Neler Yeni

PSU'dan gelen hırıltı sesi.

Styx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Özcan Kurt

weiwuer

80+ Bronze

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Tam emin değilim ama aşağı yukarı son 1 aydır.

Hırıltı deyince insanların kafasında tam bir şey canlanmıyor ama arabanın rölantideki sesiyle aynı diyebilirim.
Hocam saçma gelebilir ama benim psuda takırtıya benzer bi ses vardı(highpower) baya tozlanmıştı içine biraz hava tuttum sonra ses kesildi
Ama kesinlikle içini falan açma

Styx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Özcan Kurt
Arasira benimki de hirliyor, alengirli videolar acinca gizli sekmeden 10dk’ya kayboluyor. Psulariniza onem verin onlarin da istekleri olabiliyor
Bu dediğini ciddiye alıcam kardeşim var mı özellikle önerdiğin bir şeyler ?
Hocam saçma gelebilir ama benim psuda takırtıya benzer bi ses vardı(highpower) baya tozlanmıştı içine biraz hava tuttum sonra ses kesildi
Ama kesinlikle içini falan açma
İçini açmadan fan bölümüne hava tutsam bir işe yarar mı sence denemeye değer mi ?

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4

İçini açmadan fan bölümüne hava tutsam bir işe yarar mı sence denemeye değer mi ?
Evet psuya ellemeden sadece çıkarıp hafifçe birkaç dakika hava tutmayı deneyin belki çok tozlandığından oluyordur.

weiwuer

80+ Bronze

Delta white

Corsair marka 450w PSU kullanıyorum Ryzen 1300x işlemci, RX570 ekran kartı, sonradan takmış olduğum 8gb ile beraber 16gb ram mevcut.
PSU'yu 2 seneye yakındır kullanıyorum ses ve güç ile ilgili bir sorun olmamıştı. Biraz araştırma yaptım benim sorunumun aynısını bulamadım ama Corsair marka PSUlarda bu sorunun kronik olabileceğini gördüm.
Kısaca; Bilgisayar "genelde" yük altındayken -yük dediğim de bilgisayarı zorlamayan oyunlar- aynı arabanın rölanti sesi gibi bir ses geliyor. Açıktaki tüm fanları elimle durdurup baktım işlemciden, ekran kartından veya kasanın fanlarından gelmiyor. Kasayı 1-2 kez tokatladığımda ses kesiliyor. Genelde dedim çünkü bilgisayarı açık bırakıp uyumaya çalışırken de ses gelebiliyor bazen.
Benzer bir sorunla karşılaşan veya daha önceden şahit olmuş arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.🙏

Not: Az önce LOL'den çıktım işlemcinin ekran kartının yarısını kullanan bir oyun olmasına rağmen ses yapıyordu, oyunu kapatınca yavaş yavaş 5 dakika içinde ses kesildi.
Aynı sorunla ben de karşılaştım. Ancak teknik servis bilgim olduğu için güç kaynağını açıp fanını söküp tekrar taktım. Ardından içerisini bir güzel hava ile temizledim. Sorun çözüldü lakin bir bilgin yoksa güç kaynağını açmanı önermem. Garantiye gönderebilirsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: Styx

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Uyuyordur. O yüzdendir :D

Styx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Özcan Kurt
Kasayı balkona çıkarttım az önce heryerine hava tuttum aşırı bir toz çıkmadı ama denemiş olmak için yaptım. PSU ya ellemeden fanına ve tuşun yanındaki ızgaraya hava tuttum. Ayrıca dün garip bir şey fark ettim bilgisayar normal konumda dik dururken ses geldiğinde kasayı 2 ayağının üstünde tuttum çapraz konuma getirince ses kesiliyor. PSUnun fan kısmından baktım çok iyi göremedim ama takılan bir şey yok sanırım. Kasayı yan tutunca sesin kesilmesi saçma geldi bana, 4-5 kere denedim düz konumda ses gelirken iki ayak üstüne kaldırınca ses kesiliyor. :D:D:D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,300
Üyeler
160,672
Son üye
mehmetayr
Top Bottom