Neler Yeni

Çözüldü✓ R5 3500 ve RTX 2060 Darboğaz sorunu.

ESR_

80+
Merhabalar. Forumda yeniyim ve yazım kurallarına hakim değilim, bir hata yaparsam kusura bakmayın. Konu bölümünde bahsettiğim gibi AMD Ryzen 5 3500 işlemcim, ASUS Dual RTX 2060 GPU'm ile 1080p çözünürlükte darboğaz yaptığı kanaatindeyim. Bu kanaatte olmamın sebebi, GPU kullanımımın hemen hemen çoğu oyunda %90-100 değer aralığını görememesi ve aynı oyunlarda CPU kullanımımın %80 civarında olması. Hatta geçtiğimiz günlerde çıkan Redfall oyununda kapalı alandayken CPU kullanımım %80 dolaylarında iken GPU kullanımımın %50-60 dolaylarında seyretmesi de var tabi. Bu durumu yaşayan oldu mu, veya bu normal bir durum mu? Eğer değilse bir çözüm öneriniz var mı?

Sistemim;
AMD Ryzen 5 3500
ASUS DUAL RTX 2060 EVO
ASUS B450M DRAGON Anakart
(2x)APACER Panther 8GB DDR4 3000Mhz RAM
SAMSUNG EVO 1TB SATA SSD
SILVERSTONE 850W PSU

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Yusuf
normal darboğaz fakat 2060 ve 3500 çok ciddi bir darboğaz olacağını düşünmüyorum. yani darboğaz yok denemez evet darboğaz var ama çok ciddi düzeylerde olmaz. sisteminizde güzel kampanyada ryzen 5600 yapıştırsanız cillop çözüm olur rahat edersiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: ESR_

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
Diğer oyunları bilemeyeceğim ama redfall bozuk çıkmış bir oyun, youtube'da sistemini aratıp diğer insanlar kaç fps alıyorlar bir bakabilir, onların karşılaştırmalarını da izleyebilirsin.

• Beğen

ESR_

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
normal darboğaz fakat 2060 ve 3500 çok ciddi bir darboğaz olacağını düşünmüyorum. yani darboğaz yok denemez evet darboğaz var ama çok ciddi düzeylerde olmaz. sisteminizde güzel kampanyada ryzen 5600 yapıştırsanız cillop çözüm olur rahat edersiniz.
Benim de düşündüğüm çözüm bu yönde oldu. Sistemi güçlendirmek dışında birkaç çözüm yaptım ancak işime pek de yaramadı. Cevap için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diğer oyunları bilemeyeceğim ama redfall bozuk çıkmış bir oyun, youtube'da sistemini aratıp diğer insanlar kaç fps alıyorlar bir bakabilir, onların karşılaştırmalarını da izleyebilirsin.
Redfall'un bozuk çıktığını biliyorum, sadece durumun vahimliğini göstermek için örnek verdim, diğer oyunlarda da bu sorunu yaşıyorum. Olası sebebini merak ettiğimden konuyu açtım, çünkü denediğim çözümler pek de bir sonuç vermedi. Cevap için teşekkürler.

Son düzenleme:

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,366
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
1080p ultra veya 1440p ultrada oynayarak ekran kartı kullanımını yükseltebilirsin. Tabii ekran kartının gücü buna yetmeyebilir yani düşük FPS görebilirsin. Bunun dışında yapacak bir şey yok. Ryzen 5 5600 alarak darboğazı yok edebilirsin.

• Beğen

ESR_

80+
1080p ultra veya 1440p ultrada oynayarak ekran kartı kullanımını yükseltebilirsin. Tabii ekran kartının gücü buna yetmeyebilir yani düşük FPS görebilirsin. Bunun dışında yapacak bir şey yok. Ryzen 5 5600 alarak darboğazı yok edebilirsin.
Nvidia DLDSR ile çözünürlüğü artırmak tek çözüm olmuştu ama FPS, 1080p çözünürlükle aynı veya 2-3 kare daha düşük olduğu için işe yaramayan bir çözüm olarak değerlendirdim. 1080p Ultra ayarlar ise darboğazı azaltsa da bu miktar çok da yüksek olmadığı için işe yaramayan bir çözüm oldu. Dediğiniz gibi R5 5600 almayı düşünüyorum. Cevap için teşekkürler.

Son düzenleme:

ESR_

80+
Aylar sonra bir durum güncellemesi yapayım. R5 5600 aldım ve darboğaz sorunu çözüldü. Tavsiyede bulunan herkese teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,019,088
Üyeler
161,545
Son üye
emre_akbaş46
Top Bottom