Neler Yeni

R3 4300 ge almıştım anakart tuf b450 plus 2 ikisi birbiriyle uyumlu mu

Raxlayt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Gökhan
Anakartın sitesin de desteklenen işlemciler kısmın da 4300 ge yi göremedim ben bi sıkıntı çıkar mı
anakart tuf b450 plus 2

En İyi Cevap
Destekli.
CPU destek listesinde gözükmeyebilir, önemli değil. TUF GAMING B450-PLUS II model anakartta BIOS Flashback mevcut. Desteklenen bir işlemci takıp BIOS güncellemeye gereğin yok. Direkt BIOS Flashback özelliği ile son sürüm BIOS sürümüne güncelle. Güncelleyince %100 kullanabilir hale geleceksin Ryzen 3 4300GE ile.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Kanki bios flashback tuşu ile olucak mı nasıl yapılıyor
Olur tabii, boşuna koymadılar onu.

Siteden BIOS & Firmware kısmından 3205 sürümlü BIOS güncelleme dosyasını indir. İndirince RAR'ın içindeki .exe ve .CAP uzantılı dosyaları aynı klasörde duracak şekilde çıkart. BIOS Renamer isimli programı çalıştır. Çalıştırınca karşına CMD ekranı gelecek. Bu ekran gelince herhangi bir tuşa basarak programı kapat. Kapattıktan sonra .CAP uzantılı dosyanın isminin değiştiğini göreceksin.
1629497799047.png

1629497807259.png

İsmi değişen BIOS güncelleme dosyasını flash belleğinin içine at. Sonrasında da o flash belleği kırmızı ile işaretlediğim USB portuna tak. Porta taktıktan sonra anakartta güç varken BIOS Flashback tuşuna 3 saniye basılı tut, tutunca zaten görürsün bir ışığın yandığını.
1629497895336.png

Işık yandıktan sonra işlem başlamış olacak. 5 dakika kadar sürebilir ışığın sönmesi. Işık sönünce BIOS güncellemiş olacaksın.
BIOS güncelleyince de rahatlıkla kullanabilir hale geleceksin.

Giatros

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Fatih Altun
İlgilendiği Kategoriler
Futbol, Bilgisayar, Telefon
Instagram
fatihaltns
Discord
Giatros#4797
Hocam eğer kendiniz yapamazsanız garantiyi arayın yollayın, bende yaptırdım yapıyorlar.

Top Bottom