Neler Yeni

PSU'yu sürekli fişten sökmek zararlı mıdır?

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Erdem
İlk defa masaüstü alacağım PSU'yu prize taktıktan sonra her gece prizden söksem bir şey olur mu? Bazı arkadaşlar PSU her gün açılıp kapanmaz ya da fişten sökülmez filan demiş kafam karıştı yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Bilgisayarı kapattıktan sonra psu kapatma düğmesi ile psu yu da kapatırdım. Fişten çekmeme gerek kalmazdı...

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Can Ömer
Öyle bir durum yok, arkasına açma kapama anahtarını boşa mı koyuyorlar sunucu mu çalıştırıyorsun hocam :D pc yi normal bir şekilde kapattıktan sonra prizden çıkartmanda ya da anahtardan kapatmanda hiçbir sakınca yok

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
psu'yu her gün kapatma diyorlar hocam
Dediğim gibi bilgisayarla işim bittiğinde ve windowsdan bilgisayarı kapadığımda psu düğmesinden de psu yu kapatırdım, hiç sıkıntı yaşamadım.
Çünkü psu açık kalırsa elektrik dalgalanmalarından etkilenebilirdi ama zaten ben ups kullandığımdan aslında öyle bir tehlike de yoktu fakat işi sağlama alırdım bence...

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öyle bir durum yok, arkasına açma kapama anahtarını boşa mı koyuyorlar sunucu mu çalıştırıyorsun hocam :D pc yi normal bir şekilde kapattıktan sonra prizden çıkartmanda ya da anahtardan kapatmanda hiçbir sakınca yok
Forumda birisi PSU'm yandı demiş altına her gün açıp kapatmışsın yine iyi dayanmış filan yazmışlardı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğim gibi bilgisayarla işim bittiğinde ve windowsdan bilgisayarı kapadığımda psu düğmesinden de psu yu kapatırdım, hiç sıkıntı yaşamadım.
Çünkü psu açık kalırsa elektrik dalgalanmalarından etkilenebilirdi ama zaten ben ups kullandığımdan aslında öyle bir tehlike de yoktu fakat işi sağlama alırdım bence...
Anladım hocam teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,131
Üyeler
162,624
Son üye
Amirragger
Top Bottom