Neler Yeni

R3 3100 'e hız aşırtma yaptım ve değerlerim nasıl?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Bakamam şu an ama sanırsam Cinebench daha çok çekiyor.
En çok ise Prime95 Max Power testi çekiyor. 145 Watt gördüm, TDP'si 95 Watt olan bir işlemci ile.

AIDA64 sadece FPU testi AVX komut setiyle test yapıyor ve önbellekler dahil her şeyi test ediyor diye biliyorum.

Stress testleri hakkında @Tolga Samet daha bilgili.

Komut seti farkından dolayı da olabilir, ama sallamış gibi olmayayım :D

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
AIDA64 sadece FPU testi AVX komut setiyle test yapıyor ve önbellekler dahil her şeyi test ediyor diye biliyorum.

Sen de haklısın.
Bana garip gelen kısım, işlemciyi daha çok yoran, ısındıran bir test, neden sistemin kapanmasına vesile olmuyor?
Sistemi daha az yorduğu düşünülen, daha az ısındıran basit bir render testi, voltaj yetersizliğinden dolayı sistemin kapanmasına vesile olabiliyor. Bunu düşün, ne kadar garip olduğunu anlayacaksın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

arkaplanda çok program açık kapatmadan teste girsem sıkıntı olur mu?
Kapat da gir. Tam performans vermeyebilir.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
En kötü senaryoda ne olacağını görebilmek için var bu stress testleri. Prime95 Small FFTs yeterli, farklı macera aramaya gerek yok. AIDA64 FPU da aşağı yukarı benzer sonucu veriyor genelde ancak garanti sonuç için Prime95 öneririm. Cinebench de R20 ve R23 sürümünde AVX komut setini kullanıyor ancak testi geçip geçmemesine göre stabilite yorumu yapmak imkansız. Her ne kadar normal kullanımda Prime95'teki sıcaklığının yakınından bile geçmeyecek olsa da ilk cümlemde belirttiğim gibi bir overclockun tamamen stabil olduğundan emin olmak gerekiyor. Yoksa render alırken veya AVX komut seti kullanan oyunlarda hüsranla karşılaşabilirsin.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
En kötü senaryoda ne olacağını görebilmek için var bu stress testleri. Prime95 Small FFTs yeterli, farklı macera aramaya gerek yok. AIDA64 FPU da aşağı yukarı benzer sonucu veriyor genelde ancak garanti sonuç için Prime95 öneririm. Cinebench de R20 ve R23 sürümünde AVX komut setini kullanıyor ancak testi geçip geçmemesine göre stabilite yorumu yapmak imkansız. Her ne kadar normal kullanımda Prime95'teki sıcaklığının yakınından bile geçmeyecek olsa da ilk cümlemde belirttiğim gibi bir overclockun tamamen stabil olduğundan emin olmak gerekiyor. Yoksa render alırken veya AVX komut seti kullanan oyunlarda hüsranla karşılaşabilirsin.
Prime95 çok yotuyor 95 dereceye kadar yolu var. AIDO en fazla 87 gösterdi. Prime95 olmasa olmaz mı ?

İkinci sorum:
Yaptığım testler
Cinebench R15 5x 74 derece en fazla
Cinebench R20 5x 75 derece en fazla
AIDA64 80 derece en fazla 20 dakikalık işkencenin sonucunda
sadece fpu aido en fazla 8 dk sonucunda 87

bu sonuçlara göre yaptığım oc nasıldır? kandes stabil dedi

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Prime95 olmasa olmaz mı?
Bu cümle işlemciye aslansın yaparsın diye fısıldamakla aynı şey.

İstersen günlük kullanımına göre de ayarlayabilirsin. Mesela bir uygulamada crash yedin diyelim, 6mV arttırırsın. Bu şekilde uzun vadede de olsa stabiliteyi yakalayabilirsin ancak önemli bir iş üzerinde çalışırken kaydetmediysen eğer kaybolma ihtimali var. Son karar sana kalmış. Gerçi 95 dereceye çıkıyorsa Prime95'te test etmek ne kadar sağlıklı tartışılır. Stok soğutucu, fazla bir şey beklememek gerekir.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
@RevDeisDou @kandes22 @Second Sister
4.2 Ghz 1.25V verdim.
Prime 95 testinde 90+dereceye ulaşıyordu. 1.23 verdi sistem kapandı voltaj yetmedi.Silikon kötü galiba.
Birinden tavsiye aldım Prime95 yerine AIDA64 ve Cinebench testlerini yaptım. Prime95 gereksiz yoruyor , anasını ağlatıyor bu gibi yorumları başka forumlarda ve yabancı reddit forumlarında gördüm.

Yaptığım testler
Cinebench R15 5x 74 derece en fazla
Cinebench R20 5x 75 derece en fazla
AIDA64 80 derece en fazla 20 dakikalık işkencenin sonucunda

Prime95 te 90+oluyor.
Prime a güvenmeyip bu 3 teste güvenip şunu diyebilir miyim:

"Yaptığım hız aşırtma işleminden sonra sistemimi "RAHATLIKLA" kullanabilirim.
Bütün işlemlerden geçtiyse voltajı 1 tık düşürüp tekrardan aynı işlemleri yapabilirsin.
Daha serin çalışır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,090
Üyeler
167,053
Son üye
Ahmed-Emin
Top Bottom