Çözüldü✓ Python Hataları Yardım!

Enco

80+ Silver
Reaksiyon skoru
995
Her ne yazarsam yazayim Python'da sürekli hata alıyorum. Eksik bir şeyler mi var?

Hata:

Traceback (most recent call last):
File "<stdin>", line 1
Traceback (most recent call last):
^^^^^^^^^^^
SyntaxError: invalid syntax. Perhaps you forgot a comma?
>>> File "<stdin>", line 1, in <module>
File "<stdin>", line 1
File "<stdin>", line 1, in <module>
IndentationError: unexpected indent
>>> NameError: name 'python' is not defined

Traceback hatası muhtemelen bir syntax hatasıdır.
IndentationError kod bloklarının yanlış girinti düzenlemesi olabilir. Tab ve boşluk attığınız yerlere bakın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

son hata için de python diye bir şey kullanmışssınız ancak onu tanımlamamışsınız

Traceback hatası muhtemelen bir syntax hatasıdır.
IndentationError kod bloklarının yanlış girinti düzenlemesi olabilir. Tab ve boşluk attığınız yerlere bakın

son hata için de python diye bir şey kullanmışssınız ancak onu tanımlamamışsınız
Arkadaş doğru söylüyor. Ekstra olarak fonksiyon olarak kullandığınız şeyin yazımında hata da olabilir. Kodu görürsek daha net cevap verebiliriz.

Arkadaş doğru söylüyor. Ekstra olarak fonksiyon olarak kullandığınız şeyin yazımında hata da olabilir. Kodu görürsek daha net cevap verebiliriz.
print("hello world") yazdım sadece 2 gündür araştırıyorum çözümü yok

notebook mu yoksa .py uzantılı mı dosyanız hocam. terminalinizden python ya da python3 yazdığınız zaman sonuç alabiliyor musunuz

notebook mu yoksa .py uzantılı mı dosyanız hocam. terminalinizden python ya da python3 yazdığınız zaman sonuç alabiliyor musunuz
python yazınca aşağıdaki gibi oluyor fakat başka bir şeyi kabul etmiyor

Python 3.11.2 (tags/v3.11.2:878ead1, Feb 7 2023, 16:38:35) [MSC v.1934 64 bit (AMD64)] on win32
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>>

burda print("hello") yazdığınız zaman hello çıktısı almanız lazım. Eğer notebook yani .ipynb kullanmıyorsanız başarılı bir şekilde pythonu kurmuşsunuz hocam eğer vs code kullanıyorsunuz extensions kısmına bir bakın bence

>>> kısmına yazmanız lazım python yazdıktan ve sürümü gördükten sonra

burda print("hello") yazdığınız zaman hello çıktısı almanız lazım. Eğer notebook yani .ipynb kullanmıyorsanız başarılı bir şekilde pythonu kurmuşsunuz hocam eğer vs code kullanıyorsunuz extensions kısmına bir bakın bence

>>> kısmına yazmanız lazım python yazdıktan ve sürümü gördükten sonra
aynen öyle yaptım sıkıntı devam etmekte

Screenshot 2023-03-03 at 01.28.17.png

konsol üzerinden bu çıktıyı almanız lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,246
Üyeler
197,412