Kavisli monitoru ornek olarak verdim wqhd ile qhd farkini soylemek icin. Herkesin bir oyun anlayisi var. Dostum alacagin monitoru birkac parametre ile 4 5 secenege indirmen lazim:
1) bu sistem elimdeyken sadece rekabetci oyun mu oynayacagim, sayet birgun boylesi guzel sitemde cyberpunk, god of war, horizon gibi gorsel şölen sunan oyunlar oynamak istersen fhd monitor aldigina pisman olursun hatta belki 4k almadigina.
2) ekrana ne kadar yakin duruyorum, cok yakin duruyorsan buyuk monitorler kavisli monitorler senin icin dezavantaj ama ortalama bir mesafede duruyorsan buyukler yine dezavantaj ama kavisliler gorme acinin genisliginden dolayi uygun, yok eger uzakta duruyosan monitorden kavisli olmasinin onemi kalmaz cok ama buyuk monitor sana avantaj saglarken kucuk monitor devantaj olur.(pcden film izleme aliskanligin varsa kucuk ekranlari direkt eleyebilirsin.)
3) panel: tn panel zaten kesinlikle tavsiye etmiyorum, tepki suresi griden griye 0.5 ms’lere kadar dusuyor tn panellerde ama renkler doygunluk canlilik hic de kaliteli degil, va panel hem satin alinabilir fiyat araliginda hem de 1ms tepki suresi gayet tatmin edici, ips panel ve 1ms olacaksa ama kesenin agzini acman lazim zira mukemmel goruntuleri gercek goruntuleri sadece ips panelde alirsin ama yine de dedigim gibi va paneller son derece tatmin edici ips almadigina pisman olmazsin(tabii video ve foto editleri yapiyorsan is degisir cunku renkleri ayarlayamazsin tam olara ips panel degilse.)