Python ModuleNotFoundError: No module named 'moviepy.editor' Hatası

forumcu1

80+
Reaksiyon skoru
7
Moviepy kütüphanesini öğrenmek için kütüphaneyi indirdim ve başlangıç olarak bir fotoğrafı 5 saniyelik bir videoya dönüştüren bir kod yazdım. Kod aşağıdaki gibi

Python:
from moviepy.editor import ImageClip

clip = ImageClip("backgorund.png").set_duration(5)
clip.write_videofile("video.mp4", fps=24)

ama kodu çalıştırmaya çalıştığım zaman (No module named 'moviepy.editor') diye bir hata aldım kütüphaneyi silip tekrar indirdim, pip sürümünü güncelledim her şey sorunsuzca yüklendi ama aynı kodu çalıştırmaya çalışınca yine aynı hatayı aldım.

Python:
from moviepy import editor.ImageClip

veya

Kod:
from moviepy import editor

clip = editor.ImageClip("backgorund.png").set_duration(5)

gibi şekillerde de denedim ama her zaman editor fonsiyonunun bulunamadığına dair hata veriyor.

Sanal ortamda da denedim yine çözüm olmadı. İnternet üzerinden(replit.com) kodumu çalıştırdım ama yine aynı hatayı aldım.

Diğer kütüphaneler sorunsuzca çalışırken bir tek bu kütüphanede sorun yaşadım, sorunun kütüphanede olduğunu düşünüyorum bunu nasıl kontrol edebilirim?
Bu problemi başka hangi yollarla çözebilirim?

Moviepy kütüphanesini öğrenmek için kütüphaneyi indirdim ve başlangıç olarak bir fotoğrafı 5 saniyelik bir videoya dönüştüren bir kod yazdım. Kod aşağıdaki gibi

Python:
from moviepy.editor import ImageClip

ama kodu çalıştırmaya çalıştığım zaman (No module named 'moviepy.editor') diye bir hata aldım kütüphaneyi silip tekrar indirdim, pip sürümünü güncelledim her şey sorunsuzca yüklendi ama aynı kodu çalıştırmaya çalışınca yine aynı hatayı aldım.

Python:
from moviepy import editor.ImageClip

veya

Kod:
from moviepy import editor

clip = editor.ImageClip("backgorund.png").set_duration(5)

gibi şekillerde de denedim ama her zaman editor fonsiyonunun bulunamadığına dair hata veriyor.

Sanal ortamda da denedim yine çözüm olmadı. İnternet üzerinden(replit.com) kodumu çalıştırdım ama yine aynı hatayı aldım.

Diğer kütüphaneler sorunsuzca çalışırken bir tek bu kütüphanede sorun yaşadım, sorunun kütüphanede olduğunu düşünüyorum bunu nasıl kontrol edebilirim?
Çözüm:

1. Kodunuzu yazdığınız dosyanın adını kontrol edin.
  2. Eğer adı moviepy.py ise, hemen video_olustur.py, test.py veya başka bir isimle değiştirin.
  3. Aynı klasörde moviepy.pyc gibi derlenmiş dosyalar varsa onları da silin.
90% ihtimalle sorununuz budur. Lütfen önce bunu kontrol edin.

Python konsolundan import moviepy komutunu gir ve sonra help("moviepy") yaz ve enter bas.
Moviepy hakkında yardıma ulaşırsın.

Çözüm:

1. Kodunuzu yazdığınız dosyanın adını kontrol edin.
  2. Eğer adı moviepy.py ise, hemen video_olustur.py, test.py veya başka bir isimle değiştirin.
  3. Aynı klasörde moviepy.pyc gibi derlenmiş dosyalar varsa onları da silin.
90% ihtimalle sorununuz budur. Lütfen önce bunu kontrol edin.

Bu çözümü de denemiştim buraya yazmayı unutmuşum sorun çözülmemişti malesef
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Python konsolundan import moviepy komutunu gir ve sonra help("moviepy") yaz ve enter bas.
Moviepy hakkında yardıma ulaşırsın.
Metinde hata çözümleriyle ilgili bir kısım göremedim.

hocam genelde bu tarz problemler kullandığınız dil ve kütüphane uyumsuzluğundan ortaya çıkar. yüklediğiniz kütüphanede "from moviepy.editor import ImageClip" moviepy.editor.py adında bir dosya olmadığı için imageclip öğesini kullanamıyor. ben biraz araştırdım doğru kaynakta bulamadım mesela kullandığınız "clip = ImageClip("backgorund.png").set_duration(5)" .set_duration diye bir tabir yok güncel kütüphanede bu with_duration olarak verilmiş. ben çok kısa bir göz gezdirdim ufak bir kod yazdım, elinizdeki görseli istediğiniz süre için videoya çevirebilirsiniz. 2 yerine dosyanın adını tabi formatınıda jpg değilse değiştirirsiniz

from moviepy import ImageClip

clip = ImageClip("2.jpg").with_duration(5)
clip.write_videofile("output.mp4", fps=24)

Bu çözümü de denemiştim buraya yazmayı unutmuşum sorun çözülmemişti malesef
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Metinde hata çözümleriyle ilgili bir kısım göremedim.
Orada zaten hata çözümü diye bir şey olmaz. Kullandığın dokümantasyon eski olabilir. Güncel yardım bölümüne ulaşmış oluyorsun benim tarifim ile.

hocam genelde bu tarz problemler kullandığınız dil ve kütüphane uyumsuzluğundan ortaya çıkar. yüklediğiniz kütüphanede "from moviepy.editor import ImageClip" moviepy.editor.py adında bir dosya olmadığı için imageclip öğesini kullanamıyor. ben biraz araştırdım doğru kaynakta bulamadım mesela kullandığınız "clip = ImageClip("backgorund.png").set_duration(5)" .set_duration diye bir tabir yok güncel kütüphanede bu with_duration olarak verilmiş. ben çok kısa bir göz gezdirdim ufak bir kod yazdım, elinizdeki görseli istediğiniz süre için videoya çevirebilirsiniz. 2 yerine dosyanın adını tabi formatınıda jpg değilse değiştirirsiniz
Hocam dökümantasyon okumayayım diye yapay zeka ile öğrenmeye çalışmıştım demekki yanlış yapmışım sorun çözüldü teşekkürler

Geri