Neler Yeni

R5 3500x Voltaj Ghz Değerlerim

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Evet voltaj arttırıp tekrar dene bi de coretemp uygulamasını indir. Test yaparken bu uygulamadan çekirdekleri kontrol et. 100 ün altına düşen var mı diye.
Bir tık arttırdım voltajı.Aida64 de kesinlikle bir kapanma olmadı ve kullanımı %100 dü.Valorantta %60 kullanımla kapandı oyun şaka gibi...Sanırım sabit voltaj vermiyor olabilir mi ? Ben mi voltaj ayarlarını yanlış yapıyorum ?

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar işlemci kullanımı AİdA 64 iken bu değerler ile kapanma yok. Ama Valorantta %61 kullanımına rağmen hafif kasmalar ardından bilgisayarın kapanmasına şahit oldum.Voltajı mı arttırmam lazım ?
@fatihcevik @caglarmtb @baltazar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aida64 de %100 de olmasına rağmen*
AIDA64 testinde kapanmayıp, oyunda kapanması garip. Cinebench R23 indir, multicore olarak 10 dakika test et. Orada reset atarsa, voltaj yükselteceksin.
CPU z varsa bi bench kısmına gelip MultiThread ve SingleThread kısmını atar mısın? Sonra Cinebench yap.

Bir tık arttırdım voltajı.Aida64 de kesinlikle bir kapanma olmadı ve kullanımı %100 dü.Valorantta %60 kullanımla kapandı oyun şaka gibi...Sanırım sabit voltaj vermiyor olabilir mi ? Ben mi voltaj ayarlarını yanlış yapıyorum ?
AIDA64 tam voltaj çekmiyor bazen. Benim de AIDA’da reset yemez iken, Cinebench’de yemişti.

Son düzenleme:

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
AIDA64 testinde kapanmayıp, oyunda kapanması garip. Cinebench R23 indir, multicore olarak 10 dakika test et. Orada reset atarsa, voltaj yükselteceksin.
CPU z varsa bi bench kısmına gelip MultiThread ve SingleThread kısmını atar mısın? Sonra Cinebench yap.

AIDA64 tam voltaj çekmiyor bazen. Benim de AIDA’da reset yemez iken, Cinebench’de yemişti.
Voltajı bir tık arttırdım.AİDA64 de %100 yük altında max 78 Dereceyi gördü herhangi bir kapanma donma söz konusu olmadı
Cinebench Single thread 505.0
Mukti Thred 2997.4 sonuçlar bu şekil.Cinebench testini nasıl yapacağım ?

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Voltajı bir tık arttırdım.AİDA64 de %100 yük altında max 78 Dereceyi gördü herhangi bir kapanma donma söz konusu olmadı
Microsoft Store’a girip Cinebench R23 yaz ve indir.
Sonra fotoğraf at, yardımcı olacağım.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Cpu z değerleri aşşağdaki ikisi.

image.jpg
Açtım sizi bekliyorum hocam.

@caglarmtb

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Cpu z değerleri aşşağdaki ikisi.

Alıntıyı görüntüleAçtım sizi bekliyorum hocam.

@caglarmtb[
[/QUOTE]
Sağ üstten file’a tıklayıp advanced benchmark ı seç. Oradan 10 dakikayı seç ve sonra[USER=35473]@caglarmtb
Hata oldu herhalde, tekrar yazıyorum.

Sol üstten file’a tıklayıp advanced benchmark’ı seç. Oradan 10 dakikayı seç ve sonra CPU multicore a bas ve başlasın. 10 dakikadan uzun sürebilir, çünkü işlemcin 6 Thread. Sakın kapatma, kendi bitecek. Eğer reset atarsa, bir kere kasanın reset tuşuna bas ve Windows’a gel. Testten geçse de geçmese de beni bilgilendir.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Hata oldu herhalde, tekrar yazıyorum.

Sağ üstten file’a tıklayıp advanced benchmark ı seç. Oradan 10 dakikayı seç ve sonra CPU multicore a bas ve başlasın. 10 dakikadan uzun sürebilir, çünkü işlemcin 6 Thread. Sakın kapatma, kendi bitecek. Eğer reset atarsa, bir kere kasanın reset tuşuna bas ve Windows’a gel. Testten geçse de geçmese de beni bilgilendir.
Hocam uygulama kendini kapatıyor,pc restart atmıyor ama program kapanıyor dediklerinizi uyguladığımda.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Evet test başlıyor 1 dakkika geçemeden kapanıyor.ama bilgisayar açık sorunsuz.
Yani anlamadım, Cinebench voltaj yetersiz geldiğinde kendini kapatıyor desem, öyle bir özelliği yok diye hatırlıyorum.
Voltaj yetersiz muhtemelen ama yine de bir test daha yapalım. Prime95 indir ve kur. Sonra fotoğraf at.

Evet test başlıyor 1 dakkika geçemeden kapanıyor.ama bilgisayar açık sorunsuz.
Prime 95 SmallFFTs max power testi yapacağız. 1 dakika falan yapacağız, sonra durduracaksın. Reset atarsa korkmana gerek yok. Atmaz ise problem yok.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Yani anlamadım, Cinebench voltaj yetersiz geldiğinde kendini kapatıyor desem, öyle bir özelliği yok diye hatırlıyorum.
Voltaj yetersiz muhtemelen ama yine de bir test daha yapalım. Prime95 indir ve kur. Sonra fotoğraf at.
Buyrun hocam.sizi bekliyorum.Voltajı arttırabilirim hem voltaj değerlerim normal hem ısı değerlerim normal.

Prime 95 SmallFFTs max power testi yapacağız. 1 dakika falan yapacağız, sonra durduracaksın. Reset atarsa korkmana gerek yok. Atmaz ise problem yok.
tamam small FFTS max powere getiriyorum doğru muyum.

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    3.9 MB · Hit: 31

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Buyrun hocam.sizi bekliyorum.Voltajı arttırabilirim hem voltaj değerlerim normal hem ısı değerlerim normal.
2. satırdaki SmallFFTs max power heat yazanı seç ve başlat. 1 dakika yapacaksın, süre tut. Reset atmaz ise kendin kapatacaksın.

tamam small FFTS max powere getiriyorum doğru muyum.
2. satırdaki powera getir.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
2. satırdaki SmallFFTs max power heat yazanı seç ve başlat. 1 dakika yapacaksın, süre tut. Reset atmaz ise kendin kapatacaksın.

1 dakkika sonunda kapanmadı.Ama bazı yerlerde error yazıyor doğru bir şey mi bilmiyorum ve Core tempden sadece 1 tanesi %100 çalışıyor gözüküyordu.

ikinci satırdakine getirip start verdim 1 dakkikalığına.

Ekler

• 2020.12.17-23.59.png
    2020.12.17-23.59.png
    2.2 MB · Hit: 30
Top Bottom