Neler Yeni

R5 3500X İçin 750 TL Anakart önerisi?

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Aynı fiyatlar sonuçta b550 m-k daha mantıklı olmaz mı? + olarak ileriye dönük olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_asus-prıme-b550m-k-amd-b550-am4-ddr4-4400-hdmı-dvı-vga-çift-m2-usb3-2-matx-pcıe-4-0-ecc-ram-desteği-anakart-siyah-1211889.html?rbtc=aka|ops|||p|standart|&v=1.61.3
en iyi seçenek bu gibi önerin nedir?
Biri B550'linin giriş seviyesi kötü denilebilecek anakartı diğeri ise üst seviye sağlam ve iyi b450 anakart ve b450m pro vdh tek atar o anakarta.

B550 çipseti daha güncel bir çipset olduğu için; Evet daha mantıklı.
Evet,daha mantıklı olur bencede.

Büyük ihtimalle en iyisi bu.
Burada sadece çipsete bakmanız bile saçma.Aradaki vrm farkı ve mosfet farkı yoksayıp rgb bile girişi olmayan b550 mk'yı almak şahsen saçmalık ötesidir.

Yigitxq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Halil Yiğit
B550 çipseti daha güncel bir çipset olduğu için; Evet daha mantıklı.

Evet,daha mantıklı olur bencede.

Büyük ihtimalle en iyisi bu.
Biri B550'linin giriş seviyesi kötü denilebilecek anakartı diğeri ise üst seviye sağlam ve iyi b450 anakart ve b450m pro vdh tek atar o anakarta.

Burada sadece çipsete bakmanız bile saçma.Aradaki vrm farkı ve mosfet farkı yoksayıp rgb bile girişi olmayan b550 mk'yı almak şahsen saçmalık ötesidir.
Rgb giriş pek umurumda değil kumanda ile kontrol ediyorum. Nasıl karar verdiniz daha iyi olduğuna açıklar mısınız lütfen merak ediyorum

ÇEKİRGE

80+ Bronze

Eğer yazıları okursan yüzeysel farklar aradığımı fark edersin.B450m pro vdh 3866 mhz olduğu için önermedim.B550 4600 mhz biraz daha ileriye dönük olduğu için söyledim.Ayrıntılı bilgilerini biliyorum pek.

@Jnwander gülmek yerine bilgilendirmeye çalışsan?Ne bu küçümseme anlamadım.Bilgisizsem eksiklerimi giderirsin.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
o kadar para vermene gerek yok b450 s2h iyidir.

Yigitxq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Halil Yiğit
o kadar para vermene gerek yok b450 s2h iyidir.
Üst modeli b450m gamingde yaşamadığım sorun kalmadı. Garantiye gönderdim 400 tl bayıldım hâlâ aynı sorun. Markadan korkuyorum.

mosfet farkı çok mu fazla sence?
ikisi arasında kaldım şuan eksikleri ve artıları nedir birbirlerine nazaran?

Son düzenleme:

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Rgb giriş pek umurumda değil kumanda ile kontrol ediyorum. Nasıl karar verdiniz daha iyi olduğuna açıklar mısınız lütfen merak ediyorum
Azcık araştırısanız anlarsınız ve illaki bir gün işinize yarar.Arada ciddi anlamda vrm kalitesi farkı var.B550m-k kötü vrm kullanıyor ve vrm sayısı daha düşük(6) üstelik mosfet soğutucusu bile yok ama b450m pro4 kaliteli vrm (9) ve iyi mosfet soğutucusu kullanıyor.Kısaca her türlü b450m pro4 daha iyi,istersen bu konuda yeni konu açabilirsin.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Üst modeli b450m gamingde yaşamadığım sorun kalmadı. Garantiye gönderdim 400 TL bayıldım hâlâ aynı sorun. Markadan korkuyorum.
ben 3500x ile msi b450m pro-m2 max kullanıyorum. memnunum. bunun fiyatı da uygun. buna da bakabilirsin. bence 3500x için anakarta çok para verme. ilerde değiştiririm dersen olabilir de 3500x için çok da masrafa gerek yok.

Yigitxq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Halil Yiğit
Azcık araştırısanız anlarsınız ve illaki bir gün işinize yarar.Arada ciddi anlamda vrm kalitesi farkı var.B550m-k kötü vrm kullanıyor ve vrm sayısı daha düşük(6) üstelik mosfet soğutucusu bile yok ama b450m pro4 kaliteli vrm (9) ve iyi mosfet soğutucusu kullanıyor.Kısaca her türlü b450m pro4 daha iyi,istersen bu konuda yeni konu açabilirsin.
Olur açıyorum, katılırsan sevinirim.

uydu3

80+ Silver

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Eğer yazıları okursan yüzeysel farklar aradığımı fark edersin.B450m pro vdh 3866 mhz olduğu için önermedim.B550 4600 mhz biraz daha ileriye dönük olduğu için söyledim.Ayrıntılı bilgilerini biliyorum pek.

@Jnwander gülmek yerine bilgilendirmeye çalışsan?Ne bu küçümseme anlamadım.Bilgisizsem eksiklerimi giderirsin.
Kusura bakma haklısın.Sadece bu kadar yüzeysel bakma çünkü sadece mhz desteğine bakmak çok yanlış olur bir anakart için.Mosfet,vrm,rgb girişi,usb girişi sayısı,üzerindeki ses kartı vs. gibi bir sürü önemli detay var.

ÇEKİRGE

80+ Bronze
Kusura bakma haklısın.Sadece bu kadar yüzeysel bakma çünkü işlemcilerin de belirli bir seviyeye kadar mhz desteği var,fazlası sıkıntıya sokabilir(3500x için kastediyorum) ve sadece mhz desteğine bakmak çok yanlış olur bir anakart için.Mosfet,vrm,rgb girişi,usb girişi sayısı,üzerindeki ses kartı vs. gibi bir sürü önemli detay var.
Nezaketin için teşekkürler.Araştırmaya başladım bundan sonra daha dikkatli seçeceğim.

Yigitxq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Halil Yiğit
ben 3500x ile msi b450m pro-m2 max kullanıyorum. memnunum. bunun fiyatı da uygun. buna da bakabilirsin. bence 3500x için anakarta çok para verme. ilerde değiştiririm dersen olabilir de 3500x için çok da masrafa gerek yok.
yani şuanlık değiştiremem fakat yıllar sonra upgrade yapmak istediğimde ek olarak anakart masrafı yapmak istemiyorum. Daha öncede yaşadım.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
yani şuanlık değiştiremem fakat yıllar sonra upgrade yapmak istediğimde ek olarak anakart masrafı yapmak istemiyorum. Daha öncede yaşadım.
yıllar sonra değiştirmeye kalksan zaten anakart değiştirmen gerekir. şu an kimse 4-5 sene önceki i7 ve ryzen 7lerin yüzüne bakmıyor. am4ün sonu gelirse bu nesilde çıkan işlemciler de son nesil olur.

Top Bottom