Neler Yeni

R5 3500x Voltaj Ghz Değerlerim

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Çok güzel, tebrik ederim. Umarım yardımım dokunmuştur. Son bir kez, CPU Z testi yapıp atar mısın?
Cpu Z sanırım en basiti onu sona bırakalım.Prime95 hala error veriyor.Cinebenchi atlattık Prime95 i atlatamadık.Tekrar bir tık voltaj yükseltiyorum hocam Prime 95 olmadığı için.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dediğiniz small ftts prime95den geçmesi şart mı ? Her şeyi hallettik bir onu halledemedik.
Hayır şart değil. Sadece tek kaynak yerine iki kaynak kullanmak daha iyi oluyor. 2-3 saat boyunca işlemciye yük bindiren bir oyun ile test ettiğinde, eğer sıkıntı çıkmaz ise bu iş tamamdır zaten. CPU-Z yapıp göndersen iyi olacak.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Hayır şart değil. Sadece tek kaynak yerine iki kaynak kullanmak daha iyi oluyor. 2-3 saat boyunca işlemciye yük bindiren bir oyun ile test ettiğinde, eğer sıkıntı çıkmaz ise bu iş tamamdır zaten. CPU-Z yapıp göndersen iyi olacak.
Arttırdım.Son kez deneyecem kapı 1.29V ye dayandı.R23 geçti bakalım sende ne olacağız prime95.Acaba biz mi yanlış yapıyoruz.Sadece 2.seçeneğe tıklayıp start diyip 1 dakkika beklemeyeceğiz değil mi ?

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Arttırdım.Son kez deneyecem kapı 1.29V ye dayandı.R23 geçti bakalım sende ne olacağız prime95.Acaba biz mi yanlış yapıyoruz.Sadece 2.seçeneğe tıklayıp start diyip 1 dakkika beklemeyeceğiz değil mi ?
Bir dakika bekleyeceksin. Voltajı git gide abartıyorsun, ısı değerlerine bu yüzden çok dikkat et.
Prime 95 testini kapatması biraz zordur, onu da söyleyeyim. Sol üstten “Test” sekmesine tıkladığında, “Stop All Workers” yazacak test açıkken. 1 dakika sonunda o şekilde kapat. Burada da hata verirse pek kafana takma, oyun testlerini yap yeter.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Bir dakika bekleyeceksin. Voltajı git gide abartıyorsun, ısı değerlerine bu yüzden çok dikkat et.
Prime 95 testini kapatması biraz zordur, onu da söyleyeyim. Sol üstten “Test” sekmesine tıkladığında, “Stop All Workers” yazacak test açıkken. 1 dakika sonunda o şekilde kapat. Burada da hata verirse pek kafana takma, oyun testlerini yap yeter.
Kapanma olmadı sadece error verdi bazı çekirdekler %100 de çalışmadı sadece 3 çekirdek %100 de çalıştı.Ne yapsam ?

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Üstündeki testi denesene bi’ “high power”yazan.
Aynı hata Core 2,4,5 çalışıyor iken diğerleri %100 de çalışmıyor ve hata veriyorlar error yazıyor prime 95 de.

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Aynı hata Core 2,4,5 çalışıyor iken diğerleri %100 de çalışmıyor ve hata veriyorlar error yazıyor prime 95 de.
Tamam, Prime95’i boşver şimdilik. Oyun testlerinde sıkıntı çıkmaz ise bir sıkıntı yok, oyun testlerinde sıkıntı olacaksa, voltaj arttırırız.
Prime 95 açıldığında thread sayısını sorar. 3 falan yazdıysan yanlışlıkla, ondan yapıyor olabilir. 6 yazman gerek.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
ben aman aman bir sakınca görmüyorum 1.29V de denemek kötü bir değer mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamam, Prime95’i boşver şimdilik. Oyun testlerinde sıkıntı çıkmaz ise bir sıkıntı yok, oyun testlerinde sıkıntı olacaksa, voltaj arttırırız.
Prime 95 açıldığında thread sayısını sorar. 3 falan yazdıysan yanlışlıkla, ondan yapıyor olabilir. 6 yazman gerek.
Evet 6 da.Voltajı 1.29V de denemem lazım sanırım geçmesi için.Ne düşünüyorsunuz ?

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
ben aman aman bir sakınca görmüyorum 1.29V de denemek kötü bir değer mi ?
1.4’den sonrası, yüksek voltaj anlamına geliyor.
Ben 2600X’imi 4.2’de 1.375V ile çalıştırıyorum. Sıcaklıklarını kontrol ederek ve zaman harcayarak 4.2’ye de çıkabilirsin ama ısınmaz ise çıkarsın. Isınırsa, birazcık zor.

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
848
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Overclock'tan hiç anlamıyorum ya :D
Ne amaçla yapıldığını ve neden voltajın düştüğünü vs. anlatabilecek birisi var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,774
Üyeler
167,193
Son üye
fkosdas
Top Bottom