QoS AYARI YAPAMIYORUM

afkhoca

80+
Reaksiyon skoru
44
1756024079277.webp

DUN INTERNET BAGLATTIM VERILERIM DE BU SEKIL AMA VALORANTTA BAZEN 500 600 LERE VARAN PINGLERI GORUYORUM MAHALLEDEKI PORTLARA UZAKLIGIMDAN OLABILIR MI ;
VEYA BASKA BIRSEY MI VARDIR
1756024156542.webp

MODEMIM DE RESIMDEKINDEN HIZ KONUSUNDA MODEM SORUN CIKARIR MI
PAKERIM 24 MBPS 50 YECIKARSAM PING SORUNUM COZULUR MU

50 ye çıkılırsa biraz daha azalabilir ping sorunu.
Eth ile mi bağlı pc?

Öncelikle modem çok kötü

Ama birçok seçenek var

Modem

Altyapı

Uzaklık

Evdeki cihazların durumu

Modem ayarları

Kullanılan altyapı fiber değilse ki değil muhtemelen başkası oyun oynuyorsa mahallede yine sana sıkıntı

50 ye çıkılırsa biraz daha azalabilir ping sorunu.
Eth ile mi bağlı pc?
yok eth ıle baglı degıl laptoptan wıfı ıle baglanıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle modem çok kötü

Ama birçok seçenek var

Modem

Altyapı

Uzaklık

Evdeki cihazların durumu

Modem ayarları

Kullanılan altyapı fiber değilse ki değil muhtemelen başkası oyun oynuyorsa mahallede yine sana sıkıntı
modem olarak ne onerırsınız pekı
1756025043257.webp

bu da var
Fark eder mı
alt yapı fıber degıl hıper
evdekı cıhazlar baglı olmayınca da oyle
modem ayarları nasıl yapılıyor bılmmıyorum yardımcı olur musunuz

yok eth ıle baglı degıl laptoptan wıfı ıle baglanıyorum

modem olarak ne onerırsınız pekı
Alıntıyı görüntüle

bu da var
Fark eder mı
alt yapı fıber degıl hıper
evdekı cıhazlar baglı olmayınca da oyle
modem ayarları nasıl yapılıyor bılmmıyorum yardımcı olur musunuz
Bu modellerde ayar seçenekleri zaten ping düşürmek için iş görmez. Yinede QoS var mı diye bak ayarlardan istersen ip adresi genelde internette oluyor 192. Diye yazsan görürsün veya modem arkasında sifresi ve linkiylr yazar.

Ama altyapın sıkıntı. En büyük sorun o maalesef. İnternet hızında yüksek değil ki qos ayarlasak işe yaramayabilir.

Modem tenda v12 olabilir qma manuel kurulum yapmanız gerekiyor.

Geceleri ping değeri nasıl bu arada? Daha mı az yoksa aynı mı

Bu modellerde ayar seçenekleri zaten ping düşürmek için iş görmez. Yinede QoS var mı diye bak ayarlardan istersen ip adresi genelde internette oluyor 192. Diye yazsan görürsün veya modem arkasında sifresi ve linkiylr yazar.

Ama altyapın sıkıntı. En büyük sorun o maalesef. İnternet hızında yüksek değil ki qos ayarlasak işe yaramayabilir.

dediğiö gıbı daha dun baglattım acıkcası bu gece bakamadım

qos nedır bılmıyorum bu arada pek detaylara hakım degılım

dediğiö gıbı daha dun baglattım acıkcası bu gece bakamadım

qos nedır bılmıyorum bu arada pek detaylara hakım degılım
Bu gece özellikle 1 ile 2 gibi oyunlarda ping değerine bak eğer fazlaysa çözülmesi kolay olmaz muhtemelen :/ (modem kaynaklı değilse tabii)

Qos internet hızını limitliyor daha stabil bağlantı alıyorsun

Örn

Bir oyunda fps sınırsızsa cihaz daha cok ısınır ve anlık %1 fps yüzünden oyun takılmış gibi hissettirir ara sıra sonra fps sabitleyince çözülür sorun bunun gibi düşün

