PUBG SİSTEM ÖNERİSİ.

Ednees

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
150000
Arkadaşlar herkese iyi forumlar öncelikle.
Msi 4080 suprimx ve Ryzen7 5800x3d'li sistemimi bozdum düğün için.
Düğünden sonra DDR5 yeni nesil üst düzey bir sistem dizmek istiyorum.
Aslında çok üst düzey değil çok harcanmak istemiyorum.
150-200k bandın üstüne çıkmak istemiyorum. Belki bu bütçe de çok üst düzey bi sistem getirebilir ama isteğim belki bu meblağları bile harcamamak.
Yeni Nvidia kartlarında yapay zekaya çok yüklenilmiş sanırsam o yüzden pek bilgim yok, siz yardımcı olursanız bu konuda çok memnun olurum. Epeyden beri çok uzak kaldım sektöre çünkü :)
İşlemci konusunda, Ryzen 9 9950X3D düşünüyorum farklı düşüncelere ve yorumlara açığım.
Yıl sonuna çıkacak daha iyi oyun işlemcisi falan varsa o zamana da sarkıtabilirim. Tabi Türkiye'ye girmiş olması lazım ürünün. :) Sistemi satın alma işini.
En son ekran kartım üstte bahsettiğim gibi msi suprimx 4080'di.
Sistemi komple sizin önerilerinizle yapmak istiyorum.
SSD'sinden ramine. CL değeri ya da Mhz değerine kadar. Okuma yazma hızı hiç farketmez. Hepsini sizin önerilerinizle almayı düşünüyorum.
Yani örnek vereyim sizin bu kadar bütçeniz olsa ne alırsınız?
Eski sistemimden kalan Nzxt 850 gold plus bir güç kaynağım var. Sadece bunu belki kullanabiliriz yeni sistemde.
Onun haricinde eski kasadan kalan parçaları tek tek satmayı düşünüyorum.
Konu size emanet ben buradayım. Konu sizindir. Hepinizin fikrini değerlendireceğim.
Son olarak oyun olarak şuan Steam Pubg harici bir oyun oynamıyorum tabi ileride değişkenlik gösterir ama genel olarak fps oyunları oynayacağım. Zaten pubg özelinde de daha iyi bir oyun hissiyatı yaşamak için oyun ayarlarını düşükte oynuyorum. İleride uzun vadede hikayeli görüntü kalitesi iyi ve sağlam ekran kartı gerektirecek oyunlar oynarım. Gerisi sizde teşekkür ederim.

Merhabalar bende steam pubg oynayan birisiyim 1 2haftadır çok oynamıyorum.Konunuza gelirsek pubgnın optimizasyonu bozuk olduğu için yüksek bir sistem toplasanız bile ahım şahım bir fps alacağınıza inanmıyorum.Kendım 5 5500 +1650 den 5 7500f 6700xt ye geçtim.Haritanın optimizasyonuna bağlı olmakla beraber bazen sabit 144 bile alamıyorum.Bunun için çok kendinizi yormanızı tavsiye etmem zaten düğün için sistemi bozmuşsunuz.Bir daha fazla bir para harcayıp dara girmeyin.Elinizde ki parçalar neler?Sistemi ne zaman toplayacaksınız?
Benim kafamda ki taslakla kasa 70 75k ya rahatça toplanabilir.
7800x3d+b850 anakart+2.elde temiz bir 4080super veya 5070ti olabililir.

Bu sene sonunda ya da 2026 başında pubg2 çıkacak cs2 gibi o yüzden yeni nesil almak mantıklı olur işlemci 9800x3d ekran kartıda 5080 olsa iyi olur

