Neler Yeni

Psu Marka Öneri̇si̇ Sharkoon Alinir Mi?

1akinn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Akın
@1akinn

VX+ 400 var, çok az güç tüketen sistemin var. O bütçe içinde en uygunu bu, şu anlık.

reis illa sıfır olmasına gerek yok bu sıfır ya sağlam mıdır koruması falan nasıl bide 80 plus degıl sanırım bu

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Zalman,XPG,Corsair,Caugar(Böyle yazılıyordu sanırsam.) Oldukça iyi markalar.
Aerocool'da düşük bütçeliler için yeterli seviyede.
Lakin Sahrkoon, Snopy,Platon gibi markaların çoğu modeli tehlikelidir.
Bir miktar daha bütçe arttırıp sıfır ve Sahrkoon olmayanından bakın.

Palyaço

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Hazar
Sıfır olmasına gerek yok bu sıfır ya sağlam mıdır koruması falan nasıl bir de 80 plus degıl sanırım bu.
Değil, 80+ sertifikası zaten enerji verimliliğinden başka bir şey ifade etmez. 80+ sertifikası olan güç kaynağı 100W güç için prizden belli bir miktar güç çeker. 80+ olmayan güç kaynağı ise 80+ sertifikası olan güç kaynağına göre 100W için prizden daha fazla güç çeker.

Yani, 80+ PSU 100W için prizden 5 güç çekiyorsa, 80+ olmayan güç kaynağı 6, 7 ya da daha fazla güç çeker. Bu 80+ sertifikasının mantığını anlaman için basit bir örnek. Verilerin bir doğruluğu yok.

İkinci el güç kaynağı piyasasında 500 TL'ye HV PRO hariç berbat modeller bulursun. (SHP V2, XIGMATEK X-CALIBRE vs. gibi) Durum belli, sıfır önermemin sebebi de biraz bu sebepten, çünkü doğru düzgün güç kaynağı yok. 5 adet koruması var, düşük bütçe için çok uygun. Sistemine de uyumlu, zaten ne kadar asılırsan asıl VX+ 400'ü yük altına dahi sokamazsın, çok güç tüketen bir sistemin yok. Düşük bütçe için tercih edilebilir, SHP V2'den daha alınabilir PSU.

1akinn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Akın
Değil, 80+ sertifikası zaten enerji verimliliğinden başka bir şey ifade etmez. 80+ sertifikası olan güç kaynağı 100W güç için prizden belli bir miktar güç çeker. 80+ olmayan güç kaynağı ise 80+ sertifikası olan güç kaynağına göre 100W için prizden daha fazla güç çeker.

Yani, 80+ PSU 100W için prizden 5 güç çekiyorsa, 80+ olmayan güç kaynağı 6, 7 ya da daha fazla güç çeker. Bu 80+ sertifikasının mantığını anlaman için basit bir örnek. Verilerin bir doğruluğu yok.
yani alayım mı o zaman aerocoolu

Palyaço

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Hazar
Yazımda bahsettim, düşük bütçe için en tercih edilebilir model. Fena değil, SHP V2 yerine alınabilir en azından.

1akinn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Akın

Palyaço

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Hazar
@1akinn

Yorumlari inceledim, kabloların kısa olmasından şikayet etmişler. SHP V2'de de kısa. Kabloların da filelenmediğinden şikayet edenler olmuş, 25 dolarlık güç kaynağı için bir tık gereksiz beklenti. Yine de 24 pin ATX kablosu filelenebilirdi, orada da problem yok.

Ses konusuna gelirsem de şunu söyleyebilirim. VX+ serisinde oda sıcaklığına ve yüke bağlı olarak artan fan devri var. Kapasitesi 320W olan güç kaynağına RX 570 gibi bir kart takılırsa tabii ki ses sorunları yaşanır, yorumu yazan kişinin sistemine de bakmak lazım. GT 1030 zaten üflesen o elektrik ile çalışabilecek ekran kartı. Yani hiç güç tüketmiyor desem yeridir, yüke sokamayacağın için ses de olmaz yani. Kuzenimde de var, RX 560 ile kullanıyor, bir problem yok.

Ama kullanılan fan çok da iyi bir fan değil, zaten 25 dolarlık güç kaynağından da çok bir şey beklememek lazım. SHP V2 gibi güç kaynakları tehlikeli, kalitesiz. VX+ en azından bir anda gümlemiyor, bu da bir artı.

İkinci el tarafında da 'sağlam' diyebileceğim sadece iki güç kaynağı var bu bütçeye. FSP HV PRO 550 ya da FSP Hyper PRO 550. 600 TL civarlarına MSI MAG A550BN düşürsen iyidir.

Şu güç kaynağını savunduğum kadar başka hiçbir güç kaynağını savunmadım harbiden. :D Düşük bütçe için bal gibi de alınabilir model.

1akinn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Akın
@1akinn

Yorumlari inceledim, kabloların kısa olmasından şikayet etmişler. SHP V2'de de kısa. Kabloların da filelenmediğinden şikayet edenler olmuş, 25 dolarlık güç kaynağı için bir tık gereksiz beklenti. Yine de 24 pin ATX kablosu filelenebilirdi, orada da problem yok.

Ses konusuna gelirsem de şunu söyleyebilirim. VX+ serisinde oda sıcaklığına ve yüke bağlı olarak artan fan devri var. Kapasitesi 320W olan güç kaynağına RX 570 gibi bir kart takılırsa tabii ki ses sorunları yaşanır, yorumu yazan kişinin sistemine de bakmak lazım. GT 1030 zaten üflesen o elektrik ile çalışabilecek ekran kartı. Yani hiç güç tüketmiyor desem yeridir, yüke sokamayacağın için ses de olmaz yani. Kuzenimde de var, RX 560 ile kullanıyor, bir problem yok.

Ama kullanılan fan çok da iyi bir fan değil, zaten 25 dolarlık güç kaynağından da çok bir şey beklememek lazım. SHP V2 gibi güç kaynakları tehlikeli, kalitesiz. VX+ en azından bir anda gümlemiyor, bu da bir artı.

İkinci el tarafında da 'sağlam' diyebileceğim sadece iki güç kaynağı var bu bütçeye. FSP HV PRO 550 ya da FSP Hyper PRO 550. 600 TL civarlarına MSI MAG A550BN düşürsen iyidir.

Şu güç kaynağını savunduğum kadar başka hiçbir güç kaynağını savunmadım harbiden. :D Düşük bütçe için bal gibi de alınabilir model.

Fsp Hydro 500w 80+ bronze nasıldır kral​

1akinn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Akın
benim sistemde suan bu var çalıştırıyo ama bi problem yaratır mı bilmiyorum buyuk ıhtımal çok eski bi güç kaynağı sen ne dersin kullanmaya devam edeyim mi?
1660252828047.png

Mert.k

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle
500 TL'ye bunu almayı dusunuyorum çok temiz kullanıldığını yazmış ikinci el tavsiye eder misiniz 500-600 TL'ye kadar sağlam beni üzmeyecek 2. el psu arıyorum tavsiye ettiğiniz marka model var mıdır teşekkürler.
Model sorunlu hocam 2. El birde hiç gerek yok high power psular bulunabilir bu bütçede denk geliyor bana sürekli ilanlarda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,589
Üyeler
166,959
Son üye
wiitod
Top Bottom