Bios’a gir, FAN kısmına gel, manuel’e al ya da dereceye göre yüzdelik dilim gir:Arkadaşlar, İşlemci soğutucum stok soğutucu, ses'de bir hayli rahatsız ediyor neden böyle.
Fan hızlarınız ne durumda?UV yapabiliriz, ses ve sıcaklık düşürür, işlemciye giden voltaj azalır.
Bende UV'li kullanıyorum boşta 33 yükte 55 derece.
Bir de merak ettiğim bir şey var OC, UV yaparken CPB kapatılıyor mu?UV yapabiliriz, ses ve sıcaklık düşürür, işlemciye giden voltaj azalır.
Bende UV'li kullanıyorum boşta 33 yükte 55 derece.
Fan sesi gelmeyecek kadar az, manuel olarak bilmiyorum.Fan hızlarınız ne durumda?
Hayır ben kapatmadım, normalde de kapatılmıyor sanırım.Fan hızlarınız ne durumda?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir de merak ettiğim bir şey var OC, UV yaparken CPB kapatılıyor mu?
UV düşünürseniz eğer, ilk önce CTR testi yapacağız.Fan hızlarınız ne durumda?
Bir de merak ettiğim bir şey var OC, UV yaparken CPB kapatılıyor mu?
AIDA 64 ilk 4 tık açık yapıp atabilirseniz 10 dk çok mutlu olurum. Benim elimde de o test var biraz karşılaştırabilirim.Fan sesi gelmeyecek kadar az, manuel olarak bilmiyorum.
İsterseniz yüke sokup fotoğraf atayım.
Hayır ben kapatmadım, normalde de kapatılmıyor sanırım.
Beta 7 testini yapamıyorum nedense hep restart yiyorum, yeni sürüm bekliyorum.Fan sesi gelmeyecek kadar az, manuel olarak bilmiyorum.
UV düşünürseniz eğer, ilk önce CTR testi yapacağız.
İşlemcinizin silikon kalitesini öğrenip ona göre voltaj gireceğiz.
Bunun için Ryzen Master'ın kurulu olması gerekmekte.![]()
ClockTuner for Ryzen (CTR) v2.1 RC5 Download
Download ClockTuner for Ryzen (CTR), Guru3D is the official download partner for this handy utility that can possibly boost ZEN2 processor performance on your PC....www.guru3d.com
https://hizliresim.com/AC1pXjAIDA 64 ilk 4 tık açık yapıp atabilirseniz 10 dk çok mutlu olurum. Benim elimde de o test var biraz karşılaştırabilirim.
Beta 7 testini yapamıyorum nedense hep restart yiyorum, yeni sürüm bekliyorum.
AIDA 64 ilk 4 tık açık yapıp atabilirseniz 10 dk çok mutlu olurum. Benim elimde de o test var biraz karşılaştırabilirim.
Statistics kısmını atarsanız güzel olur.Fan sesi gelmeyecek kadar az, manuel olarak bilmiyorum.
UV düşünürseniz eğer, ilk önce CTR testi yapacağız.
İşlemcinizin silikon kalitesini öğrenip ona göre voltaj gireceğiz.
Bunun için Ryzen Master'ın kurulu olması gerekmekte.![]()
ClockTuner for Ryzen (CTR) v2.1 RC5 Download
Download ClockTuner for Ryzen (CTR), Guru3D is the official download partner for this handy utility that can possibly boost ZEN2 processor performance on your PC....www.guru3d.com
Hocam UV den anlar mısnız bende r5 3600 var UV yapmak istiyorum işlemci çok ısınıyorhttps://hizliresim.com/AC1pXj
Boştaki sıcaklık.
Yukardaki attığım linkten CTR indirip MAIN kısımından DIAGNOSTIC'e tıklayıp bekleyin. Yaklaşık 30DK sürer.Hocam UV den anlar mısnız bende r5 3600 var UV yapmak istiyorum işlemci çok ısınıyor
Aida64 Ryzen Master ve CoreTemp var bilgisayarda
Kutu üstünde yazmaz mı ?Yukardaki attığım linkten CTR indirip MAIN kısımından DIAGNOSTIC'e tıklayıp bekleyin. Yaklaşık 30DK sürer.
İşlemci silikon kalitenize göre UV yapalım.
Hayır zorlamaz, en düşük hangi voltajda çalıştığını buluyor işlemcinin.Kutu üstünde yazmaz mı ?
Birde program PC mi zorlamaz demi ?