Neler Yeni

Yardım PSU'da sorun mu var?

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
Ares Blackrosa
APU İşlemcili bir sistem için kasa ve güç kaynağı satın almıştım, başlarda herhangi bir sıkıntı yoktu fakat aradan geçen 1 ay gibi bir süreden sonra sıkıntı çıkmaya başladı.
Güç düğmesine bastığım zaman direkt olarak güç gelmiyor, düğmeye bastıktan 2-3 dakika sonra fanların ışıkları yanıp sönmeye başlıyor hızlı bir şekilde o sırada pıtpıtpıt sesler geliyor. 2-3 dakika sonra da güç geliyor ve bilgisayar açılmaya başlıyor. Yani düğmeye bastıktan yaklaşık 5-6 dakika sonra bilgisayar açılmaya başlıyor kısaca.

Kasa ve güç kaynağını teknobiyotik üzerinden bir olarak almıştım.
Kasa: Dark GT
PSU: Aerocool VX Plus AE-VXP400 (400W)

Bu sorun PSU kaynaklı mı yoksa başka bir nedeni mi var? Kalan parçalar aşağıdaki şekilde.
Anakart: Gigabyte A520M-K V2
İşlemci: R5 5600G
RAM: Viper Steel 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 (Aldığım yerde de kutusunda da bu şekilde yazıyordu ancak 3600MHz CL18 olarak çalışıyor, dert değil)

Şu anki kullanımımda sıkıntı değil ancak ileride satmak istersem sorun olacağı için merak ettim.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,660
İsim
Yunus Şahin
Bu kadar sorun varken değiştirip denemek de fayda var.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
snop02
APU İşlemcili bir sistem için kasa ve güç kaynağı satın almıştım, başlarda herhangi bir sıkıntı yoktu fakat aradan geçen 1 ay gibi bir süreden sonra sıkıntı çıkmaya başladı.
Güç düğmesine bastığım zaman direkt olarak güç gelmiyor, düğmeye bastıktan 2-3 dakika sonra fanların ışıkları yanıp sönmeye başlıyor hızlı bir şekilde o sırada pıtpıtpıt sesler geliyor. 2-3 dakika sonra da güç geliyor ve bilgisayar açılmaya başlıyor. Yani düğmeye bastıktan yaklaşık 5-6 dakika sonra bilgisayar açılmaya başlıyor kısaca.

Bu sorun PSU kaynaklı mı yoksa başka bir nedeni mi var? Kalan parçalar aşağıdaki şekilde.
RAM: Viper Steel 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 (Aldığım yerde de kutusunda da bu şekilde yazıyordu ancak 3600MHz CL18 olarak çalışıyor, dert değil)

Şu anki kullanımımda sıkıntı değil ancak ileride satmak istersem sorun olacağı için merak ettim.

2/3 dk içinde açması normal degil,
Buradan cevap vermek zor.
Baska psu varsa ilk onunla deneyin.
Power dügmesine basınca, 2/3 saniye bekleyip açması gerek.
Çünkü en çok W çekimi bu anda olur,
Sorunu bulabilmenin in iyi yolu uzay montaj yaparak parçaları tek tek deneyerek bulabilirsiniz.

Son düzenleme:

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Bay fahare
Açma kapama tuşunun kablosunun anakarta sağlam oturduğundan eminsen PSU gibi görünüyor

noxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Umut PEKER
Geçmişte çok benzer bir sorun yaşadım. PSU değişince düzelmişti. Emin olmamakla birlikte çok yüksek ihtimalle PSU arızası. Bence zorlayıp riske atmayın.

Top Bottom