Neler Yeni

Psu kaynaklı fps düşüşü olabilir mi?

ssdfsd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
atakan demireğen
Merhabalar, forumlarda konu açmakta pek iyi değilim hatam olduysa affedin. Sorunumu açıklıyorum, sistemde büyük sorunlar yaşıyorum. Örneğin valorant gibi bir oyuna girdiğimde cpu kullanımı, ısısı, ve çektiği mhz bir garip. Her rekabetçi oyunda cpu %!00 oluyor, ilk başlarda 900 fps aldığım valorant oyunda 30 dk vakit geçirdikten sonra 100 fps gibi bir eğere düşüyor. Bunun yanı sıra takılmalar donmalar anlık fps dropları yiyorum.

sistemim:

cpu:
İşlemci AMD Ryzen 5 3500X 6-Core Processor, 3600 Mhz, 6 Çekirdek, 6 Mantıksal İşlemci
gpu:
1070 ti
ram:
Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 32,0 GB
psu:
450 w
fanlar:
11 adet fan takılı pc de cpu dahil
daha önceden soğutması mükemmeldi bu kadar absürt sıcaklıklar çok garip.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran Görüntüsü (1).png

Ektede sorunum açık.

1737183231630.png

1737183360266.png

Son düzenleme:

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
912
İsim
Göksel Gündüz
İşlemciden gibi sanki. Ben valorant oynamıyorum ama valorant gibi online fps oyunları işlemciye yüklenen oyunlar. 6 çekirdek ne kadar yeterli bu oyun için emin değilim ama 6 çekirdeğin bir tanesi bile %100 olursa darboğaz yersin.

İşlemcin %100 çalıştığı için 30 dakika içinde aşırı ısınıp frekansını düşürüyor ve dolayısıyla aldığın fps düşüyor ve droplar yaşıyor olabilirsin. MSI afterburner programından oyun sırasında işlemci frekans değerlerine de bak.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Merhabalar, forumlarda konu açmakta pek iyi değilim hatam olduysa affedin. Sorunumu açıklıyorum, sistemde büyük sorunlar yaşıyorum. Örneğin valorant gibi bir oyuna girdiğimde cpu kullanımı, ısısı, ve çektiği mhz bir garip. Her rekabetçi oyunda cpu %!00 oluyor, ilk başlarda 900 fps aldığım valorant oyunda 30 dk vakit geçirdikten sonra 100 fps gibi bir eğere düşüyor. Bunun yanı sıra takılmalar donmalar anlık fps dropları yiyorum.

sistemim:

cpu:
İşlemci AMD Ryzen 5 3500X 6-Core Processor, 3600 Mhz, 6 Çekirdek, 6 Mantıksal İşlemci
gpu:
1070 ti
ram:
Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 32,0 GB
psu:
450 w
fanlar:
11 adet fan takılı pc de cpu dahil
daha önceden soğutması mükemmeldi bu kadar absürt sıcaklıklar çok garip.

Alıntıyı görüntüle
Ektede sorunum açık.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
450w 1070ti i beslemeye yeter aslinda ayrica valo islemcia girlikli oyun islemciden olabilir ve stok fanmi kullaniyorsun?

ssdfsd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
atakan demireğen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciden gibi sanki. Ben valorant oynamıyorum ama valorant gibi online fps oyunları işlemciye yüklenen oyunlar. 6 çekirdek ne kadar yeterli bu oyun için emin değilim ama 6 çekirdeğin bir tanesi bile %100 olursa darboğaz yersin.

İşlemcin %100 çalıştığı için 30 dakika içinde aşırı ısınıp frekansını düşürüyor ve dolayısıyla aldığın fps düşüyor ve droplar yaşıyor olabilirsin. MSI afterburner programından oyun sırasında işlemci frekans değerlerine de bak.
yok hocam normal kullanımdada donamalar oluyor, psu kaynaklı diye düşünüyorum

450w 1070ti i beslemeye yeter aslinda ayrica valo islemcia girlikli oyun islemciden olabilir ve stok fanmi kullaniyorsun?
evet stok fan

Boşta gpu 56 derecede çalışıyor

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
912
İsim
Göksel Gündüz
yok hocam normal kullanımdada donamalar oluyor, psu kaynaklı diye düşünüyorum
Güç kaynağından olma ihtimali var ama kesin bir şey diyemem. Hikayeli oyunlarda düşme oluyor mu ? Ağır hikayeli bir oyun açıp dene eğer onda da sıkıntı yaşıyorsan güç kaynağından olma ihtimali olabilir.

Taktığın güç kaynağı çok eskiyse 8-10 yıllık bir güç kaynağı kullanıyorsan artık yeteri kadar gücü sağlayamıyor olabilir.

ssdfsd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
atakan demireğen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1737205407055.png

psu değişmeme rağmen sorunum aynı

Top Bottom