Neler Yeni

psu'mda akım koruma özelliği var mı nasıl öğrenebilirim ?

ibrahimmkrdg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
463
İsim
ibrahim karadağ
gamegaraj 550w 80+ bronze psu kullanıyorum. akım korumalı prizim yok. bazı yerlerde psu'nda akım koruması varsa prize gerek yok diye okudum. psu'mda akım koruması olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Yonga denetleyicisinin datasheet'in de böyle bir bilgi bulunuyordu diye biliyorum. PSU'yu açıp yonga denetleyicisine bakman lazım ki açarsan garanti dışı kalır.
Özel ekipmanlar ile test yapabilirsin, tabii o ekipmanlara para vereceğine daha iyi PSU alabilirsin :D

Akım koruması ile akım korumalı prizin âlâkası ne anlamadım. Akım korumalı priz, prizden çıkabilecek maksimum gücü sınırlıyor diye hatırlıyorum. Akım koruması dediğiniz şey OCP ise aynı şey değiller.

ibrahimmkrdg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
463
İsim
ibrahim karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yonga denetleyicisinin datasheet'in de böyle bir bilgi bulunuyordu diye biliyorum. PSU'yu açıp yonga denetleyicisine bakman lazım ki açarsan garanti dışı kalır.
Özel ekipmanlar ile test yapabilirsin, tabii o ekipmanlara para vereceğine daha iyi PSU alabilirsin :D

Akım koruması ile akım korumalı prizin âlâkası ne anlamadım. Akım korumalı priz, prizden çıkabilecek maksimum gücü sınırlıyor diye hatırlıyorum. Akım koruması dediğiniz şey OCP ise aynı şey değiller.
akım korumalı priz gerekli midir tarzı bir konuda psunuzda akım koruması varsa gerekli değildir tarzında bir yorum okumuştum da pek anlam veremedim sormak istedim

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
akım korumalı priz gerekli midir tarzı bir konuda psunuzda akım koruması varsa gerekli değildir tarzında bir yorum okumuştum da pek anlam veremedim sormak istedim

Bahsettiğiniz şey OCP muhtemelen.
OCP, bir kanaldan(12V, 5V, 3.3V, 5VSB) çekilebilecek maksimum gücü sınırlar.
Akım korumalı priz ise prizden çekebilecek maksimum gücü sınırlar diye biliyorum.

ibrahimmkrdg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
463
İsim
ibrahim karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bahsettiğiniz şey OCP muhtemelen.
OCP, bir kanaldan(12V, 5V, 3.3V, 5VSB) çekilebilecek maksimum gücü sınırlar.
Akım korumalı priz ise prizden çekebilecek maksimum gücü sınırlar diye biliyorum.
affınıza sığınarak gerizekalıya söyler gibi söyler misiniz. psu'm gamegaraj 550w 80+ kesinlikle akım korumalı priz almalı mıyım :D

yahya58

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
Yahya AYAN
affınıza sığınarak gerizekalıya söyler gibi söyler misiniz. psu'm gamegaraj 550w 80+ kesinlikle akım korumalı priz almalı mıyım :D
Yalnız değilsin dostum benimde devreler yandı :D

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı