Neler Yeni

PSU ÖNERİSİ ( Thermaltake hariç )

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Oğuzhan
Arkadaşlar DA V4 sistemim var. İçerisinde Thermaltake in v200 600w lık güç kaynağı vardı. 1 hafta kadardır pc ye görüntü gelmiyor. Birçok yöntem denedim fakat sonuç alamadım. Bende psu num bozulduğunu düşündüm zira pc yi prizden kapatınca görüntü vermeme olayı oldu.

Özetle yeni bir psu almak istiyorum zira deneme yapabileceğim başka bir psu yok.

2 senede hoşafı çıktığı için Thermaltake kullanmayı düşünmüyorum.

Sistemime yetebilecek bir psu önerir misiniz ?

B450m pro vdh plus
Ryzen 5 1600
Rx 580 8gb
16gb ram ( 3000mhz )

Onurology

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Onur Topcu
Arkadaşlar DA V4 sistemim var. İçerisinde Thermaltake in v200 600w lık güç kaynağı vardı. 1 hafta kadardır pc ye görüntü gelmiyor. Birçok yöntem denedim fakat sonuç alamadım. Bende psu num bozulduğunu düşündüm zira pc yi prizden kapatınca görüntü vermeme olayı oldu.

Özetle yeni bir psu almak istiyorum zira deneme yapabileceğim başka bir psu yok.

B450m pro vdh plus
Ryzen 5 1600
Rx 580 8gb
16gb ram ( 3000mhz )
Psu'dan olduguna emin misin? Anakart veya başka bir şeyden kaynaklanamaz mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Oğuzhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Psu'dan olduguna emin misin? Anakart veya başka bir şeyden kaynaklanamaz mı?
Zannetmiyorum. Durduk yere anakart arızası olmaz. Ramler sağlam işlemci sağlam Gpu sağlam. E hiçbirinde arıza ışığı da yanmıyor. Bios pili çıkarıp takan veya cimos reset atıp da çözemeyen herkes psu yu değiştirince çözdüğünü belirtmiş. Psu dan değilse aldığımı iade eder kasayı bir tamirciye götürürüm artık.

Onurology

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Onur Topcu
Zannetmiyorum. Durduk yere anakart arızası olmaz. Ramler sağlam işlemci sağlam Gpu sağlam. E hiçbirinde arıza ışığı da yanmıyor. Bios pili çıkarıp takan veya cimos reset atıp da çözemeyen herkes psu yu değiştirince çözdüğünü belirtmiş. Psu dan değilse aldığımı iade eder kasayı bir tamirciye götürürüm artık.
Buradaki konuyu bir göz at istersen https://forum.donanimarsivi.com/konu/duen-gece-yatmadan-oence-calisan-bilgisayarim-acilmiyor.646588/

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Oğuzhan

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8

B450m pro vdh plus
Ryzen 5 1600
Rx 580 8gb
16gb ram ( 3000mhz )
Çok rastgele suç atmamışmısın? görüntü vermeme olayları genellikle ram'den kaynaklanıyor.

xspinoza

80+
Her parçayı test ederek denediniz mi? Sorununuz monitöre giden HDMI veya DisplayPort kablosundan bile olabilir ki bu tip durumlarda genelde Ram kaynaklı bir sıkıntı olur. Psudan kaynaklı bir sıkıntı olabileceğini sanmıyorum yaşadığınız durumun. Her şey olması gerektiği gibi çalışıyor fakat görüntü gelmiyor diyorsunuz. Psu kaynaklı bir sıkıntı olsa görüntüyü veren ekran kartınızın da sağlıklı çalışmaması gerekir. Sonuçta güç çıkışı PSUdan geliyor- Monitörünüzün görüntü çıkışı ekran kartından geliyor. Ramlerinizi tek tek çıkarıp deneyin. Anakart-Cpu-Ekran kartı soketlerinizi çıkartıp içini kontrol edin. Görüntü kablonuzu değiştirip deneyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Oğuzhan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her parçayı test ederek denediniz mi? Sorununuz monitöre giden HDMI veya DisplayPort kablosundan bile olabilir ki bu tip durumlarda genelde Ram kaynaklı bir sıkıntı olur. Psudan kaynaklı bir sıkıntı olabileceğini sanmıyorum yaşadığınız durumun. Her şey olması gerektiği gibi çalışıyor fakat görüntü gelmiyor diyorsunuz. Psu kaynaklı bir sıkıntı olsa görüntüyü veren ekran kartınızın da sağlıklı çalışmaması gerekir. Sonuçta güç çıkışı PSUdan geliyor- Monitörünüzün görüntü çıkışı ekran kartından geliyor. Ramlerinizi tek tek çıkarıp deneyin. Anakart-Cpu-Ekran kartı soketlerinizi çıkartıp içini kontrol edin. Görüntü kablonuzu değiştirip deneyin.
Denedim hocam hepsini. Normalde ekran kartı ile monitör bağlantısını DP ile sağlıyorum. Çıkarıp HDMI ile denedim, hatta psu için farklı bir kablo taktım yinede görüntü gelmiyor.

Zaten durduk yere oldu yani pc nin kablosunu prizden çekince oldu. Ram veya Gpu yuvasında bir şey olacağını sanmıyorum.

Hasan344

80+ Gold
PSU ile alakalı olmayabilir ve thermaltake gayet kaliteli marka neden hemen psuyu suçladın?

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yasin Yalçınkaya

B450m pro vdh plus
Ryzen 5 1600
Rx 580 8gb
16gb ram ( 3000mhz )
MSI MAG A650BN 650W alabilirsiniz.

MSI MAG A650BN 650W alabilirsiniz.
Bende kendi topladığım sistemime alacağım. Yorumları okudum tüm, sorun yaşayan olmamış Technopat kanalında da onu kullanmışlar bazı arkadaşlarda memnun artı olarak da akım koruması var. Sana tavsiyem bir tane de akım korumalı priz al ne olur ne olmaz garantiye gelsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Oğuzhan
PSU ile alakalı olmayabilir ve thermaltake gayet kaliteli marka neden hemen psuyu suçladın?
Her türlü yöntemi deneyip sonuç alamayınca psu yu değiştirip sorunu çözdüğünü söyleyenlerden dolayı. Ayrıca bu marka model psu yu çok kötüleyen var. Kalitesiz diyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,722
Üyeler
162,050
Son üye
kutysuwa
Top Bottom