzünden iade de almaz. Satıcıları geçtim firmalar dahi almıyor. Ama böyle aracı amazon Trendyol gibi yerlerden aldıysanız dediğiniz şekilde iade de sorun olmaz. Kronik modellerden kaçınmak lazım. Onun dışıunda başa geliyor her türlü.

Knispel

80+ Bronze
CW nin zamanla düzeldiğini ilk defa duyuyorum. :d Şu anki kasamda hem psu hem de ekran kartında hafiften cw var ama ilk başlarda nerdeyse hiç yok denecek kadar azdı.

16 adet asus rx470 14 adet sapphire rx 470 4 adet xfx fatboy rx580 asus dual 6600xt 2 adet asus dual 1060 1 adet evga sc 1070 hd6850 galax galakuro 2060 4 adet msı ventus 1660ti 1 adet gigabyte 1660ti ve daha onlarca 256mb 512mb 1gb 4gb rx550 ler 1030 lar vsvsvs kullanmış ve bunların ticretini yapmış biri olarak bu saydığım tüm kartlarrda cw vardı. Sadece asus dual 1060 ların galax 1660s ve asus dual 6600xt de cw çok azdı. CW öyle bir şeyki rahatsız ediyor evet ama işleyişte sorun yok diye çoğu 2. el ekran kartı satımda nam yapmış satıcılar bile belirtmez. CW yüzünden iade de almaz. Satıcıları geçtim firmalar dahi almıyor. Ama böyle aracı amazon Trendyol gibi yerlerden aldıysanız dediğiniz şekilde iade de sorun olmaz. Kronik modellerden kaçınmak lazım. Onun dışıunda başa geliyor her türlü.
Ben ekran kartımı Amazon Almanya'dan almıştım. İlk başlarda hafif bir CW sesi vardı iade etmeye bile gerek duymadım sonra ses tamamen kayboldu biraz araştırma yaptım CW'nin geçip geçmemesi tamamen şansa bağlı özellikle redditte bununla alakalı çok konu var. Bazen artıyor bazen aynı kalıyor bazen tamamen düzeliyor dediğim gibi şans işi.
Normalde CW sesinden dolayı iade almasalar bile 14 günlük cayma hakkınızı kullanarak kusurlu ürün sattıklarından dolayı almak zorundalar hatta siz bunu internetten değil mağazadan bile alsanız 7 günlük iade hakkınız var almama gibi bir şansları yok diyelim ki almadılar hemen THH'ye başvurursanız 1.5 ay içerisinde sonuçlanır ve paşa paşa alırlar. Haklarımızı bu satıcılara yedirmemek lazım en temizi budur.

kelomerosan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Kerem Eldes
yok 1-2 ay oldu artıkö incehesaptan almıştım

tayfn35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Tayfun Acar
Ekran kartı gıcır gıcır ondan gelmiyor, daha yeni alınan şeyi yağlamak... garantiden çıkarır mı peki?

Üzdü kasanın alt taraf delikli hava akışı için baya dışarı çıkıyor

Tam tersine zamanla arttı ama hayırlısı artık yapacak bir şey yok. zamanında 250 tl ye aldığım cooler master elite v3 de coil whine yapıyordu gittik 5k ya core reactor aldık elite v3 ün 3 katı coil whine yapıyor

amaç o da şöyle minnak bir sorun var, benim işim ses ve evde mikrofonla aldığım kayıtlarda cw sesi sızıyor... 85-90k verince bunlarla uğraşmak istememiştim ne yalan söyleyeyim
Yani çıkarabilir hocam emin değilim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,085,442
Üyeler
172,502
Son üye
Esserefe
Top Bottom