Bu gece özellikle 1 ile 2 gibi oyunlarda ping değerine bak eğer fazlaysa çözülmesi kolay olmaz muhtemelen :/ (modem kaynaklı değilse tabii)

Qos internet hızını limitliyor daha stabil bağlantı alıyorsun

Örn

Bir oyunda fps sınırsızsa cihaz daha cok ısınır ve anlık %1 fps yüzünden oyun takılmış gibi hissettirir ara sıra sonra fps sabitleyince çözülür sorun bunun gibi düşün
yanı ornek verıyorum 24 mbps ınternetım 15 e sabıtlıyorum daha stabıl olsun dıye oyle mı
biraz mala anlatır gıbı anlatmanız gerekıyor da bana kusura bakmayın

Kablo ile bağlantı denemelisin
yanı soyle daha daha oncesınden de baglandıgım bır nettı aynı pc
bu kadar sorun yoktu
ama yıne de bır deneyecegım kabloyla

yanı ornek verıyorum 24 mbps ınternetım 15 e sabıtlıyorum daha stabıl olsun dıye oyle mı
biraz mala anlatır gıbı anlatmanız gerekıyor da bana kusura bakmayın

yanı soyle daha daha oncesınden de baglandıgım bır nettı aynı pc
bu kadar sorun yoktu
ama yıne de bır deneyecegım kabloyla
Evet öyle

QoS bilmemenin zararları maalesef ayrıca modeminiz kötü diğer modem de kötü 4 5 modem değiştirdim hiçbiri Keneetic modemi gibi ayarlara ve arayüze sahip değil QoS nedir kısaca mesela 35 mbps hız alıyorsunuz 30 veriyorsunuz uploada da aynı şekilde hızı düşürdüğünüz zaman darboğazı engelliyor telefon hafızası gibi düşünün nasıl depolama dolu olunca kasma olursa ve uygulama sildiğiniz zaman rahatlıyorsa QoS da o işlevi görüyor kesinlikle QoS yapın 1000 mbps netiniz olsa bile QoS veya SQM yapmalısınız insanların çok az kısmı hakim buna çok üzücü

Bu arada kendimden örnek veriyim 12 13 mbps hız alıyorum 10 kişi bağlı QoS yaptığım için minimum ping de oyun oynuyorum artık ağlıyordum resmen sinirden ping asla 100 altına inmiyordu şimdi lolde hep 8 ping ile oynuyorum sürekli pingin fırlayıp fırlamadığına bakarken artık aklıma bile gelmiyor aöçsdçsöa yani her şey hat değerlerine ya da iç tesisata bağlı değil

QoS bilmemenin zararları maalesef ayrıca modeminiz kötü diğer modem de kötü 4 5 modem değiştirdim hiçbiri Keneetic modemi gibi ayarlara ve arayüze sahip değil QoS nedir kısaca mesela 35 mbps hız alıyorsunuz 30 veriyorsunuz uploada da aynı şekilde hızı düşürdüğünüz zaman darboğazı engelliyor telefon hafızası gibi düşünün nasıl depolama dolu olunca kasma olursa ve uygulama sildiğiniz zaman rahatlıyorsa QoS da o işlevi görüyor kesinlikle QoS yapın 1000 mbps netiniz olsa bile QoS veya SQM yapmalısınız insanların çok az kısmı hakim buna çok üzücü

Bu arada kendimden örnek veriyim 12 13 mbps hız alıyorum 10 kişi bağlı QoS yaptığım için minimum ping de oyun oynuyorum artık ağlıyordum resmen sinirden ping asla 100 altına inmiyordu şimdi lolde hep 8 ping ile oynuyorum sürekli pingin fırlayıp fırlamadığına bakarken artık aklıma bile gelmiyor aöçsdçsöa yani her şey hat değerlerine ya da iç tesisata bağlı değil
Yapmama yardim edebilir misiniz peki
Veya bir video linki vs var mı
Bir de
24 mbps benim paket 21 22 falan alıyorum kaç yapmalıyım o ayarı

Bir de modemin iyi veya kötü olması neyi değiştirir
Kapsam alanını mi ömrünü mu ya da neleri

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,821
Üyeler
189,163
Son üye
ApeiroN_
Geri