Merhabalar bende steam pubg oynayan birisiyim 1 2haftadır çok oynamıyorum.Konunuza gelirsek pubgnın optimizasyonu bozuk olduğu için yüksek bir sistem toplasanız bile ahım şahım bir fps alacağınıza inanmıyorum.Kendım 5 5500 +1650 den 5 7500f 6700xt ye geçtim.Haritanın optimizasyonuna bağlı olmakla beraber bazen sabit 144 bile alamıyorum.Bunun için çok kendinizi yormanızı tavsiye etmem zaten düğün için sistemi bozmuşsunuz.Bir daha fazla bir para harcayıp dara girmeyin.Elinizde ki parçalar neler?Sistemi ne zaman toplayacaksınız?
Benim kafamda ki taslakla kasa 70 75k ya rahatça toplanabilir.
7800x3d+b850 anakart+2.elde temiz bir 4080super veya 5070ti olabililir.
Öncelikle yorum için teşekkür ederim. Evet Pubg'nin optimizasyonu çıktığından beri böyle zaten hiçbir zaman düzelmeye bile yaklaşamadı. Diğer maddi manevi tavsiyeleriniz için ayrıca teşekkür ederim.
Elimde ki ürünler:
Gamepower WARCRY 6 Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası
Samsung 1TB SAMSUNG 980 7000/5000MB/s PRO M.2 NVMe MZ-V8P1T0BW
AMD Ryzen 7 5800X3D 3,4 GHz 96 MB Cache AM4 İşlemci
MSI MAG CoreLiquid 360R V2 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Thermaltake Toughram XG RGB 16GB 4000mhz CL19 (2x8) 16GB

NZXT C850 PA-8G1BB-EU 850W 80+ Gold Full Modüler Power Supply
NVİDİA GeForce GTX 1080 :)
Sistem bu. Bunların haricinde 2 TB ssd ve küçük bir 256gb m2 ssd'im var dostum.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sene sonunda ya da 2026 başında pubg2 çıkacak cs2 gibi o yüzden yeni nesil almak mantıklı olur işlemci 9800x3d ekran kartıda 5080 olsa iyi olur
İlk senden duydum Pubg 2 olayını. Biraz araştırıcam yabancı forumlarda. Bu kadar yakın olsa elbet daha çok sızıntı çıkardı sanırsam öyle değil mi. Yoksa yanlış mı düşünüyorum. Evet yeni nesil almak daha mantıklı olur böyle bir akibet var ise eğer.

Öncelikle yorum için teşekkür ederim. Evet Pubg'nin optimizasyonu çıktığından beri böyle zaten hiçbir zaman düzelmeye bile yaklaşamadı. Diğer maddi manevi tavsiyeleriniz için ayrıca teşekkür ederim.
Elimde ki ürünler:
Gamepower WARCRY 6 Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası
Samsung 1TB SAMSUNG 980 7000/5000MB/s PRO M.2 NVMe MZ-V8P1T0BW
AMD Ryzen 7 5800X3D 3,4 GHz 96 MB Cache AM4 İşlemci
MSI MAG CoreLiquid 360R V2 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Thermaltake Toughram XG RGB 16GB 4000mhz CL19 (2x8) 16GB

NZXT C850 PA-8G1BB-EU 850W 80+ Gold Full Modüler Power Supply
NVİDİA GeForce GTX 1080 :)
Sistem bu. Bunların haricinde 2 TB ssd ve küçük bir 256gb m2 ssd'im var dostum.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk senden duydum Pubg 2 olayını. Biraz araştırıcam yabancı forumlarda. Bu kadar yakın olsa elbet daha çok sızıntı çıkardı sanırsam öyle değil mi. Yoksa yanlış mı düşünüyorum. Evet yeni nesil almak daha mantıklı olur böyle bir akibet var ise eğer.
Bence taş gibi sisteminiz var.Ekran kartını bütçenize göre değiştirebiliriz onun harici değiştirmek boşa masraf olur diye düşünüyorum.
Dipnot:Anakartınız nedir?

Bence taş gibi sisteminiz var.Ekran kartını bütçenize göre değiştirebiliriz onun harici değiştirmek boşa masraf olur diye düşünüyorum.
Dipnot:Anakartınız nedir?
Uzun zamandan beri kullanıyorum :) Bu zaman değiştirmesem ileride yeni değiştireceğim. İmkan oldukça 5-7 sene arası sistemlerimi yükseltme güncelleme yapma taraftarıyım her zaman. :) Yeni nesil her zaman daha iyi olur. Şahsi görüşüm tabi.

Anakart: MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi AM4 Soket Anakart

Telaştan burayı unutmuştum. Önerilerinizi ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz dostlar. Teşekkürler.

Geri