psu patlarsa ne olur ?

Kalitesiz olduğundan patlayabilir.
Patlarsa sistemin çöp olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aklıma gelenler; Kısa devre, fazla ısınma, fazla aşınma, fazla voltaj.
fazla aşınma derken biraz açabilir misin ?

Parçalar büyük olasılıkla kalıcı zarar görür.

Elektrik bir gün kesilir,bir anda voltaj yükselir.O yüksek voltaj da psu ya giderse,psu kalitesizse ve bütün parçalara o elektriği iletirse parçaları bir daha kullanamayabilirsin.
(Böyleydi tam tanımı galiba yanlışım varsa şimdiden özür dilerim)
Genel olarak bütün bilgisayar parçaların zarar görür.Bir daha kullanamazsın büyük ihtimal.

Yanlış yazmışım düzelteyim.
Parçalar yanar, Babanız aldıysa sistemi çok fena şeyler olur...
ya adam gibi bir sistem almak istiyorum fakat ne itopyada ne incehesapta ne sinerjide adam gibi psusu olan bir kasa yok psu ayrı seçme seçeneği acilen gelmeli !

Elektrik bir gün kesilir,bir anda voltaj yükselir.O yüksek voltaj da PSU ya giderse,PSU kalitesizse ve bütün parçalara o elektriği iletirse parçaları bir daha kullanamayabilirsin.
(Böyleydi tam tanımı galiba yanlışım varsa şimdiden özür dilerim)
adam gibi psusu olan bildiğin bir sistem var mıdır ?

Bir kere iş için kullandığımız PCnin PSU kondansatörleri patlamıştı.Ama sadece PSU zarar görmüştü.Diğer parçalara zarar gelmemişti ama patlamaya ve PSUnun kalitesine göre parçalara zarar da verebilir.

ya adam gibi bir sistem almak istiyorum fakat ne itopyada ne incehesapta ne sinerjide adam gibi psusu olan bir kasa yok PSU ayrı seçme seçeneği acilen gelmeli !

Tek tek toplamayı deneyebilirsin, ayrıca bütçeni belirtip yeni konu açarsan yardımcı olabilirim.

ya adam gibi bir sistem almak istiyorum fakat ne itopyada ne incehesapta ne sinerjide adam gibi psusu olan bir kasa yok PSU ayrı seçme seçeneği acilen gelmeli !

Bilmiyorum ama kaliteli psu lar önerebilirim.Corsair,cooler master,thermaltake,fsp,cougar,aerocool gibi psu lar kalitelidir.Tek tek toplamak daha iyi olur ama.

Bilmiyorum ama kaliteli PSU lar önerebilirim.Corsair,cooler master,thermaltake,fsp,cougar,aerocool gibi PSU lar kalitelidir.Tek tek toplamak daha iyi olur ama.
uğraşmak istemiyorum ilk defa masaüstü topluyorum anakarta bir rami takarken bile kırma korkusu gitmiyor içimden :D

uğraşmak istemiyorum ilk defa masaüstü topluyorum anakarta bir rami takarken bile kırma korkusu gitmiyor içimden :D
Evde eski bilgisayarın varsa onları çıkarıp tekrar tak bozulduysa ama sonra toplayıp kendin birleştirirsin ama içinde hala bir korku varsa hazır sistem seçip güç kaynağını yada başka bir parçasını özelleştirmeler kısmından değiştirebilirsin.Bütçen ne kadar?Bir sistem önerebilirim.

Geri