Python Yazılım yardım lazım

Reaksiyon skoru
44
print(f 'My name is {name} {surname}. I'm {age} years old ') dediğimde My dan başlayıp I ya kadar alıyor. kursda adam yapıyor sıkıntı çıkmıyor bende çıkıyor, o ama çift tırnak atıyor başına ve sonuna. yardımcı olursanız sevinirim

Printf'den sonra tek tırnakla başlayıp cümleyi yine tek tırnakla kapatmışsınız. Bunun yerine çift tırnakla başlayıp yine çift tırnakla kapatmanız gerek. Unutmayın ki tek tırnaklar, çift tırnakların arasında kullanılır.
Doğru kullanım:
Python:
print(f "My name is {name} {surname}. I'm {age} years old ")

Sizin kullandığınız gibi iki tek tırnak arasına bir tane daha koyarsanız bu sefer komutu ilk iki tek tırnak arasında bitirir.
Örneğin:
Python:
print(f 'Bu tırnağa kadar asıl komut'bu tırnaktan sonrasını komut dışı olarak görecek ')
Çift tırnak yerine, tek tırnak içinde tek tırnak kullanırken bundan kurtulmanın bir yolu da başına bir eğik çizgi atmak. Örneğin:
Python:
print(f 'My name is {name} {surname}. I\'m {age} years old ')
Bu şekilde de içerideki tırnak işaretinin bitirici tırnak olmadığını ima edebilirsiniz.

Printf'den sonra tek tırnakla başlayıp cümleyi yine tek tırnakla kapatmışsınız. Bunun yerine çift tırnakla başlayıp yine çift tırnakla kapatmanız gerek. Unutmayın ki tek tırnaklar, çift tırnakların arasında kullanılır.
Doğru kullanım:
Python:
print(f "My name is {name} {surname}. I'm {age} years old ")

Sizin kullandığınız gibi iki tek tırnak arasına bir tane daha koyarsanız bu sefer komutu ilk iki tek tırnak arasında bitirir.
Örneğin:
Python:
print(f 'Bu tırnağa kadar asıl komut'bu tırnaktan sonrasını komut dışı olarak görecek ')
Çift tırnak yerine, tek tırnak içinde tek tırnak kullanırken bundan kurtulmanın bir yolu da başına bir eğik çizgi atmak. Örneğin:
Python:
print(f 'My name is {name} {surname}. I\'m {age} years old ')
Bu şekilde de içerideki tırnak işaretinin bitirici tırnak olmadığını ima edebilirsiniz.
olmuyor çift tırnakda garip gözüküyor shift+2 tuşları değil mi bide sola doğru yatık slash yapamıyorum / bunu yapabiliyorum

böylede denedim

Ekler

• Desktop Screenshot 2023.01.19 - 13.31.41.91.png
    Desktop Screenshot 2023.01.19 - 13.31.41.91.png
    114.5 KB · Hit: 38
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,511
Üyeler
187,523