Neler Yeni

PSU’da Kondansatör vs. Patlasa Çalışır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Aydın Yılmaz
Arkadaşlar Ekim ayında sistem topladım, 3. gün oyun oynarken metalik çıtlama sesleri duydum. Peşinden balon patlar gibi bir ses çıksa da herhangi bir şey olmadı. Fakat o patlama sesi sonrası kasaya yük bindiğinde çıt pıt sesleri gelmeye başladı. Bugün hala daha oluyor. Hani küçük bir taş parçası yere düşer de seker ya ona da benziyor. Elektriksel bir sıkıntı olduğu belli yani. Götürüp baktırdım fakat hiçbir şey yok deyip sadece PSU’ya bakamadılar. Garantiye yollarız dediler ama 1 ayı aşabilirmiş. Bu da benim okulum için imkansız. Dışarıdan baktığımda yapıştırıcının kondansatörlerden vs. bağımsız ve alakasız bir yerde olduğunu fark ettim. Tespitim doğru mu bilmiyorum ama ağırlıklı olarak PSU’dan şüpheleniyorum. O kadar oyun oynadım ne işlemci ne de ekran kartımda bir sıkıntı görmedim. İkisi de 67 dereceyi geçmiyor, gayet verimli çalışıyor. Buna ilaveten elektrik hattının topraksız olduğunu da fark ettim ve onu da dün hallettik... Sizce sorunlu parça PSU olabilir mi? Sizin fikriniz nedir

Ekler

• 3059277C-2D7A-4873-A027-BBF7677F923C.jpeg
    3059277C-2D7A-4873-A027-BBF7677F923C.jpeg
    280.7 KB · Hit: 43

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
PSU markan ne? Kapasitör patlarsa çalışmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Aydın Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Corsair VS650W +80. Herhangi bir parça üzerinde 1 tane bile patlasa dahi çalışmaz diye biliyorum ben de ama yük binince bu çıtırdama sesinin nerden geldiğini kestiremiyorum. Ekran kartında coil whine var (gtx 1650 super) ama onun arıza kategorisine girmediğini biliyorum.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Arkadaşlar Ekim ayında sistem topladım, 3. gün oyun oynarken metalik çıtlama sesleri duydum. Peşinden balon patlar gibi bir ses çıksa da herhangi bir şey olmadı. Fakat o patlama sesi sonrası kasaya yük bindiğinde çıt pıt sesleri gelmeye başladı. Bugün hala daha oluyor. Hani küçük bir taş parçası yere düşer de seker ya ona da benziyor. Elektriksel bir sıkıntı olduğu belli yani. Götürüp baktırdım fakat hiçbir şey yok deyip sadece PSU’ya bakamadılar. Garantiye yollarız dediler ama 1 ayı aşabilirmiş. Bu da benim okulum için imkansız. Dışarıdan baktığımda yapıştırıcının kondansatörlerden vs. bağımsız ve alakasız bir yerde olduğunu fark ettim. Tespitim doğru mu bilmiyorum ama ağırlıklı olarak PSU’dan şüpheleniyorum. O kadar oyun oynadım ne işlemci ne de ekran kartımda bir sıkıntı görmedim. İkisi de 67 dereceyi geçmiyor, gayet verimli çalışıyor. Buna ilaveten elektrik hattının topraksız olduğunu da fark ettim ve onu da dün hallettik... Sizce sorunlu parça PSU olabilir mi? Sizin fikriniz nedir
tabii ki patlarsa çalışmaz.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Çıt çıt sesi ne zaman oluşuyor yük bindiğinde. En son bu sesi Beko tüplü televizyonda duydum babam tamir için içini açtığında trafo dan kaçak mı yapıyordu ya da tüpün üstündeki sargılardan kaçak yapıyordu tam emin değilim. Yanık kokusu gelmediyse devam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Aydın Yılmaz
Çıt çıt sesi ne zaman oluşuyor yük bindiğinde. En son bu sesi Beko tüplü televizyonda duydum babam tamir için içini açtığında trafo dan kaçak mı yapıyordu ya da tüpün üstündeki sargılardan kaçak yapıyordu tam emin değilim. Yanık kokusu gelmediyse devam.
3 kısımda duydum bu sesi. Biri bazen kasa açılırken, ikincisi oyuna girdiğimde ve ekran kartı 60 derecelere ulaştığında (yani kullanımı %60’ın üstüne çıktığında) ya da oyun oynayıp kapattıktan 30 saniye sonra falan sistem soğurken yapıyor. Zaten aynen dediğin gibi tv çıtlaması gibi sesler... Bazen tonu değişiyor bir yerden bir yere sıçrar gibi. Nerde tuhaf şey var beni buluyor. PSU patlar diye endişeleniyorum onun dışında korkum yok, yanık kokusu bile gelmedi o patlama sesi duyduğum gün.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
3 kısımda duydum bu sesi. Biri bazen kasa açılırken, ikincisi oyuna girdiğimde ve ekran kartı 60 derecelere ulaştığında (yani kullanımı %60’ın üstüne çıktığında) ya da oyun oynayıp kapattıktan 30 saniye sonra falan sistem soğurken yapıyor. Zaten aynen dediğin gibi tv çıtlaması gibi sesler... Bazen tonu değişiyor bir yerden bir yere sıçrar gibi. Nerde tuhaf şey var beni buluyor. PSU patlar diye endişeleniyorum onun dışında korkum yok, yanık kokusu bile gelmedi o patlama sesi duyduğum gün.
Patlamaz koruması var o kadar. En fazla pat diye ses gelir evin sigortası atar. Garantiye gönderilecek PSU değişimi bile yapmaları şart bence. İmkanın gönder telefondan filan idare et. Bulunduğu n şehirde servis varsa kendin götür .

OrionKnight55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Selim Çakır
Discord
OrionKnight#0090
yani oradaki vs. ne olduğuna bağlı şimdi :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Aydın Yılmaz
yani oradaki vs. ne olduğuna bağlı şimdi :D
Resimdeki yapıştırıcının olduğu konum cam, altında sadece PSU fanı var. 😄 PSU fanının yere baktığını varsayarsak orada yapıştırıcı olması pek mantıklı gelmedi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,866
Üyeler
160,615
Son üye
beyazkasafanı
Top Bottom