Neler Yeni

Çözüldü✓ PSU Değişmem mi Lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Anıl Erdoğan
Değiştir diyenlere ters cevap vermedim ki?
ben 3 yıldır kullanıyorum elektrik kesiliyor diyen adama aynen bende 8 aydır kullanıyorum elektrik kesintisi oluyor diyorsun sana teknolojiden anlıyan kişiler patlar dedikçe değiştirmemek için bahane arıyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamam Arkadaşlar Herkese Çok Teşekkür Ederim Cevap Verdiğiniz İçin.
Tamam değiştirirsin umarım knkm :kizginpeepo:

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,020
İsim
Mert Can Ergün
Yanlış bilgi.
Konu sahibini yanlış yönlendiriyorsun.
dostum adam da zaten psu var ben gidip rampage psu al mi dedim kullandığım ürün beni 3 yıldır ve elektrik kesintisi olduğu halde bırakmadı bu durum herkes de değişir iş almasaydi high power söylerdim raporlaman mantıksız

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,185
İsim
Murat Orhan
Bence değiştirmenize gerek yok. Rampage frisby gibi psulara çok fazla önyargı var. Açıkçası aktif korumaları mevcut durup dururken hiçbir sistemi patlatmaz. Akım korumalı bir priz ile gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz bence.

PSU Aktif PFC ile geliyor %87 verimlilik sağlıyor. Malzeme kalitesi olarak Bir coolermaster fsp olamasa da kesinlikle kullanılabilir bir psu. Boşuna değiştirmeyin derim.

En İyi Cevap
7
Bence değiştirmenize gerek yok. Rampage frisby gibi psulara çok fazla önyargı var. Açıkçası aktif korumaları mevcut durup dururken hiçbir sistemi patlatmaz. Akım korumalı bir priz ile gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz bence.

PSU Aktif PFC ile geliyor %87 verimlilik sağlıyor. Malzeme kalitesi olarak Bir coolermaster fsp olamasa da kesinlikle kullanılabilir bir psu. Boşuna değiştirmeyin derim.
Yok artık bu kadarda olunmaz ya :D

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Bildiğim kadarıyla her PSU'da aktif PFC Var.
Verimliliğin kalite ile alakası yok.
Akım korumalı priz, prizden çıkacak maksimum gücü ayarlıyor diye biliyorum. PSU'nun kalitesine bir etkisi yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,185
İsim
Murat Orhan
Bildiğim kadarıyla her PSU'da aktif PFC Var.
Verimliliğin kalite ile alakası yok.
Akım korumalı priz, prizden çıkacak maksimum gücü ayarlıyor diye biliyorum. PSU'nun kalitesine bir etkisi yok.
PSU'nun iç dizaynı kötü değil. Prizden çıkacak maksimum gücü ayarlaması için akım korumalı priz önerdim zaten. Ani elektrik kesintilerinde veya aşırı akım gibi sorunlar dışında yeni sayılabilecek neredeyse hiç bir psu bilgisayarı patlatmaz.

Almadı zaten...

Birde haksızken haklı duruma çıkmaya çalışıyor kıyamam yia :(
Kardeşim sen iyi misin? Ben seninle muhattap olmuyorsam sen de benimle olma. Kullanmadığım mal hakkında yorum yapmam ben.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
PSU'nun iç dizaynı kötü değil.

Nereden biliyorsun? Ben iç yapısı hakkında bir bilgi bulamadım.
Prizden çıkacak maksimum gücü ayarlaması için akım korumalı priz önerdim zaten. Ani elektrik kesintilerinde veya aşırı akım gibi sorunlar dışında yeni sayılabilecek neredeyse hiç bir psu bilgisayarı patlatmaz.

Akım korumalı prizin bir etkisi olacağını sanmıyorum. Örneğin PWR_OK sinyali Hold-up time'dan daha uzunsa akım korumalı priz alsan bile her türlü elektrik kesintisinde parçalara yanlış voltaj gönderir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,185
İsim
Murat Orhan
Nereden biliyorsun? Ben iç yapısı hakkında bir bilgi bulamadım.

Akım korumalı prizin bir etkisi olacağını sanmıyorum. Örneğin PWR_OK sinyali Hold-up time'dan daha uzunsa akım korumalı priz alsan bile her türlü elektrik kesintisinde parçalara yanlış voltaj gönderir.
Daha önce aynı modelin iç temizliğini yaptım fotoğrafını çektiysem atarım buraya da. Ayrıca etkisi olacağından emin olabilirsiniz. Yeni üretim Psular'ın neredeyse hiçbiri kendi kendine sistemi 2 paralık etmez bu bana göre batıl inanç gibi bir şey artık.

Asıl sen iyi misin bunu sorgulamak lazım. :)
Rampage PSU'ya iyi diyen değiştirmeyin gerek yok diyen sensin ben değil. ;)
''Ööğöğöğ rampage psu önerdi m*la bak'' Demek yerine bana neden kötü olduğunu anlat? İç dizaynı mı kötü? Parça kalitesi mi kötü? İçinde ki bileşenler mi dandik? C4 veya bomba diyip insanları korkutacağına adam akıllı bilgi ver.

Akım korumalı prizi de her ihtimale karşı karşılaşılabilecek voltaj dalgalanması ve elektrik kesintileri için öneriyorum. Kullanılan psu coolermaster da fsp de olsa yine önerirdim.

Top Bottom