Neler Yeni

R5 3500x Voltaj Ghz Değerlerim

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
1.4’den sonrası, yüksek voltaj anlamına geliyor.
Ben 2600X’imi 4.2’de 1.375V ile çalıştırıyorum. Sıcaklıklarını kontrol ederek ve zaman harcayarak 4.2’ye de çıkabilirsin ama ısınmaz ise çıkarsın. Isınırsa, birazcık zor.
1.29-1.3 da gene çalışmadı prime 95 o 3 çekirdekte hata veriyor.Ben en iyisi voltajı düşürüp ghz yi 4 e çekeyim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1.29-1.3 da gene çalışmadı prime 95 o 3 çekirdekte hata veriyor.Ben en iyisi voltajı düşürüp ghz yi 4 e çekeyim.
zorlamaya gerek yok.

zorlamaya gerek yok.
4.Ghz de prime 95 testinden 1.27V de geçti sonunda ! Sıcaklık max 86 derece.

Tamam, yükselt bakalım.
kesinlikle prime95 testini yanlış yapıyoruz gibime geldi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: MTBC

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

zorlamaya gerek yok.

Prime95 testini neden yanlış yapalım ki? Ben dedim zaten, bazen programlarda hata olabiliyor, mesela dün OCTT power testi herkeste hata veriyordu. Sonra herkes saldı uğraşmadı daha. Senin Prime95’de de bu tür bir şey olacağı için “bırak uğraşma, oyun testi yap” dememe rağmen, inatla Prime95 testi yapman ve sonradan, “testi yanlış yapıyoruz” demen hoş değil.

zorlamaya gerek yok.

Ben sana illaki Prime95’den de geçmek zorunda diye bir şey de söylemedim. Isı olarak işlemciyi en çok zorlayan test AIDA64’tür. Ama güç olarak ya da bilgisayara reset attıracak kadar zorlayan fakat ısındırmayan test ise, Cinebench R23 Render testidir. Bu ikisinden geçtiği takdirde zaten sıkıntı yok. Mesela kendimden örnek vereyim; AIDA’da işlemcim 87’yi görüyor ama Cinebench’de 75’i görmesine rağmen, reset atıyordu. Bir tık voltaj yükselttim. AIDA’ 88 oldu, Cinebench 77 ve reset falan yemedi, OC işi iki dakikada bitti.

Ben garanti olsun diye Prime95’de deneyelim dedim. Sonra programın sıkıntılı olabileceğinden dolayı, “bırak boşver, oyun testi yap Prime95 şart değil” dedim. Sen inatla yapmak istedin.
Oysa ki AIDA ve Cinebench’den geçmesi yeterliydi...

Son düzenleme:

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Sıkıntı yok. Prime95 yapmasan da olur.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Prime95 testini neden yanlış yapalım ki? Ben dedim zaten, bazen programlarda hata olabiliyor, mesela dün OCTT power testi herkeste hata veriyordu. Sonra herkes saldı uğraşmadı daha. Senin Prime95’de de bu tür bir şey olacağı için “bırak uğraşma, oyun testi yap” dememe rağmen, inatla Prime95 testi yapman ve sonradan, “testi yanlış yapıyoruz” demen hoş değil.

Ben sana illaki Prime95’den de geçmek zorunda diye bir şey de söylemedim. Isı olarak işlemciyi en çok zorlayan test AIDA64’tür. Ama güç olarak ya da bilgisayara reset attıracak kadar zorlayan fakat ısındırmayan test ise, Cinebench R23 Render testidir. Bu ikisinden geçtiği takdirde zaten sıkıntı yok. Mesela kendimden örnek vereyim; AIDA’da işlemcim 87’yi görüyor ama Cinebench’de 75’i görmesine rağmen, reset atıyordu. Bir tık voltaj yükselttim. AIDA’ 88 oldu, Cinebench 77 ve reset falan yemedi, OC işi iki dakikada bitti.

