Sagittarius
80+ Silver
Tamam güzel 13.5 e geliyormu ve 1333 MHz mi 1066 mi 1600 mu bios ta yazması gerekşu anda max çarpana ayarlı 7.5 olarak
Tamam güzel 13.5 e geliyormu ve 1333 MHz mi 1066 mi 1600 mu bios ta yazması gerekşu anda max çarpana ayarlı 7.5 olarak
ben işlemcim 1333mhz diye hatırlıyorumTamam güzel 13.5 e geliyormu ve 1333 MHz mi 1066 mi 1600 mu bios ta yazması gerek
şu an cpu z den gördüğüm kadarıyla fsp 1590mhz yani sanırım 1600mhzben işlemcim 1333mhz diye hatırlıyorum
1333 gördüm başka yerde, Anakart 1600 FSB imiş. Asus ne yaptıysa özelliklerini bulamadım sitesinde. MAX 3GHZ çıkarsınız sanırım, isterseniz üzerini deneyin.775 pin anakartlarda overclock FSB ile yapılıyor, bu işemciye o anakartla overclok yapamazsın.
Hayır yani yanlış yazdım anakart modelin nedir hemen bakıp sana FSB ayarı voltaj ayarı vs. Soyluyecegim işlemci kaça kadar çarpıyor yani 7.5 tahminimce en düşüğüben işlemcim 1333mhz diye hatırlıyorum
maalesef 7.5 en yükseği. ve muhtemelen bunu işlemci belirliyor çünkü e2180 de çok daha yüksek çarpanlara çıkmıştım 15 felandı yanlış hatırlamıyorsam.ve ayrıca vcore'a voltaj veremiyorum. anakartım Asus P5G41C-M LXHayır yani yanlış yazdım anakart modelin nedir hemen bakıp sana FSB ayarı voltaj ayarı vs. Soyluyecegim işlemci kaça kadar çarpıyor yani 7.5 tahminimce en düşüğü
Mesaj otomatik birleştirildi:
Edit anakarti şimdi gördüm pardon
intel de çarpan kilidi var.Hayır yani yanlış yazdım anakart modelin nedir hemen bakıp sana FSB ayarı voltaj ayarı vs. Soyluyecegim işlemci kaça kadar çarpıyor yani 7.5 tahminimce en düşüğü
Edit anakarti şimdi gördüm pardon
şu anda işlemci sıcaklığım da 2.98ghz de 50 53 arası geziyormaalesef 7.5 en yükseği. ve muhtemelen bunu işlemci belirliyor çünkü e2180 de çok daha yüksek çarpanlara çıkmıştım 15 felandı yanlış hatırlamıyorsam.ve ayrıca vcore'a voltaj veremiyorum. anakartım Asus P5G41C-M LX
çarpan kilidi açık diye gördüm ben biosda.intel de çarpan kilidi var.
FSB ayarını 400 yapın voltaj ayarını 1.3650 getirin yani maalesef pek çıkmıyor Çarpan kilidi E5400 de 13.5 tü ve 4.50 GHz e P45 anakart ile çıkmıştımmaalesef 7.5 en yükseği. ve muhtemelen bunu işlemci belirliyor çünkü e2180 de çok daha yüksek çarpanlara çıkmıştım 15 felandı yanlış hatırlamıyorsam.ve ayrıca vcore'a voltaj veremiyorum. anakartım Asus P5G41C-M LX
Biliyorum ama bazı işlemcilerde çarpan daha yüksek olabiliyorintel de çarpan kilidi var.
FSB ayarını 400 yapın voltaj ayarını 1.3650 getirin yani maalesef pek çıkmıyor Çarpan kilidi E5400 de 13.5 tü ve 4.50 GHz e P45 anakart ile çıkmıştım
Biliyorum ama bazı işlemcilerde çarpan daha yüksek olabiliyor
7.5 tan sonrasına çıkmaması kilit zaten, AMD de böyle saçma sapan bir sınırlandırma yok. Klasik intel işte.şu anda işlemci sıcaklığım da 2.98ghz de 50 53 arası geziyor
çarpan kilidi açık diye gördüm ben biosda.
Multipler status:Unlocked tarzı bir şey yazıyordu.
ekran görüntüsü birazcık eski bu arada 2.86 yazdığına bakmayın
yaklaşık yarım saat öncesiekran görüntüsü birazcık eski bu arada 2.86 yazdığına bakmayın
Voltaj verilmezse Overclock yapmak pek mümkün değil
Ula Intel su işlemcilere çarpan kilidi koymadan ne olurdu7.5 tan sonrasına çıkmaması kilit zaten, AMD de böyle saçma sapan bir sınırlandırma yok. Klasik intel işte.
Daha yüksek değer varsa onu yapın 8 vs.
biosu modlasam vs mümkün olabilir mi?Voltaj verilmezse Overclock yapmak pek mümkün değil