Neler Yeni

R3 3100 'e hız aşırtma yaptım ve değerlerim nasıl?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bu cümle işlemciye aslansın yaparsın diye fısıldamakla aynı şey.

İstersen günlük kullanımına göre de ayarlayabilirsin. Mesela bir uygulamada crash yedin diyelim, 6mV arttırırsın. Bu şekilde uzun vadede de olsa stabiliteyi yakalayabilirsin ancak önemli bir iş üzerinde çalışırken kaydetmediysen eğer kaybolma ihtimali var. Son karar sana kalmış. Gerçi 95 dereceye çıkıyorsa Prime95'te test etmek ne kadar sağlıklı tartışılır. Stok soğutucu, fazla bir şey beklememek gerekir.
@kandes22 nin stabil dediği oc yi uygularsam Battlefield V oynarken sıkıntı yaşamam dimi? Sonuçta aidodan geçti
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütün işlemlerden geçtiyse voltajı 1 tık düşürüp tekrardan aynı işlemleri yapabilirsin.
Daha serin çalışır.
1 tık düşürüsem kapanıyor. En dip 1.25
Silikon şansı işte

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
@kandes22 nin stabil dediği oc yi uygularsam Battlefield V oynarken sıkıntı yaşamam dimi? Sonuçta aidodan geçti
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 tık düşürüsem kapanıyor. En dip 1.25
Silikon şansı işte
Ozaman en uc nokta bu hatta istersen 1 tık yüksel voltajını kullanmaya devam.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
@kandes22 Maksimum akımla ne kadar başa çıkabiliyor onu görüyoruz ki bu, ne kadar sağlıklı çalıştığını anlayabilmek için önemli. Tabii bu da sıcaklık olarak yansıyor. Voltaj arttığında akım da artar. Devrenin verimliliğine bağlı olarak ne kadar yüksek akım o kadar açığa çıkacak ısı, onu atmak için de yeterli bir soğutucu gerekiyor. Prime95 bu konuda master, eğer geçerse %99.99 stabil diyebiliriz. Farklı programların algoritmasını tam bilmiyorum ancak Prime95 varken alternatif aramaya gerek yok bence. Uzun vadeli yöntemi de deneyebilir arkadaş, çünkü bu kadar yüksek sıcaklık işlemcinin stabilitesini kaybetmesine yol açabilir, normalde stabil olacağı değerde fazla dayanamayabilir.

@Caner Kösedağ Net bir şey diyemem, test etmen gerekiyor. BF oyunları AVX komut setini kullanıyor diye hatırlıyorum.

Top Bottom