Ben garanti olsun diye Prime95’de deneyelim dedim. Sonra programın sıkıntılı olabileceğinden dolayı, “bırak boşver, oyun testi yap Prime95 şart değil” dedim. Sen inatla yapmak istedin.
Oysa ki AIDA ve Cinebench’den geçmesi yeterliydi...
Teşekkürler hocam demek istediğim çoğu kişi testi 10 dakkika boyunca yapıyor ve bir error almıyor iken bizde 1 dakkikada error verdi ondan dolayı bir yanlışlık olabileceğini düşündüm ha testi ha bizim gözümüzden kaçan bir şey olmuş yanlış anlaşılmasın

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Teşekkürler hocam demek istediğim çoğu kişi testi 10 dakkika boyunca yapıyor ve bir error almıyor iken bizde 1 dakkikada error verdi ondan dolayı bir yanlışlık olabileceğini düşündüm ha testi ha bizim gözümüzden kaçan bir şey olmuş yanlış anlaşılmasın
Sorun değil, Prime95 olmasa da olur, senin şu an yapman gereken CPU-Z testini bana yollaman ve oyun testlerini yapman.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Sorun değil, Prime95 olmasa da olur, senin şu an yapman gereken CPU-Z testini bana yollaman ve oyun testlerini yapma
Sorun değil, Prime95 olmasa da olur, senin şu an yapman gereken CPU-Z testini bana yollaman ve oyun testlerini yapman.
Ryzen5 3500X 4.1Ghz 1.27V
- R23 Multi core 10 dakkika 6934 max.75 derece.
- AİDA64 Extreme(Trial Version) system stability test:Stress CPU ve Stress FPU işaretli %100 yük altında 10 dakkika max.82 derece.
- Cpu z: Single core bench 504.8
- Multi core bench 2977.9
Evet arkadaşlar sonuçlar bu şekilde.İdeal sıcaklık aralıklarında ve stok soğutucuyla gayet güzel dereceler.İlerde bir T6 ultra ile daha güzel dereceler alacağım ki bu bile yetiyor aslında.Yorumlarınızı bekliyorum başka yapmam gereken testler var mı aklım Prime 95 de kaldı !
@caglarmtb @baltazar @keremcnsz24

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Hey gençler orada mısınız ? değerlerime bakabilir misiniz ? @caglarmtb @baltazar @keremcns

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ryzen5 3500X 4.1Ghz 1.27V
- R23 Multi core 10 dakkika 6934 max.75 derece.
- AİDA64 Extreme(Trial Version) system stability test:Stress CPU ve Stress FPU işaretli %100 yük altında 10 dakkika max.82 derece.
- Cpu z: Single core bench 504.8
- Multi core bench 2977.9
Evet arkadaşlar sonuçlar bu şekilde.İdeal sıcaklık aralıklarında ve stok soğutucuyla gayet güzel dereceler.İlerde bir T6 ultra ile daha güzel dereceler alacağım ki bu bile yetiyor aslında.Yorumlarınızı bekliyorum başka yapmam gereken testler var mı aklım Prime 95 de kaldı !
@caglarmtb @baltazar @keremcnsz24
Güzel, Prime95'i artık kafana takma!

Fena değil ama silikonun çok kötüymüş ya.
Hacı bronze muhtemelen.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Fena değil ama silikonun çok kötüymüş ya.
Evet benim şanssızlığıma.N11 den aldım işlemciyi sıfır 1250TL ye.Şansıma..

Güzel, Prime95'i artık kafana takma!

Hacı bronze muhtemelen.
Evet bronz denk geldi Diagnostic testinde öyle cevap verdi.Tamam Prime95 i takmıyorum kafama umarım uzun vadede sorun yaratmaz..Ama değerler yinede rahatlıkla kabul edilebilecek aralıkta voltajda sıcaklıklarda..

Top Bottom